CoffeeCollective har gennem en periode prøveristet deres nye bønne Idido fra Yirgacheffe i Etiopien. De har fået den gode idé at afholde fernisering for denne bønne. Jeg har smagt den, og den fortjener bestemt denne ekstra opmærksomhed. EspressoBar modtog i går denne invitation fra Klaus:
Kaffens svar på Amarone-vinen kommer til Danmark
Invitation til fernisering for Idido-kaffen fra Etiopien.
Fredag d. 14. November 2008 kl. 15.00 – 19.00
Bagersh er efternavnet på en etiopisk familie, der har dyrket kaffe i generationer. Den ældstesøn Abdullah havde ofte hørt sin bedstefar fortælle at kaffen smagte bedre og havde merearoma i gamle dage. I dag er gourmetkaffe normalt vasket kaffe, hvor kaffebønnerne erpresset ud af bærret indenfor 24 timer efter høsten. Men Abdullah begyndte ateksperimentere med den traditionelle metode, hvor man lader hele kaffebærret tørre indover lang tid. Når bærret er tørret ind til det der ligner en lille hård rosin, skiller man førstbønnen ud. Igennem de sidste 7 år har Bagersh familien optimeret denne proces på Ididomøllen i Yirgacheffe-regionen i Etiopen. I dag har de derfor et produkt der giver associationertil Amarone produktionen og som efter vores vurdering har en lige så enestående smag.
Verdensmester i Kaffesmagning 2008, Casper Engel Rasmussen siger om kaffen fra Idido:”Den har en vild aroma af jordbær, som er hidtil uset i kaffeverdenen, samtidig med en ren sødmefuld smag. En virkelig enestående kaffe!”
Fredag d. 14. November inviterer The Coffee Collective, mikro-risteri og kaffebar, tilfernisering for den nye kaffe, som kommer i to versioner: En lysristet til stempelkande og enmørkristet til espresso. Barista Verdensmester 2006, Klaus Thomsen, byder på friskbryggetespresso og stempelkande af den nye bønne, samt en overraskende kaffeoplevelse!
Sted
The Coffee Collective, Jægersborggade 10, 2200 København N
Tid
Fredag d. 14. November kl. 15.00 – 19.00
Åbent for alle. Ingen entre.
KontaktKlaus Thomsen, direkte 60 40 75 73 - [email protected]
Kaffens svar på Amarone-vinen kommer til Danmark
Invitation til fernisering for Idido-kaffen fra Etiopien.
Fredag d. 14. November 2008 kl. 15.00 – 19.00
Bagersh er efternavnet på en etiopisk familie, der har dyrket kaffe i generationer. Den ældstesøn Abdullah havde ofte hørt sin bedstefar fortælle at kaffen smagte bedre og havde merearoma i gamle dage. I dag er gourmetkaffe normalt vasket kaffe, hvor kaffebønnerne erpresset ud af bærret indenfor 24 timer efter høsten. Men Abdullah begyndte ateksperimentere med den traditionelle metode, hvor man lader hele kaffebærret tørre indover lang tid. Når bærret er tørret ind til det der ligner en lille hård rosin, skiller man førstbønnen ud. Igennem de sidste 7 år har Bagersh familien optimeret denne proces på Ididomøllen i Yirgacheffe-regionen i Etiopen. I dag har de derfor et produkt der giver associationertil Amarone produktionen og som efter vores vurdering har en lige så enestående smag.
Verdensmester i Kaffesmagning 2008, Casper Engel Rasmussen siger om kaffen fra Idido:”Den har en vild aroma af jordbær, som er hidtil uset i kaffeverdenen, samtidig med en ren sødmefuld smag. En virkelig enestående kaffe!”
Fredag d. 14. November inviterer The Coffee Collective, mikro-risteri og kaffebar, tilfernisering for den nye kaffe, som kommer i to versioner: En lysristet til stempelkande og enmørkristet til espresso. Barista Verdensmester 2006, Klaus Thomsen, byder på friskbryggetespresso og stempelkande af den nye bønne, samt en overraskende kaffeoplevelse!
Sted
The Coffee Collective, Jægersborggade 10, 2200 København N
Tid
Fredag d. 14. November kl. 15.00 – 19.00
Åbent for alle. Ingen entre.
KontaktKlaus Thomsen, direkte 60 40 75 73 - [email protected]

Comment