Hej.
Er der nogle af Jer der har leget med risteprofiler, altså hvor man rister bønnerne ved forskellige temp i gennem ristningen?
Jeg er begyndt at lege lidt med det selv, men vil gerne høre Jer andres erfaringer/input.
Det startede med et \"uheld\" hvor jeg ristede Cuba Altura Lavado, hvor knægten pillede ved risteren et stykke henne i ristningen, han fik skruet 30° ned, jeg satte den op til 240° igen efter ca 3 min. Og tænkte at nu var den nok ødelagt...Men næh nej, det er den mest fyldige Cuba jeg nogensinde har smagt. (Næsten synd at jeg skælte ham ud)Og så fik jeg jo blod på tanden
Dette er en d\'Or fra Risteriet som jeg har kørt igennem Gene Café\'en på følgende tider:
215° 8min
230° 5min
215° 2min
245° 3min
250° 1min
Nedkøling til 100° 6min
Nedkøling til 60° 4min.
Den har lige ramt de allerførste tegn af 2. knæk.
Mon ikke den kommer til at smage ok?
Er der nogle af Jer der har leget med risteprofiler, altså hvor man rister bønnerne ved forskellige temp i gennem ristningen?
Jeg er begyndt at lege lidt med det selv, men vil gerne høre Jer andres erfaringer/input.
Det startede med et \"uheld\" hvor jeg ristede Cuba Altura Lavado, hvor knægten pillede ved risteren et stykke henne i ristningen, han fik skruet 30° ned, jeg satte den op til 240° igen efter ca 3 min. Og tænkte at nu var den nok ødelagt...Men næh nej, det er den mest fyldige Cuba jeg nogensinde har smagt. (Næsten synd at jeg skælte ham ud)Og så fik jeg jo blod på tanden

Dette er en d\'Or fra Risteriet som jeg har kørt igennem Gene Café\'en på følgende tider:
215° 8min
230° 5min
215° 2min
245° 3min
250° 1min
Nedkøling til 100° 6min
Nedkøling til 60° 4min.
Den har lige ramt de allerførste tegn af 2. knæk.
Mon ikke den kommer til at smage ok?
Comment