Opslag

Collapse
No announcement yet.

Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

    Hej gutter,

    tak for en super dag igår! Det var som jeg har sagt flere gange kanon at møde jer allesammen og snakke kaffe og kaffemaskiner.
    Selvom der har været lidt stress på op til konkurrencen, så syns jeg også der var en god stemning for os deltagere.
    En rigtig rigtig stor tak til både eBar-teamet som havde stablet et arrangement på benene der lå laaangt over hvad jeg havde forventet. Det var jo halv-professionelt. Dommerne skal også ha roser med på vejen, det er fedt de gider bruge deres tid på os entusiaster.

    Endeligt har jeg lovet at skrive lidt om hvad for noget kaffe jeg brugte, og hvilken signaturdrink jeg lavede.

    Kaffen var en Etiopisk Biloya, det er en single origin som jeg har ristet ganske langsomt forbi 1.knæk frem til jeg kunne høre de første to pop af 2.knæk og derefter dumpet den ud. Det er en utroligt frugtig bønne, tænk tropisk juice, ferskener, passionsfrugt. Når den er ristet lidt mørkere begynder den at dufte af kanel, men når man tar den i munden og smager er det et friskt syrlig bid man oplever først.

    Jeg har testet lidt forskelligt mælk med bønnen, og jeg syns at naturmælks letmælk går godt med den, men endte alligevel med deres sødmælk fordi den er så cremet :-) I en cappa smager kaffen fuldstændigt som flydende werthers echte.

    Signaturdrinken er inspireret af galliano-hot-shot og består af et 5cl shotsglas med 1cl akaciehonninh, et kort espressoskud oveni og så toppet af med skum lavet på følgende måde:
    Cocktail-shaker med is fyldes med 20ml æggehvide, 15ml citronsaft og 15ml lage fra syltede ingefær. Dette rystes _kraftigt_ så der opstår et halv-stift skum i shakeren.

    Når man drikker det vil jeg anbefale man lige rører rundt i bunden af glasset med en pind eller skaftet af en teske og får honningen opløst. Smagen skifter mellem citronsyre, ingefærens stærke smag og det frugtige fra kaffen tilsidst afløst af honningens sødme. Det er lidt specielt, så jeg havde et par arbejdskolleger til at testsmage det inden jeg gik videre med det, for at vurdere om jeg var helt ude i skoven ;-)

    Jeg håber virkeligt at der kommer et DM igen til næste år, det har simpelthen været en fantastisk oplevelse at være sammen med så mange inspirerende mennesker, og det at man kører lidt ekstra på op til sådan en konkurrance er virkeligt noget man lærer noget af og udvikler sig som barista. Folk bør sgu melde sig til det, osse selvom man er nervøs for at stå foran publikum, så skide være med det, det er jo trods alt kun at lave 6 kopper kaffe vi snakker om :-)

    Slutteligt vil jeg osse sige tak til sponsorerne for de mange fine præmier. Jeg manglier lidt at få overblik over kasserne jeg har slæbt med hjem, alt udstyret og præmierne står i et hjørne i køkkenet, da jeg ikke lige føler jeg har behov for kaffe de næste mange måneder, sådan ca. ;-)

    Hvis nogen finder omtale af arrangementet eller hvad vi nu ellers har af løst og fast er i velkomne til at linke til det i den her tråd også, så det ikke forsvinder ude i chatboksen i løbet af dagen.

    Hyg jer!
    #1 - B)
    Good, fast, cheap... Pick two!

  • #2
    Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

    Jeg har bare ét spørgsmål. Hvad sagde chefen, da du gik ind og sagde op her til morgen? For du skal vel til at leve live som \"rock star barista\" nu

    Tak for indlægget. Mht presseomtale forsøger jeg at få samlet op på alle de artikler, blogindlæg mv, som jeg finder. Der er lavet en side om Presseomtale i menuen under DM i Hjemmebarista. Jeg har ikke fået opdateret siden i går, men det kommer (starter nu)
    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

    La Marzocco GS/3
    Baratza Forté
    Bestmax filter


    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

    Comment


    • #3
      Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

      *LOL - jeg var simpelthen så wasted efter igår jeg har arbejdet hjemmefra idag (ok, en god del af dagen er gået med kaffesnak også).
      Da han hørte resultatet steg volumen på den der stemme der siger de vil ha smagsprøver. Det ender sgu med jeg må låne konens bil og fragte apparaturet ind på kontoret.

      Jeg glæder mig iøvrigt som en lille dreng til at se score-sheets. Jeg vil vide hvad jeg skal arbejde på for at holde konkurrancen i ave! :-D
      Good, fast, cheap... Pick two!

