Hej,
hvad siger i - hvordan rister i? Jeg kører stort set alt til mellem FC og FC+ ...en sjælden gang på Vienna, men endnu ikke nede på C+.
Espresso blends til den mørke side - ren kaffe til filter/stempel til den lyse side...

Vores dygtige agent har følgende beskrivelse på sin side (låner den lige her, så grader og beskrivelser er samlet)
City
Lys ristning - ristningen stoppes kort efter 1. pops udløb. Bønnernes originale karaktér er stadig bevaret og anvendes mest til stempelkander.
City+
Mellemristning - ristningen stoppes mellem 1. og 2. pop. Bevarer en del af bønnens originale karaktér, men lidt mere sødmefyldt end city-ristningen, da en del af sukkeret i bønnerne er karamelliseret.
Typisk dansk ristning til kaffemaskine eller stempelkande.
Full City
Mørk ristning - ristningen stoppes lige før 2. pop. Det meste af bønnernes sukker er karamelliseret og giver sødere og mere chokolade-agtig smag.
God til både stempelkande, moccakande og espressomaskine.
Full City+
Meget mørk ristning - ristningen stoppes godt inde i 2. pop. Primært til espresso på grund af stor sødme og kraftigere eftersmag.
Til moccakande og espressomaskine.
Fransk
Ekstrem mørk ristning - ristningen stoppes ved enden af 2. pop. Næsten alle nuancer fra bønnen er brændt væk og alt sukker er omdannet til karamel-stoffer. Smager mest brændt.
Bruges mest til Robusta-bønner og kun til espresso.
hvad siger i - hvordan rister i? Jeg kører stort set alt til mellem FC og FC+ ...en sjælden gang på Vienna, men endnu ikke nede på C+.
Espresso blends til den mørke side - ren kaffe til filter/stempel til den lyse side...

Vores dygtige agent har følgende beskrivelse på sin side (låner den lige her, så grader og beskrivelser er samlet)
City
Lys ristning - ristningen stoppes kort efter 1. pops udløb. Bønnernes originale karaktér er stadig bevaret og anvendes mest til stempelkander.
City+
Mellemristning - ristningen stoppes mellem 1. og 2. pop. Bevarer en del af bønnens originale karaktér, men lidt mere sødmefyldt end city-ristningen, da en del af sukkeret i bønnerne er karamelliseret.
Typisk dansk ristning til kaffemaskine eller stempelkande.
Full City
Mørk ristning - ristningen stoppes lige før 2. pop. Det meste af bønnernes sukker er karamelliseret og giver sødere og mere chokolade-agtig smag.
God til både stempelkande, moccakande og espressomaskine.
Full City+
Meget mørk ristning - ristningen stoppes godt inde i 2. pop. Primært til espresso på grund af stor sødme og kraftigere eftersmag.
Til moccakande og espressomaskine.
Fransk
Ekstrem mørk ristning - ristningen stoppes ved enden af 2. pop. Næsten alle nuancer fra bønnen er brændt væk og alt sukker er omdannet til karamel-stoffer. Smager mest brændt.
Bruges mest til Robusta-bønner og kun til espresso.
Comment