Opslag

Collapse
No announcement yet.

Jacobs lille Probat prøverister

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Jacobs lille Probat prøverister

    Her er mine \'nye\' lille 125 grams prøverister :kiss:



    Der vil senere komme lidt mere info, flere billeder og måske en video.

  • #2
    Re:Jacobs lille Probat prøverister

    Lækkert - hvor får jeg fingre i sådan en fætter ?

    Comment


    • #3
      Re:Jacobs lille Probat prøverister

      Uh, den ser da nydelilg ud!

      Er det en rigtig tromlerister? En \"almindelig\" Probat, der bare er nedscaleret?
      Administrator på EspressoBar

      Black coffee rules...

      Comment


      • #4
        Re:Jacobs lille Probat prøverister

        Brose wrote:
        Lækkert - hvor får jeg fingre i sådan en fætter ?
        Søger tålmodigt, meget tålmodigt!
        Ellers kontakt Probat og hør om de evt. har noget brugt liggende.
        Endelig fåes de som nye (findes under labratorie udstyr på Probats hjemmeside).
        - Hvis du kontakter dem, så giv os lige nyprisen

        Søren Wolder wrote:
        Er det en rigtig tromlerister? En \"almindelig\" Probat, der bare er nedscaleret?
        Det kan man, med lidt god vilje, vel godt kalde den?
        Modsat flere af de ældre prøveristere kan man både styrre varmen og luftmængden i denne model B)

        Comment


        • #5
          Re:Jacobs lille Probat prøverister




          De fremstår lidt mørkere end de i virkeligheden er!

          Comment


          • #6
            Re:Jacobs lille Probat prøverister

            Det ser da godt ud. Er det 125 gr. grønne bønner, den kan tage?
            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

            La Marzocco GS/3
            Baratza Forté
            Bestmax filter


            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

            Comment


            • #7
              Re:Jacobs lille Probat prøverister

              Yeps - Med mit nuværende ego-forbrug (espresso), svare det til en ristning om dagen :dry:

              Her er den mørkeste på klods hold

              Comment


              • #8
                Re:Jacobs lille Probat prøverister

                I dag skal jeg så prøve hvordan det er, når risteren står i vindueskarmen i køkkenet :silly:

                Umiddelbart er jeg mere bange for chaf end for røg :unsure:

                Comment


                • #9
                  Re:Jacobs lille Probat prøverister

                  Jacob wrote:
                  I dag skal jeg så prøve hvordan det er, når risteren står i vindueskarmen i køkkenet :silly:

                  Umiddelbart er jeg mere bange for chaf end for røg :unsure:
                  Jacob , det ser vi da gerne en lille video med , eller et par billeder
                  Fortid
                  La Marzocco GS3
                  Casadio Macinadosatore Istantaneo
                  Hottop KN8828-P

                  BWM S M/LCD på vandværket
                  Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                  Pullman/Synesso ridgeless
                  Bumper TS
                  Motta Knockbox
                  Nutid
                  Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                  French Press-Bodum 4 cup

                  Comment


                  • #10
                    Re:Jacobs lille Probat prøverister

                    Jacob wrote:
                    I dag skal jeg så prøve hvordan det er, når risteren står i vindueskarmen i køkkenet :silly:

                    Umiddelbart er jeg mere bange for chaf end for røg :unsure:
                    Nu må vi håbe, at overboerne ikke har noget imod duften af ristende kaffe

                    Bliver det risteren der leverer årets vinder i EspressoBlandings DM?
                    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                    La Marzocco GS/3
                    Baratza Forté
                    Bestmax filter


                    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                    Comment


                    • #11
                      Re:Jacobs lille Probat prøverister

                      MoBak wrote:
                      Bliver det risteren der leverer årets vinder i EspressoBlandings DM?
                      Nu skal jeg lige igennem 80 kg bønner (der vist ikke kan godkendes til DM) - 2010 måske :unsure:

                      Comment


                      • #12
                        Re:Jacobs lille Probat prøverister

                        Det gik egentlig meget smertefrit B)

