Opslag

Collapse
No announcement yet.

Dansk Kaffeshow 2017 - opsamling

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Dansk Kaffeshow 2017 - opsamling

  Hej alle,

  Hermed en lille opsamlingstråd for dem der har lyst til at dele deres billeder og oplevelser fra dagene.
  Jeg var desværre kun repræsenteret om søndagen, men der var godt nok mange mennesker. Jeg forventer at tage lejr i Aarhus hele wekeenden næste og og dagene op til

  Vores lille del af konkurrencen med DM i Hjemmebarista forløb godt. Jeg tror kun der var Tore, Joe_Black som ikke løb ind i vanskeligheder men alle klarede det flot.

  Fordelingen blev:

  1. Victor aka brightnessboy
  2. Tore aka JoeBlack
  3. Christian aka ChristianS
  4. Jacob aka JacobWind

  Victor er glad for kaffe og snuser til det på LaCabra hvor han er pakkedreng 1 dag om ugen. LaCabra fortalte bagefter, at de ikke vidste han stillede op før dagen før, så han havde gået og nørdet derhjemme. Victors maskine ville ikke suge vand, da den blev flyttet omme bagfra og op til scenen. Det var vist en blanding af en ballofix, der var blevet lukket og at pumpen var kørt helt helt tør. Den ville bare ikke igang igen. Derfor, med 1 minut tilbage, fik Victor tilbudet om at låne en anden maskine eller hoppe fra. Kaffemekka havde en Oscar II stående, som var varm og med en kort indskudning, gik det igang. Der var røde kinder og pres på, men det lykkedes jo med flotte scorer. Og igen viser det, at det kan lade sig gøre på hjemmemaskiner. Kværnen var en Mazzer Mini, som jo også er på mange køkkenborde.

  Tore havde sat alle sejl ind på at blive nummer sjok igen i år... eller det sagde han i hvert fald. Men der var vist blevet trænet noget derhjemme, for jeg skal da love for at der var begejstring hos dommerne. Tores signaturdrik, som mere lignede noget fra finalen i Den store Bagedyst, tog virkelig kegler og var så vidt jeg husker, den som fik allerflest point over hele scoreboarded, ikke bare i kategorien. Det var sgu sejt!
  Tore bryggede på sin drømmemaskine, en Rancilio Classe 8 og han havde medbragt en kværn fra Santos. Stille og roligt hjemmesetup, som man siger, men det har altid været Tore drømmescenarie, i hvert fald maskine og nu står det hjemme i bryggerset og snurrer igen. Flot gået af Tore

  Christian havde jo sin 1. plads at forsvare fra sidste gang og i vanlig rolig stil, stillede Christian op. Jeg mener det var på en Oscar II og en K30.
  Christian leverede igen en solid præstation, men han var alligevel en smule ude af komfortzonen, da han dels havde været syg op til, og ikke kunne smage ordenligt på sine skud og dels havde han skiftet vand. Det betød at han oplevede en klar smag af metal, som han var noget nervøs for. Om det var det der lå i baghovedet og gjorde at der lige manglede det sidste, er svært at sige men stadig en rigtig solid og flot præstation med en variation af signaturdrikken fra sidste år med noget is, som jeg husker. Dommerne bemærkede ikke noget smag af metal heldigvis, men Christian sagde at den ikke smagte som han gerne ville. Stadig sejt gået!

  Jacob, ja Jacob er vist stadig sur og han var noget indebrændt efter konkurrencen.
  Jacob kender de fleste af os jo som den selvbygger ud i espressomaskiner, kafferistere samt egen kværn som selv kan måle, veje og lære sig selv nye ting mv.. Det er ret vildt.
  Derfor havde Jakob jo sin egne maskiner med. Det vil sige, en Super Caimano som er svært ombygget. Den drillede så vidt jeg husker ikke. Derimod gjorde espressomaskinen. Den er ombygget, ombygget igen og tilpasset lidt mere og hvad ved jeg. Det eneste jeg lige kan sige mere om den, er at den kan flushe, brygge gøre en masse ting, som er lige det som Jacob gerne vil have den til. Det kræver bare fast vand og vandtryk. Pumpen er nemlig en vibrationspumpe, som der er lavet en masse ved og den kan styres i tryk, tid og meget andet. Men uden tryk så gik det ikke så godt. Derfor blev Jacobs espresso meget meget kort og slet ikke som han ville have den. Efterrationaliseret kunne han måske have kørt en ny, da der var rigelig tid, men når rampelyset rammer så kan det være svært at tænke klart
  Derfor gik det lidt skævt fra start. Dommerne sagde dog, at hvis bare der var blevet spillet på, at den skulle have været kort den espresso, kunne man måske have scoret lidt højere end hvis man siger at det gik helt galt. Det er en læring til alle som vil stille op næste gang... hvis man altså ikke har tid til at lave en ny
  Cappuccinoen var sammen med signaturdrikken ganske fin, men de bemærkede at signaturdrikken var meget lidt kaffeagtig, men det er jo eget valg. Det er jo favoritdrik vi snakker om. Jacob brugte endda bønner fra egen hjemmerister til sine skud.

