Jeg har købt nogen Kenya AA bønner, som jeg vil prøve at riste i ovnen. Jeg vil riste til stempel kande, og forestiller mig at gå efter Full City, er det det I også ville vælge ?
Hjalle
Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
Men jeg ville nok vælge en city+ for at kaffen ikke bliver for \"tung\" i stempel kanden.
Administator på espressobar Izzo Alex Duetto
Toper Cafemino
Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)
Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...
Jeg har ikke stor erfaring med Kenya, men har dog ristet andre.
En del af dem har godt af at komme op til andet knæk, men ikke længere end du lige kan høre starten på andet knæk.
Rusbjerg
Rancilio Silvia
Mahlkönig Vario
Innova I-2
Rusbjerg tamper model II
Rister: Gene Cafe
Kenya AA plejer at være rigtig god i city+ jeg ville max. tage den til full city (lige før 2. knæk) - Jeg er lige blevet færdig med en batch Kenya AA som blev drukket i stempelkande Dejlig kaffe!
Sort som en panter, sort som slanter
Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
Sort som piloten I en Tie Fighter
Sort som pletterne på Pongo
Sort som alle andre end Tintin I Congo
Sort som en afro, så sæt den kaff' på!
Ok, jeg takker for info.. jeg prøver at se om jeg kan finde ud af hvornår jeg er ca mellem 1. og 2. eller ihvertfald ilge før det er lige før 2. knæk :-)
Hjalle
Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
jeg fik vist lidt for meget varme på ovnen.. så det tog kun ca 8-10 min, er det noget l...? jeg har ikke drukket noget af det endnu, så jeg ved ikke hvordan det smager, men det dufter dejligt..
jeg havde sat ovnen på 225 gader som Agenterne anbefaler, men det kan jo være min termostat spiller mig et pus :-)
Hjalle
Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
Hvordan er det med længden af ristningen i ovn ifht om man rister til stempel eller espresso? Jeg vil forsøge at riste til espresso idag, men jeg er i tvivl om hvor lang tid jeg skal give bønnerne - men min fornemmelse siger kort efter 2. knæk, men er det rigtigt, og hvor lang tid er \"kort efter\"? :S
Ja, jeg var naturligvis utålmodig, så nu er bønnerne ristet. En masse spørgsmål presser sig dog på, som jeg ikke lige kunne tyde frem fra guiden hos kaffeagenterne.
Jeg kunne godt høre bønnerne knække, men jeg kunne ikke identificerer første og andet knæk. I mine ører lød det bare som en meget lang periode med enkelte knæk. Derfor faldt min taktik med at vente til andet knæk også til jorden. Jeg endte med at give bønnerne 16min, lyder det fornuftigt, eller hent hen i vejret.
Efter jeg tog dem ud var der agner overalt. Hvordan søren fjerne i dem? Jeg endte med at have en større sort snestorm ude i mit køkken.
Hvor lang tid går der nu til bønnerne skal i en tillukket beholder, og hvor lang tid går der til de er brugbare?
Jeg bruger to sier og hælder bønnerne frem og tilbage udenfor, så forsvinder agnerne
Bønnerne bør hvile mindst 24, gerne 48 timer. Jeg begynder at bruge mine bønner efter 3-4 dage...
Sort som en panter, sort som slanter
Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
Sort som piloten I en Tie Fighter
Sort som pletterne på Pongo
Sort som alle andre end Tintin I Congo
Sort som en afro, så sæt den kaff' på!
Jeg havde ingen problemer med at identificere 1. og 2. knæk, der var et fint ophold imellem dem, og 2. knæk var knap så kraftigt som det første. Dog kom det bag på mig at mit 2. knæk kom så tæt på det første som det gjorde. Men det var nok forstærket af at jeg nok havde lidt for meget varme på :S
Jeg hældte bønnerne op i en kold bradepande, og gik udenfor med dem, her kunne jeg uden de store problemer blæse agnerne væk..
Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
Kenya AA plejer at være rigtig god i city+ jeg ville max. tage den til full city (lige før 2. knæk) - Jeg er lige blevet færdig med en batch Kenya AA som blev drukket i stempelkande Dejlig kaffe!
Som jeg blev anbefalet gik jeg efter \"lige før 2. knæk\", og det antog jeg var da de første begyndte at poppe 2. gang :-)
Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
...men du lavede også til stempel. Som jeg har forstået det skal de have længere tid når det er til espresso. Er dette korrekt, og hvis ja - hvor meget længere?
Comment