Hej Klaus, Peter og resten af TCC,
Igen skal lyde et tak for jeres bidrag til vores arrangement. Vi havde en faktastisk dag. Det kunne have været sjovt, hvis I havde været der. Jeres blend blev stillet ud til fri afbenyttelse og det blev præciseret, at der var tale om to forskellige ristedatoer. Jeg har ikke overblik over om alle fik smagt blenden, men jeg lavede i hvert fald noget lidt struktureret smagning af de to ristedatoer op mod hinanden sammen med Søren Wolder og RuneL.
Desværre var det først et stykke henne på dagen vi gik i gang, hvor ganen allerede var bombet af de første 10-12 shots, så smagsløgene har nok haft skarpere tider. Dene eneste klare konklusion jeg synes jeg kunne lave på det tidspunkt var, at den ældste rist (12 dage) var bedre. Smagen virkede mere kompleks og jeg er overbevist om, at det netop hænger sammen med Peters forklaring i en anden tråd om, at \"den friskristede aroma\" aftager og bønnernes egne aromaer træder tydligere frem.
Jeg vil være lidt forsigtig med at udtale mig om, hvad jeg synes om blenden. Den er god - ingen tvivl. Men som sagt havde vi fået meget espresso da vi sådan rigtig begyndte at smage på det. Faktisk så meget, at da Rune og jeg drak et glas vand mellem de to blends for at skylle munden, blev vi enige om at det var da også en ok espresso :silly: Men mit umiddelbare indtryk af den nye blend contra den gamle (som det er over en måned siden jeg har smagt) er at den nye har flere lyse aromaer (fleurale?) og en højere syrlighed end jeg husker den gamle blend. Den gamle blend husker jeg som mere \"fed\" og sød.
Som jeg husker den gamle og det jeg nu var i stand til at smage af den nye tror jeg faktisk at jeg ville foretrække den gamle grunden den lidt højere sødme, som jeg husker den for. Det skal dog tages med alle mulige forbehold og derfor har jeg lige ristet en portion af den gamle, og jeg har en rest med hjem af den nye. Så jeg smager videre og kommer tilbage - men der går jo 12 dage inden jeg kan smage på min friskristede portion :P
Hvad siger I andre? Fik I alle smagt blenden og hvad synes I om den?
Igen skal lyde et tak for jeres bidrag til vores arrangement. Vi havde en faktastisk dag. Det kunne have været sjovt, hvis I havde været der. Jeres blend blev stillet ud til fri afbenyttelse og det blev præciseret, at der var tale om to forskellige ristedatoer. Jeg har ikke overblik over om alle fik smagt blenden, men jeg lavede i hvert fald noget lidt struktureret smagning af de to ristedatoer op mod hinanden sammen med Søren Wolder og RuneL.
Desværre var det først et stykke henne på dagen vi gik i gang, hvor ganen allerede var bombet af de første 10-12 shots, så smagsløgene har nok haft skarpere tider. Dene eneste klare konklusion jeg synes jeg kunne lave på det tidspunkt var, at den ældste rist (12 dage) var bedre. Smagen virkede mere kompleks og jeg er overbevist om, at det netop hænger sammen med Peters forklaring i en anden tråd om, at \"den friskristede aroma\" aftager og bønnernes egne aromaer træder tydligere frem.
Jeg vil være lidt forsigtig med at udtale mig om, hvad jeg synes om blenden. Den er god - ingen tvivl. Men som sagt havde vi fået meget espresso da vi sådan rigtig begyndte at smage på det. Faktisk så meget, at da Rune og jeg drak et glas vand mellem de to blends for at skylle munden, blev vi enige om at det var da også en ok espresso :silly: Men mit umiddelbare indtryk af den nye blend contra den gamle (som det er over en måned siden jeg har smagt) er at den nye har flere lyse aromaer (fleurale?) og en højere syrlighed end jeg husker den gamle blend. Den gamle blend husker jeg som mere \"fed\" og sød.
Som jeg husker den gamle og det jeg nu var i stand til at smage af den nye tror jeg faktisk at jeg ville foretrække den gamle grunden den lidt højere sødme, som jeg husker den for. Det skal dog tages med alle mulige forbehold og derfor har jeg lige ristet en portion af den gamle, og jeg har en rest med hjem af den nye. Så jeg smager videre og kommer tilbage - men der går jo 12 dage inden jeg kan smage på min friskristede portion :P
Hvad siger I andre? Fik I alle smagt blenden og hvad synes I om den?
Comment