Opslag

Collapse
No announcement yet.

Forslag til Blends

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Forslag til Blends

    Hej , har været ved og riste lidt til espresso, ialt 1250 gram som jeg vil eksperimentere lidt med , nogen bønner(doro o.a.) burde måske nydes som de er , men kom da gerne med et par bud på et par blends alligevel.
    Har ristet følgende.

    Brasilien Yelleow Bourbon Fazenda Rainha = 250 gram.
    Green Honduras La Fortuna Cup of Excellence = 250 gram.
    Green Costa Rica Cafetalera Herbazú = 250 gram.
    Doro - guld espresso blend = 250 gram.
    Green Celebes Toraja Kalosi = 250 gram.

    %/gram af hver ??
    Fortid
    La Marzocco GS3
    Casadio Macinadosatore Istantaneo
    Hottop KN8828-P

    BWM S M/LCD på vandværket
    Reg Barber 58mm Anodized/Stål
    Pullman/Synesso ridgeless
    Bumper TS
    Motta Knockbox
    Nutid
    Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
    French Press-Bodum 4 cup

  • #2
    Re:Forslag til Blends

    50% BYB
    25% Kalossi
    25% af en relativ syrlig bønne - ved ikke om Honduras eller Costa Rica opfylder dette?
    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

    La Marzocco GS/3
    Baratza Forté
    Bestmax filter


    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

    Comment


    • #3
      Re:Forslag til Blends

      50% Herbazú
      25% Kalosi
      25% BYB

      eller

      50% BYB
      25% Kalosi
      25% Herbazú

      eller 33% af hver

      Sort som en panter, sort som slanter
      Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
      Sort som piloten I en Tie Fighter
      Sort som pletterne på Pongo
      Sort som alle andre end Tintin I Congo
      Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

      Comment


      • #4
        Re:Forslag til Blends

        MoBak wrote:
        50% BYB
        25% Kalossi
        25% af en relativ syrlig bønne - ved ikke om Honduras eller Costa Rica opfylder dette?
        Ristet til starten af 2 knæk ligger de 2 sidst nævnte her.
        Flavour Guide
        Honduras = Chocolate, Sweet, honey, gloupy
        Costa rica = Chocolate, smooth, body, cherry, sweet
        Fortid
        La Marzocco GS3
        Casadio Macinadosatore Istantaneo
        Hottop KN8828-P

        BWM S M/LCD på vandværket
        Reg Barber 58mm Anodized/Stål
        Pullman/Synesso ridgeless
        Bumper TS
        Motta Knockbox
        Nutid
        Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
        French Press-Bodum 4 cup

        Comment


        • #5
          Re:Forslag til Blends

          ordo.dk wrote:
          50% Herbazú
          25% Kalosi
          25% BYB

          eller

          50% BYB
          25% Kalosi
          25% Herbazú

          eller 33% af hver

          Tak for buddene , det kan gå hen og blive til en hulens masse cupping det her , men kan det gå hen og blive 1-2 gode blends er det bare espressoiorden
          Fortid
          La Marzocco GS3
          Casadio Macinadosatore Istantaneo
          Hottop KN8828-P

          BWM S M/LCD på vandværket
          Reg Barber 58mm Anodized/Stål
          Pullman/Synesso ridgeless
          Bumper TS
          Motta Knockbox
          Nutid
          Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
          French Press-Bodum 4 cup

          Comment


          • #6
            Re:Forslag til Blends

            Hej , så blev det til 6 blends i denne omgang eksperiment , så mangler der bare det vigtigste og det er og få smagt på varerne over de næste dage.
            Desværre var det ikke alle billeder der blev lige gode , så i må nøjes med de her.



            Fortid
            La Marzocco GS3
            Casadio Macinadosatore Istantaneo
            Hottop KN8828-P

            BWM S M/LCD på vandværket
            Reg Barber 58mm Anodized/Stål
            Pullman/Synesso ridgeless
            Bumper TS
            Motta Knockbox
            Nutid
            Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
            French Press-Bodum 4 cup

            Comment


            • #7
              Re:Forslag til Blends

              Ser rigtig godt ud det der B)

              Fandt du 1-2 favoritter som man må kopiere?

              Jeg gider ikke rigtigt cupping / blend eksperiment for tiden ~ bare riste og drikke :P ...så hvis jeg kan springe over og gå direkte til det, så vil det være fint.

