Opslag

Collapse
No announcement yet.

Ibrik Competition

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Ibrik Competition

    Ibrik/Cezve Coffee Brewing Competition!

    Danmark mangler en repræsentant til årets Ibrik mesterskab (Tyrkisk/Arabisk kaffe).
    Er der nogen her fra EspressoBar der kunne tænke sig at stille op?

    Alf Kramer i Norge har alle remedier klar samt en hjælper/coach, hvis man er interesseret.

    Håber nogen kunne tænke sig at være med.

    Vh Klaus
    Klaus Thomsen
    World Barista Champion 2006
    Kig ind på vores Blog her
    The Coffee Collective

  • #2
    Re:Ibrik Competition

    Hei Klaus

    Ikke fordi jeg har tænkt mig at stille op, det tror jeg mangel på tid og talent sætter en helt naturlig stopper for, men hvor og hvornår finder mesterskabet sted??
    Michael EPO Rasmussen

    Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

    Comment


    • #3
      Re:Ibrik Competition

      http://www.wbconespressobar.com/inde...ition-schedule

      21/6.
      Miss Silvia m. Manometer & PID
      Rocky SD
      Xpressivo Barista stamper
      Behmor 1600

      Comment


      • #4
        Re:Ibrik Competition

        hjalle wrote:
        my bad :whistle: :blush:
        Michael EPO Rasmussen

        Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

        Comment


        • #5
          Re:Ibrik Competition

          Det kunne saft susende være sjovt! - Men jeg er desværre helt blank

          Hvor i København serveres den bedste og mest \'rigtige\' Ibrik kaffe?
          - For det skal da prøves på vej hjem fra arbejde!

          Comment


          • #6
            Re:Ibrik Competition

            hjalle wrote:
            Hey, det er på min fødselsdag. Måske heldet tilsmiler mig netop den dag

            Nej, det er vist ikke noget for mig. Jeg har ALDRIG prøvet at brygge tyrkisk kaffe. Og jeg har jo også andre vigtige ting at tage mig til

            Men jeg håber da virkelig I finder én. Og helst én fra E-bar
            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

            La Marzocco GS/3
            Baratza Forté
            Bestmax filter


            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

            Comment


            • #7
              Re:Ibrik Competition

              MoBak wrote:
              hjalle wrote:
              Hey, det er på min fødselsdag. Måske heldet tilsmiler mig netop den dag
              damm det er tæt på at værre den sejeste fødselsdato for en kaffe nørd i år
              Michael EPO Rasmussen

              Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

              Comment


              • #8
                Re:Ibrik Competition

                http://www.espressobar.dk/index.php?...6&catid=3#7846

                Hvis Wolder og Hobzon har fået leget lidt som de konverserer om i ovenstående tråd, må de være oplagte, evt. som team :-)
                Miss Silvia m. Manometer & PID
                Rocky SD
                Xpressivo Barista stamper
                Behmor 1600

                Comment


                • #9
                  Re:Ibrik Competition

                  Hvad med at prøve at opstøve en brygger fra det tyrkiske miljø hmy:

                  Det kunne garanteret blive en hel lille oplevelse i sig selv

                  Comment


                  • #10
                    Re:Ibrik Competition

                    Jacob wrote:
                    Hvad med at prøve at opstøve en brygger fra det tyrkiske miljø hmy:

                    Det kunne garanteret blive en hel lille oplevelse i sig selv
                    Ja, der må da være nogle tyrkiske/græske/arabiske indvandrere der har holdt fast i deres kaffetradition. Jeg kender dog desværre ikke nogen...
                    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                    La Marzocco GS/3
                    Baratza Forté
                    Bestmax filter


                    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                    Comment


                    • #11
                      Re:Ibrik Competition

                      Hey. Hvis nogen kender nogen der kender nogen der kunne være interesserede er det nu. Vi tænkte netop at det måske var en udfordring og sjov opgave for nogen her på EspressoBar at stille op. Om ikke andet, så giver det jo gratis adgang :cheer:
                      Klaus Thomsen
                      World Barista Champion 2006
                      Kig ind på vores Blog her
                      The Coffee Collective

                      Comment


                      • #12
                        Re:Ibrik Competition

                        klaus wrote:
                        Hey. Hvis nogen kender nogen der kender nogen der kunne være interesserede er det nu. Vi tænkte netop at det måske var en udfordring og sjov opgave for nogen her på EspressoBar at stille op. Om ikke andet, så giver det jo gratis adgang :cheer:
                        Hvis man nu godt kunne tænke sig det (ikke mig. Selvom det kunne være skideskægt, har jeg ikke tid i løbet af de dage), er det så realistisk at nå at lære det?

                        Man skal jo også lige nå at opfinde en signaturdrik eller har Alf også sådan én med?

                        Hvor længe får man med ham coachen?
                        Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                        La Marzocco GS/3
                        Baratza Forté
                        Bestmax filter


                        1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                        Comment


                        • #13
                          Re:Ibrik Competition

                          Mon ikke disse tåler en gentagelse her:

                          Ibrik/Cezve rules

                          The Ibrik/Cezve Championship is a new competition in SCAE. The name comes from the name of the pot used to make the coffee. I Greek it\'s called an \"ibrik\" and in Arabic it\'s called a \"cezve\".

                          Over a 12 minute period, the competitors will serve the judges two traditional Cezve/Ibrik coffees without any additives, two coffees with sugar and spices and two signature beverages, based on the same brewing method. The judges will be scoring taste, technique and, above all, the performance and presentation, through open judging. As opposed to the other competitions, here there can be two persons on the stage, as the main competitor can bring an assistant. His or her job will be to set the stage and help with serving.

                          Comment


                          • #14
                            Re:Ibrik Competition

                            Er det mig der er mærkelig, når jeg føler det ville være respektløst (overfor brygmetoden og alle der sætter pris på den) at stille op uden et særligt kendskab til og forkærlighed for netop denne kaffe?

                            Lur mig om ikke det med krydderierne er en lille videnskab i sig selv.

                            Comment


                            • #15
                              Re:Ibrik Competition

                              Jacob wrote:
                              Er det mig der er mærkelig, når jeg føler det ville være respektløst (overfor brygmetoden og alle der sætter pris på den) at stille op uden et særligt kendskab til og forkærlighed for netop denne kaffe?

                              Lur mig om ikke det med krydderierne er en lille videnskab i sig selv.
                              Det tænkte jeg også lige i starten. Men når en person som Klaus kommer med opfordringen, man får stillet udstyr og en coach til rådighed og det er første gang konkurrencen kører, så synes jeg det egentlig ikke.

                              I WBC er der også (måske ikke længere, men for nogle år siden) baristaer med, som stort set ikke anede hvad de lavede.

                              Klaus, hvad med bønner, krydderier osv. Hjælper Alf med det også.

                              Jeg synes vi har en god kandidat i Jacob. Jeg stemmer for ham
                              Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                              La Marzocco GS/3
                              Baratza Forté
                              Bestmax filter


                              1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                              Comment

                              Working...
                              X