Så blev der afholdt Latte Art kursus med Søren Stiller Markussen på Fair Fælled i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og Kaffeklubben.net. Lad det være sagt med det samme... det var fantastisk, sådan i et par timer at modtage lidt personlig træning af en kapacitet som Søren Stiller Markussen.
Efter en kort velkomst, gik vi straks i gang. Vi fik en kort introduktion, og så var det ellers i gang med at lave espressoskud og skumme mælk. Man fik virkelig en fornemmelse for Sørens tilgang til kaffe og det håndværk (mano) der ligger i at lave tilberede kaffen på en måde der ikke bare er en smagsmæssig oplevelse men en fuld estetisk oplevelse for både syns-, duft- og smagsansen.
Vi startede med rossetaen - og efter et stykke tid at have prøvet dette gik vi over til tulipanen. Nogle af os, synes dog vi havde bedre chance for success med rossetaen, så vi holdt os til det første design. Sidst viste Søren et eksempel på \"sketching\", hvor man bruger mælkeskum og chokolade til at tegne oven på cappuccinoen. Det var sjovt at prøve.
Der er INGEN tvivl om at mange af os (undertegnede inkluderet) har MEGET at lære endnu, men jeg kom dog hjem fra kurset med en masse NY viden. Det PRIMÆRE jeg lærte var, at lade mælken gøre arbejdet. Langt MERE end man skulle tro, er det flowet af mælken ud af kanden, der bestemmer hvor nemt det er at lave latte art - så konklussionen for mig måtte være... det kan ikke betale sig at være FOR forsigtig, man skal være lidt modig... så bliver det faktisk en hel del nemmere.
En STOR tak til Søren for en dejlig og inspirerende eftermiddag!
Jeg vil naturligvis også prøve at lægge nogle billeder ind fra dagen.
Efter en kort velkomst, gik vi straks i gang. Vi fik en kort introduktion, og så var det ellers i gang med at lave espressoskud og skumme mælk. Man fik virkelig en fornemmelse for Sørens tilgang til kaffe og det håndværk (mano) der ligger i at lave tilberede kaffen på en måde der ikke bare er en smagsmæssig oplevelse men en fuld estetisk oplevelse for både syns-, duft- og smagsansen.
Vi startede med rossetaen - og efter et stykke tid at have prøvet dette gik vi over til tulipanen. Nogle af os, synes dog vi havde bedre chance for success med rossetaen, så vi holdt os til det første design. Sidst viste Søren et eksempel på \"sketching\", hvor man bruger mælkeskum og chokolade til at tegne oven på cappuccinoen. Det var sjovt at prøve.
Der er INGEN tvivl om at mange af os (undertegnede inkluderet) har MEGET at lære endnu, men jeg kom dog hjem fra kurset med en masse NY viden. Det PRIMÆRE jeg lærte var, at lade mælken gøre arbejdet. Langt MERE end man skulle tro, er det flowet af mælken ud af kanden, der bestemmer hvor nemt det er at lave latte art - så konklussionen for mig måtte være... det kan ikke betale sig at være FOR forsigtig, man skal være lidt modig... så bliver det faktisk en hel del nemmere.
En STOR tak til Søren for en dejlig og inspirerende eftermiddag!
Jeg vil naturligvis også prøve at lægge nogle billeder ind fra dagen.
Comment