Opslag

Collapse
No announcement yet.

Risteprofiler

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Risteprofiler

    Hej.

    Er der nogle af Jer der har leget med risteprofiler, altså hvor man rister bønnerne ved forskellige temp i gennem ristningen?

    Jeg er begyndt at lege lidt med det selv, men vil gerne høre Jer andres erfaringer/input.

    Det startede med et \"uheld\" hvor jeg ristede Cuba Altura Lavado, hvor knægten pillede ved risteren et stykke henne i ristningen, han fik skruet 30° ned, jeg satte den op til 240° igen efter ca 3 min. Og tænkte at nu var den nok ødelagt...Men næh nej, det er den mest fyldige Cuba jeg nogensinde har smagt. (Næsten synd at jeg skælte ham ud)Og så fik jeg jo blod på tanden

    Dette er en d\'Or fra Risteriet som jeg har kørt igennem Gene Café\'en på følgende tider:
    215° 8min
    230° 5min
    215° 2min
    245° 3min
    250° 1min
    Nedkøling til 100° 6min
    Nedkøling til 60° 4min.

    Den har lige ramt de allerførste tegn af 2. knæk.
    Mon ikke den kommer til at smage ok?
    Administator på espressobar
    Izzo Alex Duetto
    Toper Cafemino
    Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
    Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

    Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

  • #2
    Re:Risteprofiler

    Blærerøøøø ..... :angry: inch: :dry:
    Administrator på EspressoBar
    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
    Mazzer Kony Electronic

    Comment


    • #3
      Re:Risteprofiler

      Øhh, tak! (tror jeg nok) :blush:
      Administator på espressobar
      Izzo Alex Duetto
      Toper Cafemino
      Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
      Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

      Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

      Comment


      • #4
        Re:Risteprofiler

        det ser i hvert fald lækkert ud
        Du kan bare sende en pose - så kan jeg få den fyldt op igen den 16.
        Administrator på EspressoBar

        Black coffee rules...

        Comment


        • #5
          Re:Risteprofiler

          Hej..

          Blev den god, den d\'or..

          Jeg har en Uno fra risteriet som jeg vil prøve i morgen..
          Jeg er jo helt grøn i ristning.. Men vil prøve den profil på Uno\'en..

          Det vil så blive min første espresso rist på gene café\'en..
          Hilsen Johnny

          Faema Legend S1
          Faema MD3000 Touch
          Mahlkoenig Vario
          Jura Ena 9 OneTouch

          Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

          Comment


          • #6
            Re:Risteprofiler

            Hej..

            Så fik jeg lige ristet en gang af risteriets uno her til aften..

            Roed jeg har prøvet din profil et par gange, med god held..

            Men har læst at man skal passe på og falde for hurtigt i temp, man risikere og \"stalle\" ristningen..

            Så nu har jeg prøvet og ændre lidt på den..

            215 grader i 8,5 min
            230 grader i 4 min
            225 grader i 1 min
            220 grader i 1 min
            215 grader i 1 min
            245 grader i 3 min
            250 grader i 1 min

            Også huggede jeg cool knappen.. Og da den havde kølet til omkring 170 grader, syntes jeg den var der og kølede resten manuelt.. Havde dog håbet på og ramme så den kunne køre køleprocessen færdig..

            Det eneste ændrede er jo bare at den kun falder med 5 grader af gangen fra 230 til 215.. Men det bliver spændende om det duer..
            Hilsen Johnny

            Faema Legend S1
            Faema MD3000 Touch
            Mahlkoenig Vario
            Jura Ena 9 OneTouch

            Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

            Comment


            • #7
              Re:Risteprofiler

              Jeg kan kun give dig ret, jeg har efterfølgende leget/læst mere mht. profiler. Og som du siger skal man ikke sænke den mere end ca 5grader ned af gangen. Da GC\'en dermed slukker for varmen for længe, og derved kan man risikere at stoppe risten.

              Jeg har efterfølgende, efter et par gode råd fra D. Schomer, været meget varsom hvor langt ind i 2. knæk jeg smider min espresso. Hvis jeg stopper den i de aller første tegn på 2.knæk, kan jeg få en nærmest voldsom mængde af lækker nøddebrun crema ud af Silviaen. Og jeg syntes også smagen af bryggen er mere fyldig.

              Nu bruger jeg ikke Uno, men kun d\'Or, og den kan godt li\' at komme ca 30sek længere ind i knækket end Uno. Måske jeg skulle investere i et kg, bare for sammenligningens skyld...

              ...men mon ikke vi bliver nødt til at teste videre? (heldigvis)
              Administator på espressobar
              Izzo Alex Duetto
              Toper Cafemino
              Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
              Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

              Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

              Comment


              • #8
                Re:Risteprofiler

                Hej..

                Den Uno jeg har (eller havde, det var det sidste jeg ristede) var en som jeg købte den dag i risteriet, hvor jeg købte gene\'en.
                I espresso weekenden smagte jeg de d\'or du havde ristet og den vil jeg købe næste gang jeg er derovre..

