Hej,
jeg er newbie her og ser frem til gode oplevelser her. Er just startet op med udstyr og det hele. Lige nu prøver jeg at riste med min IRoast2 og jeg syntes det ser lidt sort ud.
Jeg har mod-kittet, men har valgt at prøve med standard maskinen først. Har prøvet profil 2 og fundet forskellige profiler, men jeg tror at min rister varmer meget. Jeg prøver iøvrigt med espresso. Mine tests har været med Uno fra Risteriet. Har også prøvet andre ting. Generelt er det som om at bønnerne bliver ret mørke. Ved 1 knæk siger maskinens temp. omkring de 208-211 grader. Jeg kan ikke høre noget 2 knæk, men den larmer jo også en del.
Har prøvet:
1. 176 gr./ 2 min
2. 205 gr./ 3 min
3. 238 gr./ 4:30 min.
Denne har jeg typisk afbrudt 2 til 2:30 min før tid og bønnerne er ret mørke med begyndende olie udtræk.
Generelt syntes jeg at det virker som om at andres forsøg kke er så sorte som mine. Det jeg køber som ristet er heller ikke nær så mørkt.
Jeg er lidt forvirret her og kunne godt gruge et kursus i ristning.
Nogen som har et bud?
/Svend
jeg er newbie her og ser frem til gode oplevelser her. Er just startet op med udstyr og det hele. Lige nu prøver jeg at riste med min IRoast2 og jeg syntes det ser lidt sort ud.
Jeg har mod-kittet, men har valgt at prøve med standard maskinen først. Har prøvet profil 2 og fundet forskellige profiler, men jeg tror at min rister varmer meget. Jeg prøver iøvrigt med espresso. Mine tests har været med Uno fra Risteriet. Har også prøvet andre ting. Generelt er det som om at bønnerne bliver ret mørke. Ved 1 knæk siger maskinens temp. omkring de 208-211 grader. Jeg kan ikke høre noget 2 knæk, men den larmer jo også en del.
Har prøvet:
1. 176 gr./ 2 min
2. 205 gr./ 3 min
3. 238 gr./ 4:30 min.
Denne har jeg typisk afbrudt 2 til 2:30 min før tid og bønnerne er ret mørke med begyndende olie udtræk.
Generelt syntes jeg at det virker som om at andres forsøg kke er så sorte som mine. Det jeg køber som ristet er heller ikke nær så mørkt.
Jeg er lidt forvirret her og kunne godt gruge et kursus i ristning.
Nogen som har et bud?
/Svend
Comment