Ja, og det er fedt at dommerne også var enige med mig om at mine cappaer var noget værre sprøjt... Det er helt sikkert en syg ko der havde lagt mælken den dag :silly:
Administator på espressobar Izzo Alex Duetto
Toper Cafemino
Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)
Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...
Jeg har endnu ikke fået kigget på dem, men jeg vil lige sige tak for at I deler dem med os andre - jeg tror vi alle kan lære meget af den feedback som de enkelte får - havde man dog bare været tilstede så man kunne have gjort sig nogen iagttagelser udover dem som er dokumenteret i tekst, billeder og video.
Og som jeg sagde i chatboksen; uanset hvad så er der ingen af jer der har noget somhelst at skamme sig over.
RuneL : Forøvrigt, bør vi flytte diskussionen her ind i tråden?
RuneL : Jeg har 300g tilbage af det biloya jeg købte, det ku altså være nice hvis man var god til at riste den
FlemmingRii : Rune , nej bare normal elendighed med ristning.
RuneL : Flemming: Haha - ristede du selv til DM?
RuneL : Jacob: Ja, og jeg var selv bange for at gøre det samme, så jeg lånte nogen pissesmå cappa-kopper af journey
Roed : Det er nok fordi det er enkeltskud og ikke dobbeltskud som vi vanligt gør.
FlemmingRii : RuneL , jeg har lavet 3*kul de sidste par gange jeg har prøvet overveje at smide risteren ud af vinduet.
Roed : Du kommer bare forbi, så skal vi nok varme den fint op...
Jacob : Jeg tror mange har brugt lige lovlig store kopper!
RuneL : jeg har faktisk en spand idido i grønne bønner, men jeg er elendi til at riste
RuneL : Flemming: takker, den må jeg da teste!
FlemmingRii : Rune: TCC Mørk Idido
Roed : Mener det var MekkaŽs Super Crema.
Gunde : Det tænkte jeg også på.
RuneL : den får god score
RuneL : Nogen der ved hvad det var for en kaffe flemmin riis brugte?
RuneL : Jeg tror man kan takke dallaen steam-power for det gode skum, fordi det er ikke fordi JEg aner hvad jeg laver med den der kande
Roed : LOL
Roed : Prøv at tænk hvor langt vi kunne nå hvis min mælk var lige som din, og dine espresso som mine WBC here we come...
Roed : @rune: Ja sådan kan man blive snydt.
Gunde : @RuneL. Nu var jeg der ikke, men din sejr kombineret med min Dalla Corte Mini fetish, fik mig også til at tro at din kaffe måtte være sublim (den er sikkert også fremragende)
FlemmingRii : Jacob , jeg drikker stort set kun espresso. dog får den bedre halvdel latte/capp
Gunde : Kunne ikke forestille mig, at der er mogen, der drikker latter i det daglige.
Roed : Jeg er en både og type. Om morgenen får jeg en dobbelt espresso, lige for at mærke at maven stadig er der, og så laver jeg 2 cappa til morgenmaden.
RuneL : jeg syns selv kaffen var det bedste!
RuneL : umiddelbart ser det sgu ud til jeg har scoret godt på min mælk og min signatur, det fatter jeg ikke helt
RuneL : Jacob: Nej, ingen, jeg drikker stort set aldrig cappa selv (men laver det gerne til gæster)
Jacob : Er der sammenhæng mellem dem der drikker cap/lat i det daglige og dem som klarede sig godt på dagen?
Roed : det er fint nok derhjemme, men det er noget pis til et DM
Gunde : Det har jeg også ofte.
Roed : Jeg havde en bad milk day
Roed : Jeg er super tilfreds med min placering, jeg lavede nogle dumme fejl, og det bliver man naturligvis straffet for. De 10straf for tiden er hvad det er, de dårlige point foe mælk er helt min egen skyld.
Jacob : Til vanilieis drikker man Risteriets Bacca
blade69 : Hejsa Wolder - du må også gerne lægge mit scorecard derind
Roed : @Rune: Jeps, vi må jamme!!
Roed : @Gunde: mange tak, jeg er ret fortrolig med mine risteprofiler, og rigtig godt tilfreds med min ristning til dagen. Så det er super.
RuneL : Og nu: vanilieis!
RuneL : Roed: jeg ka se vi to er nødt til at træffes og lære hinanden nogen tricks
BaristaDK : Det er super spændende ja... og det fede er at lige meget hvad man har fået \"dårlig\" score i, så kan det forbedres til næste år!
Gunde : @Roed. Det tyder også på at du har styr på din ristning.
Roed : Var godt tilfreds med mine espresso, og kan se at de har fået gode karakterer.
Søren Wold : :d det er spændende læsning j
Roed : Det er bare så tydeligt at se at det er min cappa der ødelægger dagen, burde have lavet en ny portion mælk. Det gør jeg næste år
RuneL : Damn, det er jo til at blive helt elektrisk af at sammenligne scores
Søren Wold : dommerne vil give en uddybning - vi skal nok lige komme tilbage herom
Jeg funderer på om jeg har skudt mig selv lidt i foden mht, grupperne \"level dosering og tamping\"
Min DallaWalla er med 53mm filterkurv og når jeg doserer de 16g jeg kan ha i min kurv, så når kaffen altså ikke op til overkanten af filteret. Så er det pænt svært at få det fordelt jævnt. Derfor er jeg 100% afhængig af timeren på min mazzer til at dosere korrekt.
Desværre har det trukket lidt ned på pointene kan jeg se. Man bør nok ha et \"værktøj\" af en art til at sikre sig ensartet distribution.
Blot en strøtanke og tip til deltagerne til næste år :-)
Det er dælme motivation til at stille op næste år, utroligt fede/brugbare kommentarer deltagerene der får med på vejen...wow
Dommerne har lovet, at de hver især skriver en kort evaluering til hver deltager baseret på scorekortene. Når deltagerne modtager dem, kan de jo vælge om de ønsker at offentliggøre dem også
Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
Det kunne være fedt at lave et e-bar team, der kunne stille op til det officielle DM, altså med egen e-bar-team-blend, signatur drik osv... Måske ikke lige her til feb. meeen hvis man er hardcore så til næste år!
\\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin
Tak for sidst det var en fed dag. jeg lærte det samme på en dag, som jeg har lært de sidste 2 md.
Jeg vil da meget gerne dele dit scorecard med jer, men hvordan gør man lige det :blink:
Den skaldede bønne :woohoo:
Tak for sidst det var en fed dag. jeg lærte det samme på en dag, som jeg har lært de sidste 2 md.
Jeg vil da meget gerne dele dit scorecard med jer, men hvordan gør man lige det :blink:
Den skaldede bønne :woohoo:
Hej Allan,
Selvtak for sidst. Flot indsats!
Søren tager sig af at lægge dit skema op, nu hvor du har godkendt det.
Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
Tak for sidst det var en fed dag. jeg lærte det samme på en dag, som jeg har lært de sidste 2 md.
Jeg vil da meget gerne dele dit scorecard med jer, men hvordan gør man lige det :blink:
Den skaldede bønne :woohoo:
Hej Allan,
Selvtak for sidst. Flot indsats!
Søren tager sig af at lægge dit skema op, nu hvor du har godkendt det.
Det er hermed lagt op og kan ses under DM i Hjemmebarista/resultater.
Administrator på EspressoBar
Black coffee rules...
Comment