                Hehe næste gang nøjes jeg nok ikke med 1 kg.. :whistle:
                Hilsen Johnny

                Faema Legend S1
                Faema MD3000 Touch
                Mahlkoenig Vario
                Jura Ena 9 OneTouch

                Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

                Comment


                • #9
                  Re:Risteprofiler

                  Journey wrote:
                  Hej..

                  Den Uno jeg har (eller havde, det var det sidste jeg ristede) var en som jeg købte den dag i risteriet, hvor jeg købte gene\'en.
                  I espresso weekenden smagte jeg de d\'or du havde ristet og den vil jeg købe næste gang jeg er derovre..

                  Hehe næste gang nøjes jeg nok ikke med 1 kg.. :whistle:
                  Husk en større rygsæk - hvem ved hvad du ellers kommer hjem med

                  Er du ikke begyndt at lave blandinger selv? Det er ret sjovt. Man skal nok ikke gør det i forventning om, at man lige laver en blend bedre end D\'Or, men det er meget sjovt at prøve sig frem med forskellige blends. Hver gang man går i gang med at riste en ny blend tror man selvfølgelig, at \"denne her kan kun være megagod\". Og man er helt spændt, når man skal smage den første gang

                  Jeg har ikke overgået D\'Or ENDNU! men har dog heller ikke lavet en blend, som jeg ikke har kunnet drikke
                  Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                  La Marzocco GS/3
                  Baratza Forté
                  Bestmax filter


                  1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                  Comment


                  • #10
                    Re:Risteprofiler

                    Hej..

                    Nej jeg er ikke kommet i gang med blends endnu.. Syntes lige jeg vil have 100 % styr på min ristning først..

                    Men overvejer det da.. Jeg har lige fået 7 kg af \"die grünes\" i af døren i går..
                    Så dem skal jeg lige have testet..

                    Men fremgangsmåden er den ikke og starte med og riste de forskellige typer kaffe anlene også smage dem først.. Og så notere sig hvilke ting som er gode ved lige nøjagtig den type..
                    Også derefter prøve og sammensætte dem man syntes havde det man søger..
                    Hilsen Johnny

                    Faema Legend S1
                    Faema MD3000 Touch
                    Mahlkoenig Vario
                    Jura Ena 9 OneTouch

                    Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

                    Comment


                    • #11
                      Re:Risteprofiler

                      Lige et hurtigt spørgsmål..

                      Når i rister til espresso, hvor mørk laver i så risten..
                      Rister i så den lige når og trække olie ud, eller så bønnen er blank..
                      Eller stopper i lige inden olien kommer.. Eller hvad gør i..
                      Hilsen Johnny

                      Faema Legend S1
                      Faema MD3000 Touch
                      Mahlkoenig Vario
                      Jura Ena 9 OneTouch

                      Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

                      Comment


                      • #12
                        Re:Risteprofiler

                        Jeg stopper ved første tegn på olie ...
                        Administrator på EspressoBar
                        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                        Mazzer Kony Electronic

                        Comment


                        • #13
                          Re:Risteprofiler

                          Altså sådan at når de ligger og er kølet af, Så er der pletter af olie på bønnerne..

                          Og de er ikke helt skinnede.. :side:
                          Hilsen Johnny

                          Faema Legend S1
                          Faema MD3000 Touch
                          Mahlkoenig Vario
                          Jura Ena 9 OneTouch

                          Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

                          Comment


                          • #14
                            Re:Risteprofiler

                            Nej ... når jeg i risteprocessen, ser de første tegn på olie.
                            Administrator på EspressoBar
                            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                            Mazzer Kony Electronic

                            Comment


                            • #15
                              Re:Risteprofiler

                              Det her skulle være de programmerede profiler i I-roast maskinerne:

                              i-roast1 : Preset1
                              Stage 1: 195 for 3:00min
                              Stage 2: 220 for 4:00min
                              Stage 3: 235 for 2:00min

                              i-roast1 : Preset2
                              Stage 1: 235 for 6:00min
                              Stage 2: 205 for 4:00min
                              Stage 3: 225 for 1:30min

                              i-roast2 : Preset1
                              Stage 1: 235 for 10 min.

                              i-roast2 : Preset2
                              Stage 1: 235 for 6:00min
                              Stage 2: 205 for 4:00min
                              Stage 3: 225 for 1:30min

                              Dette er profiler for en rister som max. kan riste 175 Gr. ad gangen så de passer jo ikke til en Cafe Gene, men det er jo interessant at vide hvordan de "proffe" laver profiler.

                              Happy Roasting :-)

                              Thomas Poulsen

                              Vibiemme Domobar Super PID
                              Santos #55
                              Gene Café
                              La Cimbali Junior /R
                              Clever

                              Comment

                              Working...
                              X