Opslag

Collapse
No announcement yet.

Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

    ...jeg vil da selv prøve. Men ville gerne høre om der var nogen andre der havde prøvet. Evt. på en Gene?

    Det kommer sig af at der ofte anbefales at riste bønner til blends seperat - og ihvertfald også smage blends inhold seperat.

    Men en bønne man kun skal have i en blend med 25% - kræver at man laver 1kg blend i alt (4 á 250gr), hvis man følger Hottop\'s anbefaling med 250gr/batch...

    2 X 125gr bønner + 1 X 250gr bønner er mere tiltalende for mig...

    Tak...
    Vibiemme Domobar Inox
    Baratza Sette 270

    ...when the pupil is ready, the teacher will appear...

  • #2
    Re:Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

    Brownie wrote:
    ...jeg vil da selv prøve. Men ville gerne høre om der var nogen andre der havde prøvet. Evt. på en Gene?

    Det kommer sig af at der ofte anbefales at riste bønner til blends seperat - og ihvertfald også smage blends inhold seperat.

    Men en bønne man kun skal have i en blend med 25% - kræver at man laver 1kg blend i alt (4 á 250gr), hvis man følger Hottop\'s anbefaling med 250gr/batch...

    2 X 125gr bønner + 1 X 250gr bønner er mere tiltalende for mig...

    Tak...
    Jeg har lige ristet 150 gr.s portioner i min Gene (som omtalt i Stiller-tråden om ristning). Det fungerer helt fint, men risteren kommer selvfølgelig op i temp noget hurtigere. Jeg ved ikke om det gælder Hottop, men på de større ristere siger man generelt, at de kan riste mængder ned til 50% af max
    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

    La Marzocco GS/3
    Baratza Forté
    Bestmax filter


    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

    Comment


    • #3
      Re:Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

      OK - tak. Så kan det da ikke blive helt farligt. Det er vist også hvis temp\'en generelt bliver for lav (altså så man bager i stedet for at riste) at det er skidt...det må prøves
      Vibiemme Domobar Inox
      Baratza Sette 270

      ...when the pupil is ready, the teacher will appear...

      Comment


      • #4
        Re:Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

        Jooh et helt spænende projekt med 125gr. på Hottopen , og hører gerne nærmere hvordan det gik inden jeg gør forsøget MHS. til de små batches skriver Hottop følgende.
        Roast small batch is ok but STRONGLY NOT RECOMMENDED. It can generate lots of smoke. It could also burn the beans or machine if you eject beans late.
        Fortid
        La Marzocco GS3
        Casadio Macinadosatore Istantaneo
        Hottop KN8828-P

        BWM S M/LCD på vandværket
        Reg Barber 58mm Anodized/Stål
        Pullman/Synesso ridgeless
        Bumper TS
        Motta Knockbox
        Nutid
        Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
        French Press-Bodum 4 cup

        Comment


        • #5
          Re:Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

          Det går meget hurtigt med små batches - Du skal være forsigtig
          Sort som en panter, sort som slanter
          Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
          Sort som piloten I en Tie Fighter
          Sort som pletterne på Pongo
          Sort som alle andre end Tintin I Congo
          Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

          Comment


          • #6
            Re:Nogen der har prøvet 125gr/batch på et Hottop?

            Jeg tror at jeg ville åbne en lille smule for agnskuffen og løfte bagfiltret op så der nærmest er fri udblæsning.
            Administrator på EspressoBar
            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
            Mazzer Kony Electronic

            Comment

            Working...
            X