              Jeg ligger inde med:

              [li]ca. 1kg Sumatra Mandheling Grade 1 (KaffeMekka)[/li][li]ca. 1kg Kenya AA (KaffeMekka)[/li][li]ca. 1½ kg Old Brown Java (HasBean)[/li][li]ca. 2kg Celebes Toraja Kalosi (HasBean)[/li][li]ca. 500gr Nepal Mount Everest Supreme (Risteriet)[/li][li]ca. 500gr Guatemala Antiqua la Ceiba (Risteriet)[/li][li]ca. 400gr Brasilian Daterra Yellow Bourbon RA (Risteriet)[/li][li]ca. 600gr Colombia Excelsio (Kaffeagenten)[/li][li]ca. 500gr Costa Rica Olympia SHB (Kaffeagenten)[/li][li]ca. 300gr Brasilian Fazenda Yellow Bourbon (Kaffeagenten)[/li]

              Flere af ovenstående bruger jeg selvfølgelig direkte til stempel, men hvis jeg kan \"bygge\" noget der bare minder lidt om f.eks. KaffeMekka\'s Super Aroma, som jeg synes er en lækker klassisk espresso som den skal være...tja, så ville jeg være glad!

              ...hvad siger i? Kan i åbne nogle af jeres hemmeligheder?
              Vibiemme Domobar Inox
              Baratza Sette 270

              ...when the pupil is ready, the teacher will appear...

              Comment


              • #8
                Re:Forslag til Blends

                Brownie wrote:
                Ser rigtig godt ud det der B)

                Fandt du 1-2 favoritter som man må kopiere?

                Jeg gider ikke rigtigt cupping / blend eksperiment for tiden ~ bare riste og drikke :P ...så hvis jeg kan springe over og gå direkte til det, så vil det være fint.

                Jeg ligger inde med:

                [li]ca. 1kg Sumatra Mandheling Grade 1 (KaffeMekka)[/li][li]ca. 1kg Kenya AA (KaffeMekka)[/li][li]ca. 1½ kg Old Brown Java (HasBean)[/li][li]ca. 2kg Celebes Toraja Kalosi (HasBean)[/li][li]ca. 500gr Nepal Mount Everest Supreme (Risteriet)[/li][li]ca. 500gr Guatemala Antiqua la Ceiba (Risteriet)[/li][li]ca. 400gr Brasilian Daterra Yellow Bourbon RA (Risteriet)[/li][li]ca. 600gr Colombia Excelsio (Kaffeagenten)[/li][li]ca. 500gr Costa Rica Olympia SHB (Kaffeagenten)[/li][li]ca. 300gr Brasilian Fazenda Yellow Bourbon (Kaffeagenten)[/li]

                Flere af ovenstående bruger jeg selvfølgelig direkte til stempel, men hvis jeg kan \"bygge\" noget der bare minder lidt om f.eks. KaffeMekka\'s Super Aroma, som jeg synes er en lækker klassisk espresso som den skal være...tja, så ville jeg være glad!

                ...hvad siger i? Kan i åbne nogle af jeres hemmeligheder?
                Et bud kunne være.

                Kalosi 50%
                Costa Rica 50%

                Eller

                Brasilian Fazenda Yellow Bourbon25%
                Kalosi50%
                Costa Rica25%

                eller

                Colombia Excelsio25%
                Brasilian Fazenda Yellow Bourbon50%
                Old Brown Java25%

                Tja og ellers bare riste bønnerne hver for sig og lade smagsløgene vurdere om det er en gentagelse vær.
                Fortid
                La Marzocco GS3
                Casadio Macinadosatore Istantaneo
                Hottop KN8828-P

                BWM S M/LCD på vandværket
                Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                Pullman/Synesso ridgeless
                Bumper TS
                Motta Knockbox
                Nutid
                Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                French Press-Bodum 4 cup

                Comment


                • #9
                  Re:Forslag til Blends

                  Tja, altså ikke for at være fræk eller utaknemmelig. Men \"bud\" kan jeg også selv lave.:laugh: :dry:

                  Det var slet og ret jeres gode erfaringer og hemmeligheder:P jeg fiskede efter :blush: :blush:
                  Vibiemme Domobar Inox
                  Baratza Sette 270

                  ...when the pupil is ready, the teacher will appear...

                  Comment


                  • #10
                    Re:Forslag til Blends

                    Brownie wrote:
                    Tja, altså ikke for at være fræk eller utaknemmelig. Men \"bud\" kan jeg også selv lave.:laugh: :dry:

                    Det var slet og ret jeres gode erfaringer og hemmeligheder:P jeg fiskede efter :blush: :blush:
                    Hæhæ en smutvej vil du have , så tag Kalosi 50% og Costa Rica 50% ristet hver for sig og lade dem kører en 15-20 sek. ind i anden knæk , faktisk ganske udemærket. Men en smutvej til mekkas super aroma tror jeg ikke du får her:P
                    Fortid
                    La Marzocco GS3
                    Casadio Macinadosatore Istantaneo
                    Hottop KN8828-P

                    BWM S M/LCD på vandværket
                    Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                    Pullman/Synesso ridgeless
                    Bumper TS
                    Motta Knockbox
                    Nutid
                    Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                    French Press-Bodum 4 cup

                    Comment

                    Working...
                    X