                        Comment


                        • #13
                          Re:Jacobs lille Probat prøverister

                          klaus wrote:
                          ... Jeg vil dog lige indskyde at man ikke skal forveksle sluttemperatur og -farve med risteprofil. Man kan sagten riste til samme slutfarve med den samme sluttemperatur enddog med nogenlunde samme ristetid (!) men med meget forskellige temperaturkurver undervejs, og dermed med meget forskellige resultater i smagen.
                          Hvad skal en grønskolling som jeg dog stille op :woohoo:

                          Sidste weekend forsøgte jeg at gøre sådan her (den eneste praktiske anvisning jeg kunne finde til en rister som denne). Der blev både justeret på varme og luft (selvom sidste nævnte ikke umiddelbart havde den store synlige effekt). Dette resulterede dog i lange ristetider (1. knæk 11-12 min. & 2.knæk 14-16 min.) og det var lidt svært at blive klog på noget som helst - Men kaffen smagte fint!

                          Efter at have gået og tænkt over tingene i en uges tid, valgte jeg i går at gribe sagen lidt anderledes an. Denne gang ville jeg prøve at benytte mig af risterens medfødte temperaturkurve-natur. Med en fast indstilling af både luft og temperatur ville jeg forsøge at overholde 8 og 12 minutter (for 1. og 2. knæk) så godt som muligt.
                          Manualen der fulgte med risteren sagde af gode grunde ikke rigtig noget om ristetemperatur og tider, men nævnte at luftspjældet skulle justeres således at flammen på en tændstik lige akkurat bliver trukket ind igennem påfyldningshullet når man samtidig dækker for suget til kølingsbakken. Jeg fik samtidig det indtryk at man ikke ændre denne indstilling under ristningerne, så her blev luftspjælds-indstillingen parkeret én gang for alle (i drift dækker man jo ikke for suget til kølingsbakken, så det kan ikke være ret meget luft man trækker igennem tromlen).
                          Efter opvarmning skulle jeg så finde min faste temperaturindstilling og her var jeg vist lidt heldig at ramme den lige i røven i første forsøg (alle 7 ristninger overholdt 8 og 12 minutterne plus/minus 30 sekunder). Efter risteren var blevet rigtig gennemvarm (under 2. rist) blev der skruet ned fra 2.7 til 2.6 (temperaturskala går fra 0 til 4), men så kunne den også bare efterlades der.

                          Nu er der så bare tilbage at håbe at risterens medfødte temperaturprofil er velegnet som test-profil af rigtig mange forskellige sorter kaffe (og produktions-profil på dem jeg holder mest af) - det ville i givet fald gøre det meget nemt og konsistent at riste.

                          Comment


                          • #14
                            Re:Jacobs lille Probat prøverister

                            Det rist der, ser i hvert fald rigtig lækkert ud. Utroligt ensartethed der er på bønnerne

                            Kan du fortælle lidt mere om risteren? Jeg antager at der sidder et elektrisk varmelegeme i? Hvad med visuel vurdering af bønnerne - er der en sampler ske eller en rude du kan kigge ind af? Hvordan er lydniveauet? Viser termometret temperaturen i kammeret eller i bønnemassen?

                            Fortæl fortæl Og hvad med en lille video?
                            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                            La Marzocco GS/3
                            Baratza Forté
                            Bestmax filter


                            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                            Comment


                            • #15
                              Re:Jacobs lille Probat prøverister

                              MoBak wrote:
                              Det rist der, ser i hvert fald rigtig lækkert ud. Utroligt ensartethed der er på bønnerne
                              Jeg var ude for et lille uheld :blush: hvor jeg skvulpede en sjat bønner fra 5 forskellige tallerkner (5 ristninger og 3 sorter) udover bordet. Her er det blandede resultat:



                              Kan du fortælle lidt mere om risteren? Jeg antager at der sidder et elektrisk varmelegeme i? Hvad med visuel vurdering af bønnerne - er der en sampler ske eller en rude du kan kigge ind af? Hvordan er lydniveauet? Viser termometret temperaturen i kammeret eller i bønnemassen?

                              Fortæl fortæl Og hvad med en lille video?
                              Jeg har både taget nogle få snapsshots da jeg splittede risteren ad og jeg optog også lidt video i går. Men hold da helt ferie hvor er sådan en video kedelig at kigge på. Den giver dog svar på mange spørgsmål, så jeg skal nok finde på noget.

                              Comment

                              Working...
                              X