Opslag

Collapse
No announcement yet.

rist i ovn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • rist i ovn

    Jeg har købt nogen Kenya AA bønner, som jeg vil prøve at riste i ovnen. Jeg vil riste til stempel kande, og forestiller mig at gå efter Full City, er det det I også ville vælge ?

    Hjalle
    Miss Silvia m. Manometer & PID
    Rocky SD
    Xpressivo Barista stamper
    Behmor 1600

  • #2
    Re:rist i ovn

    Smag og behag er jo forskelligt.

    Men jeg ville nok vælge en city+ for at kaffen ikke bliver for \"tung\" i stempel kanden.
    Administator på espressobar
    Izzo Alex Duetto
    Toper Cafemino
    Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
    Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

    Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

    Comment


    • #3
      Re:rist i ovn

      Hej

      Jeg ville også vælge en city + til at starte med.

      Jeg har ikke stor erfaring med Kenya, men har dog ristet andre.
      En del af dem har godt af at komme op til andet knæk, men ikke længere end du lige kan høre starten på andet knæk.
      Rusbjerg

      Rancilio Silvia
      Mahlkönig Vario
      Innova I-2
      Rusbjerg tamper model II
      Rister: Gene Cafe

      Comment


      • #4
        Re:rist i ovn

        Kenya AA plejer at være rigtig god i city+ jeg ville max. tage den til full city (lige før 2. knæk) - Jeg er lige blevet færdig med en batch Kenya AA som blev drukket i stempelkande Dejlig kaffe!
        Sort som en panter, sort som slanter
        Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
        Sort som piloten I en Tie Fighter
        Sort som pletterne på Pongo
        Sort som alle andre end Tintin I Congo
        Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

        Comment


        • #5
          Re:rist i ovn

          Ok, jeg takker for info.. jeg prøver at se om jeg kan finde ud af hvornår jeg er ca mellem 1. og 2. eller ihvertfald ilge før det er lige før 2. knæk :-)

          Hjalle
          Miss Silvia m. Manometer & PID
          Rocky SD
          Xpressivo Barista stamper
          Behmor 1600

          Comment


          • #6
            Re:rist i ovn

            jeg fik vist lidt for meget varme på ovnen.. så det tog kun ca 8-10 min, er det noget l...? jeg har ikke drukket noget af det endnu, så jeg ved ikke hvordan det smager, men det dufter dejligt..

            jeg havde sat ovnen på 225 gader som Agenterne anbefaler, men det kan jo være min termostat spiller mig et pus :-)

            Hjalle
            Miss Silvia m. Manometer & PID
            Rocky SD
            Xpressivo Barista stamper
            Behmor 1600

            Comment


            • #7
              Re:rist i ovn

              Hvordan er det med længden af ristningen i ovn ifht om man rister til stempel eller espresso? Jeg vil forsøge at riste til espresso idag, men jeg er i tvivl om hvor lang tid jeg skal give bønnerne - men min fornemmelse siger kort efter 2. knæk, men er det rigtigt, og hvor lang tid er \"kort efter\"? :S
              Udstyr
              Rancilio Silvia
              Mahlkönig Vario

              Comment


              • #8
                Re:rist i ovn

                Ja, jeg var naturligvis utålmodig, så nu er bønnerne ristet. En masse spørgsmål presser sig dog på, som jeg ikke lige kunne tyde frem fra guiden hos kaffeagenterne.

                Jeg kunne godt høre bønnerne knække, men jeg kunne ikke identificerer første og andet knæk. I mine ører lød det bare som en meget lang periode med enkelte knæk. Derfor faldt min taktik med at vente til andet knæk også til jorden. Jeg endte med at give bønnerne 16min, lyder det fornuftigt, eller hent hen i vejret.

                Efter jeg tog dem ud var der agner overalt. Hvordan søren fjerne i dem? Jeg endte med at have en større sort snestorm ude i mit køkken.

                Hvor lang tid går der nu til bønnerne skal i en tillukket beholder, og hvor lang tid går der til de er brugbare?
                Udstyr
                Rancilio Silvia
                Mahlkönig Vario

                Comment


                • #9
                  Re:rist i ovn

                  Jeg bruger to sier og hælder bønnerne frem og tilbage udenfor, så forsvinder agnerne

                  Bønnerne bør hvile mindst 24, gerne 48 timer. Jeg begynder at bruge mine bønner efter 3-4 dage...
                  Sort som en panter, sort som slanter
                  Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
                  Sort som piloten I en Tie Fighter
                  Sort som pletterne på Pongo
                  Sort som alle andre end Tintin I Congo
                  Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

                  Comment


                  • #10
                    Re:rist i ovn

                    Jeg havde ingen problemer med at identificere 1. og 2. knæk, der var et fint ophold imellem dem, og 2. knæk var knap så kraftigt som det første. Dog kom det bag på mig at mit 2. knæk kom så tæt på det første som det gjorde. Men det var nok forstærket af at jeg nok havde lidt for meget varme på :S

                    Jeg hældte bønnerne op i en kold bradepande, og gik udenfor med dem, her kunne jeg uden de store problemer blæse agnerne væk..
                    Miss Silvia m. Manometer & PID
                    Rocky SD
                    Xpressivo Barista stamper
                    Behmor 1600

                    Comment


                    • #11
                      Re:rist i ovn

                      Hmm... måske var problemet at der var for lidt varme(?)

                      Det må jeg prøve næste gang
                      Udstyr
                      Rancilio Silvia
                      Mahlkönig Vario

                      Comment


                      • #12
                        Re:rist i ovn

                        Nej hvis det tog 16 min, så lyder det som om at temperaturen var tæt på optimal..
                        Miss Silvia m. Manometer & PID
                        Rocky SD
                        Xpressivo Barista stamper
                        Behmor 1600

                        Comment


                        • #13
                          Re:rist i ovn

                          Men at det tog 16 minutter betyder kun at jeg tog dem ud efter 16 minutter

                          Jeg kunne ikke helt finde ud af hvornår det skulle ud, så jeg gik udelukkende efter tiden. :blush:

                          Gik du efter 2 knæk, eller?
                          Udstyr
                          Rancilio Silvia
                          Mahlkönig Vario

                          Comment


                          • #14
                            Re:rist i ovn

                            ordo.dk wrote:
                            Kenya AA plejer at være rigtig god i city+ jeg ville max. tage den til full city (lige før 2. knæk) - Jeg er lige blevet færdig med en batch Kenya AA som blev drukket i stempelkande Dejlig kaffe!
                            Som jeg blev anbefalet gik jeg efter \"lige før 2. knæk\", og det antog jeg var da de første begyndte at poppe 2. gang :-)
                            Miss Silvia m. Manometer & PID
                            Rocky SD
                            Xpressivo Barista stamper
                            Behmor 1600

                            Comment


                            • #15
                              Re:rist i ovn

                              ...men du lavede også til stempel. Som jeg har forstået det skal de have længere tid når det er til espresso. Er dette korrekt, og hvis ja - hvor meget længere?
                              Udstyr
                              Rancilio Silvia
                              Mahlkönig Vario

                              Comment

                              Working...
                              X