Jeg har nu kørt ca. 10 batches igennem min Gene og jeg synes det er en fed rister. Jeg har dog et par spørgsmål til de mere erfarne brugere...
[ol]
Hvor mange gram bønner rister I af gangen? Jeg har ristet et par batches med 300 g. men synes det giver lidt problemer med ensartetheden og større problemer med at styre risteprofilen, da det tager relativt lang tid for risteren at ændre temperaturen med så mange bønner. Er det også jeres erfaring?
Køler I bønnerne ned I Genen, eller tager I dem ud inden køleprocessen er færdig. Hvis I køler i maskinen, køler I så til de 60C eller 100C?
Og så et mere generelt ristespørgsmål: Har det noget betydning for (smags-)resultatet, at nedkølingen er så relativt langsomt. Én ting er, at det er lidt sværere at ramme den rigtige ristegrad - det lærer man nok - men hvis det har negativ impakt på smagen er det jo et problem. Så må man finde alternative kølingsmetoder (hvilket jeg er igang med - mere om det senere)
[/ol]
[ol]
Hvor mange gram bønner rister I af gangen? Jeg har ristet et par batches med 300 g. men synes det giver lidt problemer med ensartetheden og større problemer med at styre risteprofilen, da det tager relativt lang tid for risteren at ændre temperaturen med så mange bønner. Er det også jeres erfaring?
Køler I bønnerne ned I Genen, eller tager I dem ud inden køleprocessen er færdig. Hvis I køler i maskinen, køler I så til de 60C eller 100C?
Og så et mere generelt ristespørgsmål: Har det noget betydning for (smags-)resultatet, at nedkølingen er så relativt langsomt. Én ting er, at det er lidt sværere at ramme den rigtige ristegrad - det lærer man nok - men hvis det har negativ impakt på smagen er det jo et problem. Så må man finde alternative kølingsmetoder (hvilket jeg er igang med - mere om det senere)
[/ol]
Comment