Hej gutter,
tak for en super dag igår! Det var som jeg har sagt flere gange kanon at møde jer allesammen og snakke kaffe og kaffemaskiner.
Selvom der har været lidt stress på op til konkurrencen, så syns jeg også der var en god stemning for os deltagere.
En rigtig rigtig stor tak til både eBar-teamet som havde stablet et arrangement på benene der lå laaangt over hvad jeg havde forventet. Det var jo halv-professionelt. Dommerne skal også ha roser med på vejen, det er fedt de gider bruge deres tid på os entusiaster.
Endeligt har jeg lovet at skrive lidt om hvad for noget kaffe jeg brugte, og hvilken signaturdrink jeg lavede.
Kaffen var en Etiopisk Biloya, det er en single origin som jeg har ristet ganske langsomt forbi 1.knæk frem til jeg kunne høre de første to pop af 2.knæk og derefter dumpet den ud. Det er en utroligt frugtig bønne, tænk tropisk juice, ferskener, passionsfrugt. Når den er ristet lidt mørkere begynder den at dufte af kanel, men når man tar den i munden og smager er det et friskt syrlig bid man oplever først.
Jeg har testet lidt forskelligt mælk med bønnen, og jeg syns at naturmælks letmælk går godt med den, men endte alligevel med deres sødmælk fordi den er så cremet :-) I en cappa smager kaffen fuldstændigt som flydende werthers echte.
Signaturdrinken er inspireret af galliano-hot-shot og består af et 5cl shotsglas med 1cl akaciehonninh, et kort espressoskud oveni og så toppet af med skum lavet på følgende måde:
Cocktail-shaker med is fyldes med 20ml æggehvide, 15ml citronsaft og 15ml lage fra syltede ingefær. Dette rystes _kraftigt_ så der opstår et halv-stift skum i shakeren.
Når man drikker det vil jeg anbefale man lige rører rundt i bunden af glasset med en pind eller skaftet af en teske og får honningen opløst. Smagen skifter mellem citronsyre, ingefærens stærke smag og det frugtige fra kaffen tilsidst afløst af honningens sødme. Det er lidt specielt, så jeg havde et par arbejdskolleger til at testsmage det inden jeg gik videre med det, for at vurdere om jeg var helt ude i skoven ;-)
Jeg håber virkeligt at der kommer et DM igen til næste år, det har simpelthen været en fantastisk oplevelse at være sammen med så mange inspirerende mennesker, og det at man kører lidt ekstra på op til sådan en konkurrance er virkeligt noget man lærer noget af og udvikler sig som barista. Folk bør sgu melde sig til det, osse selvom man er nervøs for at stå foran publikum, så skide være med det, det er jo trods alt kun at lave 6 kopper kaffe vi snakker om :-)
Slutteligt vil jeg osse sige tak til sponsorerne for de mange fine præmier. Jeg manglier lidt at få overblik over kasserne jeg har slæbt med hjem, alt udstyret og præmierne står i et hjørne i køkkenet, da jeg ikke lige føler jeg har behov for kaffe de næste mange måneder, sådan ca. ;-)
Hvis nogen finder omtale af arrangementet eller hvad vi nu ellers har af løst og fast er i velkomne til at linke til det i den her tråd også, så det ikke forsvinder ude i chatboksen i løbet af dagen.
Hyg jer!
#1 - B)
tak for en super dag igår! Det var som jeg har sagt flere gange kanon at møde jer allesammen og snakke kaffe og kaffemaskiner.
Selvom der har været lidt stress på op til konkurrencen, så syns jeg også der var en god stemning for os deltagere.
En rigtig rigtig stor tak til både eBar-teamet som havde stablet et arrangement på benene der lå laaangt over hvad jeg havde forventet. Det var jo halv-professionelt. Dommerne skal også ha roser med på vejen, det er fedt de gider bruge deres tid på os entusiaster.
Endeligt har jeg lovet at skrive lidt om hvad for noget kaffe jeg brugte, og hvilken signaturdrink jeg lavede.
Kaffen var en Etiopisk Biloya, det er en single origin som jeg har ristet ganske langsomt forbi 1.knæk frem til jeg kunne høre de første to pop af 2.knæk og derefter dumpet den ud. Det er en utroligt frugtig bønne, tænk tropisk juice, ferskener, passionsfrugt. Når den er ristet lidt mørkere begynder den at dufte af kanel, men når man tar den i munden og smager er det et friskt syrlig bid man oplever først.
Jeg har testet lidt forskelligt mælk med bønnen, og jeg syns at naturmælks letmælk går godt med den, men endte alligevel med deres sødmælk fordi den er så cremet :-) I en cappa smager kaffen fuldstændigt som flydende werthers echte.
Signaturdrinken er inspireret af galliano-hot-shot og består af et 5cl shotsglas med 1cl akaciehonninh, et kort espressoskud oveni og så toppet af med skum lavet på følgende måde:
Cocktail-shaker med is fyldes med 20ml æggehvide, 15ml citronsaft og 15ml lage fra syltede ingefær. Dette rystes _kraftigt_ så der opstår et halv-stift skum i shakeren.
Når man drikker det vil jeg anbefale man lige rører rundt i bunden af glasset med en pind eller skaftet af en teske og får honningen opløst. Smagen skifter mellem citronsyre, ingefærens stærke smag og det frugtige fra kaffen tilsidst afløst af honningens sødme. Det er lidt specielt, så jeg havde et par arbejdskolleger til at testsmage det inden jeg gik videre med det, for at vurdere om jeg var helt ude i skoven ;-)
Jeg håber virkeligt at der kommer et DM igen til næste år, det har simpelthen været en fantastisk oplevelse at være sammen med så mange inspirerende mennesker, og det at man kører lidt ekstra på op til sådan en konkurrance er virkeligt noget man lærer noget af og udvikler sig som barista. Folk bør sgu melde sig til det, osse selvom man er nervøs for at stå foran publikum, så skide være med det, det er jo trods alt kun at lave 6 kopper kaffe vi snakker om :-)
Slutteligt vil jeg osse sige tak til sponsorerne for de mange fine præmier. Jeg manglier lidt at få overblik over kasserne jeg har slæbt med hjem, alt udstyret og præmierne står i et hjørne i køkkenet, da jeg ikke lige føler jeg har behov for kaffe de næste mange måneder, sådan ca. ;-)
Hvis nogen finder omtale af arrangementet eller hvad vi nu ellers har af løst og fast er i velkomne til at linke til det i den her tråd også, så det ikke forsvinder ude i chatboksen i løbet af dagen.
Hyg jer!
#1 - B)
Comment