      Comment


      • #4
        Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

        Jeg er squ også spændt på at se de scoresheets! Og endnu engang tillykke til Rune... Og til Jer der ikke fik smagt Rune\'s kaffe, vil jeg bare sige at i er gået glip af noget stort, for den smagte fantastisk! Super godt arbejde!
        \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

        Comment


        • #5
          Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

          Jeg tror faktisk heller ikke der findes ret meget mere af den høst den kommer fra. Jeg købte kaffen ved Johan&Nyström, et svensk risteri der har nogen rigtigt lækre kaffer på programmet. Så vidt jeg ved er det rimeligt småt med tilgangen til Biloyaen. Hvis nogen vil prøve det er det NU i skal skrive til dem og spørge.
          Good, fast, cheap... Pick two!

          Comment


          • #6
            Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

            glæder mig også til at se score card , kunne se at jeg lå meget lavt på teknik men det var jeg nok godt klar over.

            mht signatur skal jeg til at finde på noget nu hvis jeg skal kunne være på det niveau der blev lagt for døren.

            Jeg var dybt imporneret over de folk havde fundet på .

            Comment


            • #7
              Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

              Ja, hørt!
              Daniel, hvad bliver det til med opskriten på jordbærsiruppen? :-)

              Og kiwiskal direkte i portafilteret!? Da jeg så det tænkte jeg bare \"shit mand, nu er det kørt, jeg vinder da aldrig\"
              Good, fast, cheap... Pick two!

              Comment


              • #8
                Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                Herligt skriv Rune

                Fedt at en hjemmerist vinder!


                Her er et link mere til samlingen - Det store arbejde skal ikke gå ubemærket hen, selvom resten af verden kun kan se misundeligt til :P

                Comment


                • #9
                  Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                  Har osse lavet et indlæg på CoffeGeek ..
                  Administrator på EspressoBar
                  Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                  Mazzer Kony Electronic

                  Comment


                  • #10
                    Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                    Så er udsendelsen fra P4 på nettet
                    P4 kaffe HB-DM
                    Good, fast, cheap... Pick two!

                    Comment


                    • #11
                      Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                      RuneL wrote:
                      [quote]Ja, hørt!
                      Daniel, hvad bliver det til med opskriten på jordbærsiruppen? :-)

                      quote]

                      Ja det har jeg jo lovet...
                      Det er jo egentlig en smagssag, eller behag-sag? hmm...
                      10 - 12 frosne jordbær
                      sukker, alt efter hvor tyktflydende og sød man vil have den...
                      vand
                      anis
                      sortpeber
                      Jordbær og sukker hældes i en lille gryde, vand i til det lige dækker jordbærene... og så skal det bare koge til jordbærene er bløde og kan trykkes ud med en gaffel...
                      Tilsæt anis og kværnet peber efter smag og kog videre i 5 - 10 min.
                      hæld blandingen i gennem en si, og stil koldt til det skal bruges.
                      Velbekommen!
                      \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                      Comment


                      • #12
                        Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                        Hej Flemming, ud fra dine scorecards, ser det ud til at Dommerene var ret begejstrede for din Espresso, hvilke bønner brugte du ??? (beklager hvis det er nævnt et andet sted i trådene om DM)
                        Miss Silvia m. Manometer & PID
                        Rocky SD
                        Xpressivo Barista stamper
                        Behmor 1600

                        Comment


                        • #13
                          Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                          hjalle wrote:
                          Hej Flemming, ud fra dine scorecards, ser det ud til at Dommerene var ret begejstrede for din Espresso, hvilke bønner brugte du ??? (beklager hvis det er nævnt et andet sted i trådene om DM)
                          Hej Hjalle,

                          Jeg mener at det var TCCs mørkristede Idido som Flemming brugte.
                          Mvh Morten

                          --------------------
                          Lelit Bianca
                          Mazzer Major Electronic
                          Mahlkönig Vario
                          Hario V60
                          Hario 3 kops Siphon
                          Hario Skerton

                          Comment


                          • #14
                            Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                            Det var den mørke idido... Var inde hos TCC i fredags og Karen og Casper sagde at siden i søndags, har de solgt vildt meget idido, hehe lidt sjovt
                            \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                            Comment


                            • #15
                              Re:Opskrifter og snak, DM Hjemmebarista 2009

                              Men er det ikke kanon at arrangementet så har været med til at udbrede kendskabet til kvalitetskaffe?

                              Det er iøvrigt også en fantastisk kaffe.
                              Good, fast, cheap... Pick two!

                              Comment

                              Working...
                              X