Opslag

Collapse
No announcement yet.

Baristaernes tamper teknik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Baristaernes tamper teknik

    Under konkurrencen prøvede jeg naturligvis at suge så meget til mig som muligt og kiggede bl.a. efter de forskellige baristaers tamper teknik.

    Den var meget forskellig fra barista til barista. Nogle brugte distributions teknikker, andre ikke. Nogle så ud til at tampe ret hårdt mens andre så ud til at have et meget let tamp.

    Så vidt jeg kunne se, brugte alle baristaerne at slå på portafilteret efter et første let tamp.

    Jeg kunne godt tænke mig at høre baristaernes kommentarer til deres tamper teknik, herunder hvor meget \"de går op i det\", om de ved, hvor hårdt de tamper, om de har prøvet mange forskellige teknikker, inden de fandt deres m.v.
    Administrator på EspressoBar

    Black coffee rules...

  • #2
    Re:Baristaernes tamper teknik

    Jeg har også spekuleret lidt over dette - Lagde også mærke til at der var flere der støttede kanten af portafiltret på bordkanten når de skulle tampe i stedet for at stille det på tuden - Var det sådan de fleste gjorde det ?

    Comment


    • #3
      Re:Baristaernes tamper teknik

      Jeg tror det var lidt halvt om halvt - vi kan selvfølgelig tjekke efter på videoerne.

      Rasmus og Martine gjorde i hvert fald.
      Administrator på EspressoBar

      Black coffee rules...

      Comment


      • #4
        Re:Baristaernes tamper teknik

        Uden at have noget at ha´ det i, men kunne grunden til at nogle af baristaerne bruger bordpladen være at det kan være svært at bruge stampemåtten hvis man bruger singelspouts? Og så i stedet for at skiftevis bruge måtte og kant simpelthen bruger kanten af bordet for at opnå størst mulig ensartethed?

        Det er i hvertfald min egen erfaring at det er svært at holde et jævnt tryk når portafilteret ikke \"står fast\" som det nemlig ikke gør hos mig når jeg bruger singelspout... :dry:
        Administator på espressobar
        Izzo Alex Duetto
        Toper Cafemino
        Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
        Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

        Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

        Comment


        • #5
          Re:Baristaernes tamper teknik

          Roed wrote:
          Uden at have noget at ha´ det i, men kunne grunden til at nogle af baristaerne bruger bordpladen være at det kan være svært at bruge stampemåtten hvis man bruger singelspouts? Og så i stedet for at skiftevis bruge måtte og kant simpelthen bruger kanten af bordet for at opnå størst mulig ensartethed?
          Det lyder plausibelt. Jeg kan se, at Søren Stiller havde en tamper stand med...
          Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

          La Marzocco GS/3
          Baratza Forté
          Bestmax filter


          1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

          Comment


          • #6
            Re:Baristaernes tamper teknik

            Det lyder plausibelt ja, men jeg tror ikke, at nogen af baristaerne brugte singlespouts?
            Administrator på EspressoBar

            Black coffee rules...

            Comment


            • #7
              Re:Baristaernes tamper teknik

              Søren Wolder wrote:
              Det lyder plausibelt ja, men jeg tror ikke, at nogen af baristaerne brugte singlespouts?
              Nej, ikke til konkurrencen.

              Jeg tænker på deres arbejde i hverdagen.
              Og hvis det nu er den måde de er \"vant\" til at gøre det på, så ændrer man vel ikke sine rutiner på det punkt til et mesterskab, eller?
              Administator på espressobar
              Izzo Alex Duetto
              Toper Cafemino
              Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
              Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

              Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

              Comment


              • #8
                Re:Baristaernes tamper teknik

                Er der nogen der ved hvor Tamber standen kan købes?????

                Ville passe godt ind i min samling.

                Espresso Dalle

                La Cimbali M30 Dosatron år 1996
                Bestmax filter 3/8\\\" medium
                La Fiorenzato M80 kaffekværn
                Pimpet Iroast2
                Gaggia Classic, Brass
                58 mm Tamper, egen fab.

                Comment


                • #9
                  Re:Baristaernes tamper teknik

                  Her er to .. ved ikke om det lige er dem du leder efter.

                  http://www.kaffe-agenterne.dk/produc...873ad7a9806e70

                  http://moccashop.dk/product.asp?prod...&sub=43&page=1
                  Administrator på EspressoBar
                  Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                  Mazzer Kony Electronic

                  Comment

                  Working...
                  X