Opslag

Collapse
No announcement yet.

Brændt på?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Brændt på?

    Når jeg rister mine bønner lidt hen i 2. knæk så kommer de til at se sådanne her ud. Altså de får nogle små huller i overfladen af bønnen og så er de sorte indeni. Det er kun nogle stykker der ser sådanne ud! Er det ok eller er de så brændt på??

    Ved godt at billedet er skidt men håber i kan se hvad jeg snakker om.

    Hjemme:
    ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
    La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
    Mazzer Robur E

    Arbejde:
    ECM Michelangelo 2grp
    Mazzer Major


  • #2
    Re:Brændt på?

    Hej..

    Det er helt normalt ved nogle bønner.. F.eks Indien moonsooned malabar.
    De gør det stort set hver gang..

    De er først brændt på når der går ild i dem..
    Hilsen Johnny

    Faema Legend S1
    Faema MD3000 Touch
    Mahlkoenig Vario
    Jura Ena 9 OneTouch

    Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

    Comment


    • #3
      Re:Brændt på?

      I en anden riste-tråd står der noget om at det skulle være tegn på 2.pop\'s klimaks og at det vist ikke er helt optimalt at der er for mange bønner der når så langt, men jeg kan ikke lige finde tråden.
      La Spaziale S1 Vivaldi Mini
      Macap M4
      Ascaso I-mini til stempel
      Gene Café
      Faema Faemina Anni 50

      Comment


      • #4
        Re:Brændt på?

        De er ristet på min Imex CR-100 og der kan man jo ikke skrue ned for temp. Er det mon derfor at de kommer til at se sådanne ud?

        Det er Risteriets Uno, og da jeg købte ristede bønner hos dem var der ikke disse huller i bønnerne! Mon det er fordi de har en topprof rister og jeg \'\'bare\'\' har en Imex??

        Det skal dog lge siges at jeg er glad for min Imex der allerede har ristet over 10 kg bønner på 4 mdr. :woohoo: Der bliver drukket en del kaffe på matriklen.
        Hjemme:
        ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
        La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
        Mazzer Robur E

        Arbejde:
        ECM Michelangelo 2grp
        Mazzer Major

        Comment


        • #5
          Re:Brændt på?

          Som jeg husker min Imex fik jeg disse \"brændmærker\" når jeg havde
          for mange bønner i ristningen.Der var så ikke ordenligt rotation i bønnerne hele tiden,
          og nogle fik så disse mærker.

          Comment


          • #6
            Re:Brændt på?

            Jeg har også eksperimenteret med mængden af bønner og er efter råd fra en her på espressobar, kommet frem til at 110 g er optimalt. Brugsforvirringen siger 150 - 180 g men der er ikke rotation før 5 - 6 minutter hen i ristningen. Med 110 g er der rotation med det samme.

            Der har også været mærker når jeg ristede 150 g.

            Golf20 hvor mange g bønner havde du i Imexen og var det den \'\'gamle model\'\' med mindre power?

            En ristning et lille stykke hen i 2. knæk tager vel et sted mellem 9 - 11 minutter på min Imex.
            Hjemme:
            ECM MICHELANGELO 1grp, WeMo controlled
            La Spaziale S1 Vivaldi II med LED-lys
            Mazzer Robur E

            Arbejde:
            ECM Michelangelo 2grp
            Mazzer Major

            Comment


            • #7
              Re:Brændt på?

              Det er efterhånden 3 - 4 år siden jeg har brugt IMEX, så det kniber med at huske detaljer omkring mængde bønner i risteren, men disse mærker opstår når bønnerne ligger stille op mod kraftig varme. eks. der hvor varmen kommer ind, eller op mod kammerets yderside. ( der hvor man typisk brænder nallerne)
              Hvis mærkene generer dig, så prøv at reducere bønnemængde, så du får rotation tidligere i risten.

              Comment


              • #8
                Re:Brændt på?

                Hej..

                Jeg tror ikke du skal tage dig af det..

                Når jeg rister french roast (det er når der er fuldt olieudtræk på bønnerne..), altså et godt stykke efter 2.knæk..
                Og der er altså ingen afsprungne skaller på de bønner..

                Så jeg tror nu ikke det har noget med 2.knæk og gøre..

                Smager det dårligt ellers så ville jeg ikke tænke så meget over det..
                Men prøv for sjovs skyld og rist en omgang Moonsooned malabar og se..
                Så plejer fænomenet og komme...
                Hilsen Johnny

                Faema Legend S1
                Faema MD3000 Touch
                Mahlkoenig Vario
                Jura Ena 9 OneTouch

                Tidligere: Rancillio Silvia, ECM Giotto, La Spaziale S1

                Comment

                Working...
                X