Hej alle,
jeg tror 95% af alt det kaffe jeg rister er til espresso - oftest mellem en Full City og Full City +. Det går rigtig fint, og giver mig dejlig espresso-nektar.
MEN, jeg har problemer med filterkaffe. Oftest smager det for syrligt, syntestisk...har ikke gået til cupping, så jeg kan sgu ikke sætte de rigtige ord på.
Hvis vi nu antager at min Moccamaster ikke fejler noget (det går fint med købekaffe), så må det have noget med min ristning af gøre. Jeg har prøvet både Risteriets Mocca Java og Kenya A++ som jo skulle være rigtig gode til filter.
Kunne det være jeg rister for mørkt? Har det ofte med ihvertfald at komme på knap en Full City. Skal jeg gå ned i en City + eller mindre?
Måske lidt svært at svare på - på den anden side kan det jo være der er nogen af jer der har prøvet lignende?
Mine angivelser omkring risteprofiler ligger her:
City Roast 219
City + 224
Full City 230
Full City + 234
Tak for input
jeg tror 95% af alt det kaffe jeg rister er til espresso - oftest mellem en Full City og Full City +. Det går rigtig fint, og giver mig dejlig espresso-nektar.
MEN, jeg har problemer med filterkaffe. Oftest smager det for syrligt, syntestisk...har ikke gået til cupping, så jeg kan sgu ikke sætte de rigtige ord på.
Hvis vi nu antager at min Moccamaster ikke fejler noget (det går fint med købekaffe), så må det have noget med min ristning af gøre. Jeg har prøvet både Risteriets Mocca Java og Kenya A++ som jo skulle være rigtig gode til filter.
Kunne det være jeg rister for mørkt? Har det ofte med ihvertfald at komme på knap en Full City. Skal jeg gå ned i en City + eller mindre?
Måske lidt svært at svare på - på den anden side kan det jo være der er nogen af jer der har prøvet lignende?
Mine angivelser omkring risteprofiler ligger her:
City Roast 219
City + 224
Full City 230
Full City + 234
Tak for input

Comment