Hermed en invitation til kaffejam i Århus.
Dette bliver et kaffejam med en helt fastlagt dagsorden. Så jeg vil ydmygt bede folk overveje, om de er interesseret i dagens emne og møde op lidt forberedt. Udover dette er der ingen krav til erfaring, viden eller lign. Alle interesserede kan deltage
Jeg har planlagt dette jam sammen med RuneL og det vi vil opnå denne aften, er at blive klogere på Brew Ratio. For nogle uger siden iværksatte James Hoffmann et forsøg, hvor han bad folk indsende, hvor meget kaffe de doserer, vægten af det endelige shot samt motivet for disse mål (smag, texture, risteriets anbefaling mv.). Dette er der kommet en rigtig interessant analyse ud af. Det er disse forsøg og resultaterne af analysen, vi vil forsøge at efterprøve og herigennem blive klogere på brew ratio og dennes indvirkning på espressoens smag. Vi vil forsøge at gå ret \"videnskabeligt\" til værks, så inden dagen vil vi opstille et test skema, så vi ved præcist, hvad der skal testes, og hvad vi vil registrere på hver test. Vi vil dokumentere resultaterne, så det efterfølgende bliver muligt at bruge det som reference. Vi vil gennemføre testen på to maskiner, VBM Domobar Super samt Dalla Corte, for at se om resultaterne ændrer sig fra maskine til maskine.
Vi har altså endnu ikke opstille vores test cases, men jeg forventer det bliver en travl aften, så det er vigtigt at vi holder fokus hele aftenen, og ikke tager for mange afstikkere til alle mulige andre emner. Ligeledes vil vi bede folk have læst minimum følgende om emnet inden mødet:
James Hoffmanns forsøgsoplæg
James Hoffmanns resultater og analyse
Andy Schecters artikel om brew ratio (fra Hoffmanns blog)
Hvis nogle finder andre interessante artikler om emnet, må I meget gerne dele dem her
Lige en sidste ting. Vi bestiller 1 kg. TCC Espressoblanding af kr. 270 + porto til forsøget. Vi håber, folk der møder op, vil smide en skilling til fælles dækning af denne udgift
Vi tror selv på, at denne aften vil blive rigtig lærerig. Det bliver lidt anderledes end mange andre møder vi har holdt, hvor fokus har være på \"fri jam\", maskiner og hygge. Til gengæld håber vi, at dette møde giver andre gode resultater i for at noget god brugbar viden om dette fantastisk spændende emne. Så vi håber at andre deler denne interesse og kommer og deltager
Dette bliver et kaffejam med en helt fastlagt dagsorden. Så jeg vil ydmygt bede folk overveje, om de er interesseret i dagens emne og møde op lidt forberedt. Udover dette er der ingen krav til erfaring, viden eller lign. Alle interesserede kan deltage

Jeg har planlagt dette jam sammen med RuneL og det vi vil opnå denne aften, er at blive klogere på Brew Ratio. For nogle uger siden iværksatte James Hoffmann et forsøg, hvor han bad folk indsende, hvor meget kaffe de doserer, vægten af det endelige shot samt motivet for disse mål (smag, texture, risteriets anbefaling mv.). Dette er der kommet en rigtig interessant analyse ud af. Det er disse forsøg og resultaterne af analysen, vi vil forsøge at efterprøve og herigennem blive klogere på brew ratio og dennes indvirkning på espressoens smag. Vi vil forsøge at gå ret \"videnskabeligt\" til værks, så inden dagen vil vi opstille et test skema, så vi ved præcist, hvad der skal testes, og hvad vi vil registrere på hver test. Vi vil dokumentere resultaterne, så det efterfølgende bliver muligt at bruge det som reference. Vi vil gennemføre testen på to maskiner, VBM Domobar Super samt Dalla Corte, for at se om resultaterne ændrer sig fra maskine til maskine.
Vi har altså endnu ikke opstille vores test cases, men jeg forventer det bliver en travl aften, så det er vigtigt at vi holder fokus hele aftenen, og ikke tager for mange afstikkere til alle mulige andre emner. Ligeledes vil vi bede folk have læst minimum følgende om emnet inden mødet:
James Hoffmanns forsøgsoplæg
James Hoffmanns resultater og analyse
Andy Schecters artikel om brew ratio (fra Hoffmanns blog)
Hvis nogle finder andre interessante artikler om emnet, må I meget gerne dele dem her

Lige en sidste ting. Vi bestiller 1 kg. TCC Espressoblanding af kr. 270 + porto til forsøget. Vi håber, folk der møder op, vil smide en skilling til fælles dækning af denne udgift

Vi tror selv på, at denne aften vil blive rigtig lærerig. Det bliver lidt anderledes end mange andre møder vi har holdt, hvor fokus har være på \"fri jam\", maskiner og hygge. Til gengæld håber vi, at dette møde giver andre gode resultater i for at noget god brugbar viden om dette fantastisk spændende emne. Så vi håber at andre deler denne interesse og kommer og deltager

Comment