Opslag

Collapse
No announcement yet.

Kaffe, sønderjysk kagebord og foredrag

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kaffe, sønderjysk kagebord og foredrag

  Kaffe, sønderjysk kagebord og foredrag

  Den mørke og kolde tid er over os, og så er det vigtigt med lidt godt til ganen og hyggeligt samvær. Derfor åbner Restaurant Knapp dørene d. 13. december kl. 14.00 til et overdådigt bord af sønderjyske kager og kaffe i verdensklasse fra en sønderjydes kaffefarm i Tanzania.


  Prisen er 95kr. og betales ved selve arrangementet. Grundet bestilling og et begrænset antal pladser er tilmelding nødvendig. Det kan gøres med navn og antal personer til [email protected].

  Adressen er:
  Knapp (www.restaurant-hotel-knapp.dk)
  Stennevej 79, Stollig
  6200 Åbenrå  Smukt placeret ved foden af bakkedraget ved Mølleå og dam, ligger Hotel & Restaurant Knapp. De gule og hvide bygninger lyser mod den grønne skov, ænder snadrer i dammen og vandet plasker ned over møllehjulet. Fred og skønhed byder Dem velkommen.


  Her fortæller Jacob Christian Jepsen indehaver af Shangrila-estate (www.shangrila-estate.com), fra kaffefarmen i Tanzania og Søren Stiller Markussen kafferister og barista om deres eventyr og oplevelser i Tanzania, der startede med en sæk grønne bønner.

  I september måned rejste Søren Stiller Markussen fra Growerscup og Mareks Melecis (fotograf) til Tanzania for at besøge farmen Shangrila-Estate.
  ``Vi var meget forventningsfulde inden vi tog af sted til Tanzania, for vi havde jo prøveristet kaffen på flere forskellige måder og cuppet kaffen med flere forskellige dages intervaller, og vi synes egentlig at kaffen var ret god - så vi glædede os til at se hvordan de nåede frem til denne kvalitet.´´

  Shangrila-estate ligger ca. 200 km. fra Kilmanjaro lufthavn i byen Karatu. Farmen har eksisteret i en del år og producerer kaffe af rigtig høj kvalitet. Til daglig ledes farmen af Ambrose, der oprindelig er fra Kenya - og det skal ikke være nogen hemmelighed at Ambroses viden og Christians personlighed bærer præg af den måde farmen drives på.

  Inden afrejsen, havde jeg ladet mig inspirere af kaffeprojektet i Rwanda \'spread\' der handler om at højne kvalitet af de grønne kaffebønner, lige fra plukning til fermenteringen af kaffen. Et af elementerne i rapporten handlede om fermenteringsmetoder af den grønne bønne når den skulle forarbejdes, hvilket indebar at vi skulle lave 5 forskellige test.

  Dagene var selvfølgelig sat i kaffens tegn, men ud over at lave de forskellige test havde Christian allieret sig med Michael Gehrken fra Black Burn estate, så vi kunne prøveriste nogle af de kaffer, de allerede havde høstet fra de forskellige bloks, så vi kunne evaluere, hvor der kunne forbedres i arbejdsprocessen.

  NGORONGORO mountain coffee består af typerne Kent og Blue Jamaican Mountain kaffe. Kaffen har en velafbalanceret tør eftersmag der kan minde lidt om Syrah - kraftig og fyldig med mørke toner af røde bær. Kaffen bliver på nuværende tidspunkt vasket, på den traditionelle kenyanske metode, så det bliver rigtig spændende at se resultatet af vores tests. Kufferten er fyldt med de forskellige tests til prøveristning herhjemme i Danmark på vores Giesen Coffee Roaster W1.

  Vores samarbejde fik lige pludselige flere dimensioner, og et af dem er at løfte kvaliteten, samt udbyde forskellige former for fermenteringsmetoder, hvor vi dedikerer et blok/stykke kaffe jord til at lave forskellige tests som vi kan fremvise til købere af kaffen.

  Vi har snakket om vigtigheden i, at farmen selv er i stand til at styre de forskellige parametre i forhold til kvalitet - i stedet for at lade sig styre af, hvorledes ristemesteren mestrer sin rist af bønnen. Det er vigtigt, de selv har kontrol - hvilket skaber en større troværdighed overfor kunden og dem selv. Vores samarbejde... er lige begyndt...

 • #2
  Re:Kaffe, sønderjysk kagebord og foredrag

  Kaffe, sønderjysk kagebord og foredrag.....perfekt, vi ses.

  /Wolff
  Fortid
  La Marzocco GS3
  Casadio Macinadosatore Istantaneo
  Hottop KN8828-P

  BWM S M/LCD på vandværket
  Reg Barber 58mm Anodized/Stål
  Pullman/Synesso ridgeless
  Bumper TS
  Motta Knockbox
  Nutid
  Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
  French Press-Bodum 4 cup

  Comment

  Working...
  X