  Alt i alt, igen er så vild og sej performance fra alle 4 og med dybeste respekt siger jeg tak for jeres mod og ønske om at lege med. Som I alle sagde, så er det sjovt og udfordrende at være med igen var der vist nogle som allerede nu er klar til næste år!

  Kæmpe kæmpe tak også til Daniel og Brian for kameraføring. Vi nåede et niveau som ikke er set før og efter lidt øven om fredagen, så spillede det bare. Livestreaming og jeg ved ikke hvad. Hold nu op det var sejt!

  Jeg lægger lidt billeder op. Jeg nåede ikke at tage så mange, da jeg også rendte rundt og forsøgte at være mikrofonfører.
  Læg meget gerne kommentarer og jeres billeder op, hvis I vil!
  Vedhæftede filer
  KristianK
  En del af EspressoBar


  Følg mig meget gerne på
  https://instagram.com/kristianskaffe.dk
  https://www.facebook.com/Kristianskaffe.dk/

  Hjemmeside
  www.kristianskaffe.dk og www.lejenbarista.dk

 • #2
  Som græsenkemand var jeg en af dem der fulgte med fra sofaen - en gang i mellem sammen med mine døtre som sporadisk lod sig rive med af stemningen
  Jeg synes det var super godt arrangeret og teknisk helt på plads i fht de forudsætninger der var. Et enormt løft sammenligned med sidste år. Takker for god underholdning her fra i hvert fald.

  Jeg hørte rigtig mange gange at ebar nærmest var en forudsætning for hele showet (pift pift....)

  Må se om jeg ikke kan komme over og være med næste år
  Venligste hilsner, Steffen

  Arbejde: Aillio Europe + KaffeRist.dk

  Espro: LM Linea Mini, Decent DE1PRO+, La Pavoni Stradivari STH​, MK PEAK, Lido E-T
  Sort:
  Chemex 6-cup Kone, Kalita 185/155, AeroPress, V60 02, Fellow Stagg EKG, Bruer ColdBrew, WW EG-1, MK K501, Wilfa Uniform SSP
  Rister: 2x
  Aillio Bullet R1 v.2, Draminski TwistGrain moisture meter
  Udstyr: PUQpress, Atago Pal-Coffee BX/TDS, Acaia Lunar + Pearl S, SKALE2, Brewista Smart Sc, BWT Bestmax Premium, KRUVE Sifter

  Comment


  • #3
   Jeg var inde lørdag og kigge mig lidt omkring, så 2½ "shows" fra de professionelle, bl.a. Sonja som endte med at tage titlen.
   Mit indtryk af showet er rigtig godt. Virkelig hyggelige stande, god stemning gode snakke fra de forskellige baristaer om deres produkt og deres smagsprøver. 60 kr for en indgangsbillet er jo regulær gratis med alt den kaffe jeg fik smagt de par timer jeg var der.

   Jeg kunne desværre ikke være der søndag, men livestreamen kørte fra kl 9.30 til efter vinderen af DM Barista var afsløret, bemærkede et peak på 127 seere, og den talte ikke med at konen også var optaget af showet på scenen Rigtig fedt med live-stream når man nu ikke kunne være der.

   Jeg forventer at stille op i hjemme barista næste år, har fået en "forhåndsgodkendelse" fra hjemme-fronten
   /Claus

   Espresso
   Oscar, Obel Mito M64

   Sort
   Wilfa, Aeropress, Chemex, V60

   Comment


   • #4
    Det var et yderst veltilrettelagt show!! Både fra e-bars og SCAEs side .

    Som jeg også skrev i den anden tråd, så kan jeg kun anbefale folk at stille op til hjemme baristadelen, det er utroligt lærende, og virkelig fedt at få respons på ens kaffe. Så jeg håber bestemt hjemmebaristadelen trumfer barista konkurrencen igen næste år .

    En lille kritik, som vidst også blev fremført sidste år, er at man kan regne vinderen ud når pointene gives på scenen. Kunne man ikke holde points tilbage for den samlede preformance, og evt. Favoritdrikken, så ville spændingen holdes til sidst .
    Som altid, stærk mikrofon arbejde KristianK, du er jo heldigvis ikke bange for at snakke .
    Coffee aficionado, frequently found sipping wine🍷
    I’ve been told I like tea
    I know nothing about everything, expect most comments to be failed jokes.

    Plans stuff in my spare time ☕️👌

    Comment


    • #5
     Oprindeligt indsendt af Lav Se indlæg
     Som græsenkemand var jeg en af dem der fulgte med fra sofaen - en gang i mellem sammen med mine døtre som sporadisk lod sig rive med af stemningen
     Jeg synes det var super godt arrangeret og teknisk helt på plads i fht de forudsætninger der var. Et enormt løft sammenligned med sidste år. Takker for god underholdning her fra i hvert fald.

     Jeg hørte rigtig mange gange at ebar nærmest var en forudsætning for hele showet (pift pift....)

