Hej hjemmeristere.
Hvor meget variation har I i jeres ristetider. Jeg har en espressoblanding, som jeg har ristet 6 batches (160-180 g./batch) af indtil i aftes. Min længste ristetid har været 10 min. men de fleste rist har ligget mellem 8-9 min. Jeg plejer at stoppe mine espressorist lige, når jeg ser de første tegn på olie udtræk.
Jeg er selv ret vild med min blanding og rist på denne måde, så i aftes skulle der lige ristes lidt mere. Pluselig stod jeg ved efter 10 min. og havde en gang bønner, som slet ikke lignede nogle der var klar. Efter 14 minutter slog Imex\'en til køling, men bønnerne havde stadig ikke nok, så jeg måtte skynde mig at tænde den igen. Meget undrende stoppede jeg ristet efter 15 min. selvom jeg ikke havde set tegn på olie. Jeg plejer at lave to rist (så ens som muligt), som jeg blander sammen, da jeg så har til en lille uges forbrug. 2. rist opførte sig stort set ligesådan (lidt kortere idet maskinen var lun ved start). Så nu stod jeg pludselig med et rist, som havde fået 50% længere tid end mit hidtil længste rist, men alligevel var en kende lysere. Den ser dog ganske god ud og jeg glæder mig til at smage den, når jeg kommer hjem i aften. Teoretisk burde den længere ristetid jo være en fordel.
Det skal siges, at jeg rister udendørs og det vil selvfølgelig give nogle variationer. Men i aftes var det ikke ligefrem koldt. Jeg stod da på terassen i t-shirt, shorts og bare tæer uden at fryse. Dog blæste det noget og dette kan måske gøre en forskel. Men alligevel 50% længere tid? :blink: Og jeg har før ristet i blæsevejr.
Hvad skete der?
Hvor meget variation har I i jeres ristetider. Jeg har en espressoblanding, som jeg har ristet 6 batches (160-180 g./batch) af indtil i aftes. Min længste ristetid har været 10 min. men de fleste rist har ligget mellem 8-9 min. Jeg plejer at stoppe mine espressorist lige, når jeg ser de første tegn på olie udtræk.
Jeg er selv ret vild med min blanding og rist på denne måde, så i aftes skulle der lige ristes lidt mere. Pluselig stod jeg ved efter 10 min. og havde en gang bønner, som slet ikke lignede nogle der var klar. Efter 14 minutter slog Imex\'en til køling, men bønnerne havde stadig ikke nok, så jeg måtte skynde mig at tænde den igen. Meget undrende stoppede jeg ristet efter 15 min. selvom jeg ikke havde set tegn på olie. Jeg plejer at lave to rist (så ens som muligt), som jeg blander sammen, da jeg så har til en lille uges forbrug. 2. rist opførte sig stort set ligesådan (lidt kortere idet maskinen var lun ved start). Så nu stod jeg pludselig med et rist, som havde fået 50% længere tid end mit hidtil længste rist, men alligevel var en kende lysere. Den ser dog ganske god ud og jeg glæder mig til at smage den, når jeg kommer hjem i aften. Teoretisk burde den længere ristetid jo være en fordel.
Det skal siges, at jeg rister udendørs og det vil selvfølgelig give nogle variationer. Men i aftes var det ikke ligefrem koldt. Jeg stod da på terassen i t-shirt, shorts og bare tæer uden at fryse. Dog blæste det noget og dette kan måske gøre en forskel. Men alligevel 50% længere tid? :blink: Og jeg har før ristet i blæsevejr.
Hvad skete der?
Comment