Opslag

Collapse
No announcement yet.

Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

    Hej Derude.

    Dette er mit første inslag på denne super fede danske kaffenørd side.

    Jeg har været så økonomisk forsvarlig i disse krisetider at købe 5 kg Miscela Uno grønne bønner fra Risteriet. En espresso smager jo himmelsk når Risteriet servere den.

    Jeg har haft en Imex CR-100 3 måneder nu og har ristet på livet løs men jeg kan ikke ramme samme lækre bløde choko smag som Risteriet kan.

    Er der nogen af jer der har samme rister som mig, der har opskriften på succes??

    Det skal lige siges at jeg har ikke eksperimenteret med det der sølvpapir på Imexen!!

    Pft. for svar.
    Hjemme:
    ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
    La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
    Mazzer Robur E

    Arbejde:
    ECM Michelangelo 2grp
    Mazzer Major


  • #2
    Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

    Den skulle nok ha været postet under Ristning og ikke under grønne bønner.

    Jeg må undskylde mig med at jeg er begynder..
    :blink:
    Hjemme:
    ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
    La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
    Mazzer Robur E

    Arbejde:
    ECM Michelangelo 2grp
    Mazzer Major

    Comment


    • #3
      Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

      Ironman wrote:
      Den skulle nok ha været postet under Ristning og ikke under grønne bønner.

      Jeg må undskylde mig med at jeg er begynder..
      :blink:
      Den er hermed flyttet.

      Og velkommen til EspressoBar
      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

      La Marzocco GS/3
      Baratza Forté
      Bestmax filter


      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

      Comment


      • #4
        Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

        Takker

        Fed site i har her.. Har allerede nørdet rundt i flere timer og læst indlæg og savlet over de flotte latteart posts der er lagt ud.
        Hjemme:
        ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
        La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
        Mazzer Robur E

        Arbejde:
        ECM Michelangelo 2grp
        Mazzer Major

        Comment


        • #5
          Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

          Hej Ironman,

          vær opmærksom på at Risteriet skifter lidt ud i deres Uno en gang imellem (mener jeg de skriver på deres hjemmeside !), og at der naturligvis er forskel på deres prof rister og din Imex, derfor kan der godt være smagsforskel på dine riste og Risteriets.

          Men jeg har selv haft en Imex og ristet Uno.
          Min Imex købte jeg brugt og jeg var derfor nødt til at lave sølvpapir modifikationen, da den ikke blev varm nok. Jeg fandt ud af at mine riste blev bedre hvis jeg IKKE fyldte det medfølgende bæger helt op, men kun brugte ca 110g bønner. På den måde fik jeg rotation i bønnerne fra starten. Derefter ristede jeg til midt i 2.knæk, eller måske lidt efter. Der må gerne være lidt olieudtræk på enkelte af bønnerne.
          Så skal bønnerne \"afgasses\" - så vidt jeg husker kunne jeg bruge bønnerne allerede efter 3 dage, men hviletiden er vigtig og handler også om personlig smag.
          go´ fornøjelse
          Mazzer Mini Electronic A
          TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
          Gene Café kafferister
          Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
          Mypressi Twist


          \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

          Comment


          • #6
            Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

            Hej Filip tak for svaret.

            Hvor lang tid skulle du riste inden 2 knæk. Jeg læner nig altid ind over risteren for at kunne høre 2 knæk og det kommer ca. efter 7 min. Jeg har læst mig til at folk bruger 12 - 13 min på en ristning. Hvis jeg gjorde det ville de gå op i flammer er jeg sikker på. Måske har jeg den nye model med mere power!
            Mine bønner bliver ikke særligt mørke, mere gyldne vil jeg sige. De er mørkere når man køber dem ristet i Risteriet.

            Jeg rister ca 140 g per gang og de roterer ikke før efter 4 - 5 min. Jeg roterer hele risteren et par gange så bønnerne ikke brænder på men jeg har ikke prøvet at riste ned til 100 g. Måske jeg skulle prøve det.

            Hvor lang tid lader du Imexen hvile inden du rister igen? Jeg har ikke godt erfaringer med at riste 2 gange lige efter hinanden da risteren er for varm og brænder bønnerne på.

            håber mine spørgsmål giver mening.
            Hjemme:
            ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
            La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
            Mazzer Robur E

            Arbejde:
            ECM Michelangelo 2grp
            Mazzer Major

            Comment


            • #7
              Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

              dine spg giver mening, håber mine svar også gør
              Måske har jeg den nye model med mere power!
              det tror jeg du har, selvom det lyder tidligt med et andet knæk efter 7 min. Mit 2 knæk kom først langt senere, henad 15-16min.

              Man siger at en slow roast tager mellem 12-16 min. Jeg ville riste længere tid så bønnerne bliver mørkere, og ja, det er et spørgsmål om sekunder før bønnerne bliver brændte. Jeg brugte aldrig kølefunktionen, men hældte i stedet for bønnerne over på kolde tallerkner for at køle dem hurtigt af.

              Hvor lang tid lader du Imexen hvile inden du rister igen? Jeg har ikke godt erfaringer med at riste 2 gange lige efter hinanden da risteren er for varm og brænder bønnerne på.
              så vidt jeg husker lod jeg også risteren stå lidt, men ikke mere end 10 min, før jeg gik i gang igen.
              Mazzer Mini Electronic A
              TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
              Gene Café kafferister
              Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
              Mypressi Twist


              \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

              Comment


              • #8
                Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

                Er min turboristning på 7 min. så mindre god end en slowroast på 12 til 16 min???
                Hjemme:
                ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
                La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
                Mazzer Robur E

                Arbejde:
                ECM Michelangelo 2grp
                Mazzer Major

                Comment


                • #9
                  Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

                  jeg foretrækker i hvert fald en slow roast..
                  Mazzer Mini Electronic A
                  TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
                  Gene Café kafferister
                  Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
                  Mypressi Twist


                  \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

                  Comment


                  • #10
                    Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

                    Når jeg rister mine bønner lidt hen i 2. knæk så kommer de til at se sådanne her ud. Altså de får nogle små huller i overfladen af bønnen og så er de sorte indeni. Det er kun nogle stykker der ser sådanne ud! Er det ok eller er de så brændt på??

                    Ved godt at billedet er skidt men håber i kan se hvad jeg snakker om.

                    Hjemme:
                    ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
                    La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
                    Mazzer Robur E

                    Arbejde:
                    ECM Michelangelo 2grp
                    Mazzer Major

                    Comment


                    • #11
                      Re:Ristning af Miscela Uno på en Imex CR-100

                      Prøver lige igen med billedet!!
                      Hjemme:
                      ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
                      La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
                      Mazzer Robur E

                      Arbejde:
                      ECM Michelangelo 2grp
                      Mazzer Major

                      Comment

                      Working...
                      X