     Må se om jeg ikke kan komme over og være med næste år

     Kommer vi til at se dig i konkurrencen næste år Lav? Måske endda med hjemmeristet kaffe? .
     Coffee aficionado, frequently found sipping wine🍷
     I’ve been told I like tea
     I know nothing about everything, expect most comments to be failed jokes.

     Plans stuff in my spare time ☕️👌

     Comment


     • #6
      Herfra skal også lyde en stor tak til espressobar og alle de frivillige herinde fra som hjalp under messen.
      Det kunne helt sikkert ikke arrangeres uden dem!

      Martin Herlak
      Dynamo Coffee

      Comment


      • #7
       Endnu igang fedt at I fik livestream op og køre ... og at man stadig ka se videoerne inde på https://www.facebook.com/danskkaffeshow/?fref=ts

       Jeg mangler fx at Sonja, som vandt Barista DM.

       Ser ud til at den meste sete video var oppe på 8.100 visninger (første runde af Barista DM, fra lørdag). Flot :-D
       Radio om kaffe og smagssansen http://smagefter.dk/kaffe/
       Podcast på engelsk om kafferistning Coffee Roasting Navigated

       ~ Kunsten er at kunne orientere sig med smagssansen ~

       Comment


       • #8
        Ohøj, er der en dato i støbeskeen for dks 18 og er det stadig i Århus? Jeg spørger fordi jeg godt kunne tænke mig at tage fri fredag for at hjælpe til og samtidig smide nogle timer lørdag eller søndag som sædvanlig...
        -Sune

        Mahlkönig Kenia / OE Lido3
        Chemex / V60 / Phoenix70 / Aeropress
        Computerstyret Hottop
        Instagram

        Comment


        • #9
         Oprindeligt indsendt af -E* Se indlæg
         Ohøj, er der en dato i støbeskeen for dks 18 og er det stadig i Århus? Jeg spørger fordi jeg godt kunne tænke mig at tage fri fredag for at hjælpe til og samtidig smide nogle timer lørdag eller søndag som sædvanlig...
         Hej Sune,

         Beklager den lange svartid, men jeg har længe haft en mistanke om, at SCAE nok ikke blev klar til et DKS2018 og har derfor være tilbageholdende med at melde noget ud, selvom vi faktisk har haft afsat en dato. Nu er det så endegyldigt, at SCAEs hidtidige ledelse træder tilbage og at SCA ikke har fået en ny ledelse på plads. Dermed må vi desværre aflyse DKS2018.

         Tak for din hjælp i 2016 og 2017 og din entusiasme for at hjælpe igen i 2018. Vi kalder på dig, når vi forhåbentligt er kørende igen.
         Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

         La Marzocco GS/3
         Baratza Forté
         Bestmax filter


         1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

         Comment


         • #10
          Oprindeligt indsendt af MoBak Se indlæg
          Hej Sune,

          Beklager den lange svartid, men jeg har længe haft en mistanke om, at SCAE nok ikke blev klar til et DKS2018 og har derfor være tilbageholdende med at melde noget ud, selvom vi faktisk har haft afsat en dato. Nu er det så endegyldigt, at SCAEs hidtidige ledelse træder tilbage og at SCA ikke har fået en ny ledelse på plads. Dermed må vi desværre aflyse DKS2018.

          Tak for din hjælp i 2016 og 2017 og din entusiasme for at hjælpe igen i 2018. Vi kalder på dig, når vi forhåbentligt er kørende igen.
          Det kører rigtigt godt hos SCAE..... [emoji50]
          La Marzocco GS/3 AV
          Mahlkönig K30 Vario
          Mahlkönig Vario Home m/stålknive
          La Pavoni Professional
          Tidligere: Faema Ariete Vintage Lever, Faema Lambro Vintage Lever, Londinium I, La Marzocco GS/3, VBM Domobar, ECM Giotto, Expobar Office Leva, Mazzer Major, Mazzer Super Jolly, MK Guatemala, Anfim Best, Isomac Granmacinino, Gene Café CBR-101
          BLOG

          Comment


          • #11
           Virkelig ærgelig. Ebar må gå solo og opsætte et panel der kan lave noget lignende udenom SCAE, måske mere privat orienteret.

           Comment


           • #12
            Oprindeligt indsendt af Chancen Se indlæg
            Virkelig ærgelig. Ebar må gå solo og opsætte et panel der kan lave noget lignende udenom SCAE, måske mere privat orienteret.
            Hvis nogen kan henvise til egnede lokaler, hvor man ikke skal lægge 80-100k up front, sååeee
            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

            La Marzocco GS/3
            Baratza Forté
            Bestmax filter


            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

            Comment


            • #13
             Dansk Kaffeshow 2017 - opsamling

             Oprindeligt indsendt af MoBak Se indlæg
             Hvis nogen kan henvise til egnede lokaler, hvor man ikke skal lægge 80-100k up front, sååeee
             Hvad er kravene til lokalerne? Størrelse, placering etc?

             Comment

             Working...
             X