Opslag

Collapse
No announcement yet.

Kvalitets Robusta?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kvalitets Robusta?

  Der kører en tråd på Home Barista som godt nok handler om sukker og italiensk kaffe, men nu har fået en drejning som gør mig lidt interesseret.
  Ted Lingle, the Executive Director of the Coffee Quality Institute, prepared the following cupping notes on Robusta, as part of an effort to develop the value in this supply chain by improving quality. He lists a lot of pleasing qualities found in a fine robusta. Among the possible aroma and flavor taints, he lists harsh rubber and medicinal qualities: ...


  Det som interesserer mig er de cupping notes man ser på side 3 af tråden.
  De Fragrance/Aroma/Flavor karakterisika som kendetegner fine robusta (i modsætning til commercial robusta) ser ganske tiltalende ud.

  Hvis man følger linket til cupping protokollen fra Uganda i 2010, vil man bemærke at flere robusta kaffer fik en score på over 80 og demed lægger sig i speciality coffee kategorien.


  Baggrunden for min interesse er, at jeg har en drøm om at genskabe den idealiserede italienske espresso blend i en form som rent faktisk smager godt - også uden sukker. Jeg tror kun smagen kan genskabes ved at bruge en andel robusta, men hvis man skal undgå nødvendigheden af at nedtone de mindre attraktive noter med sukker så skal man finde en bedre robusta.

  Problemet er bare, hvor finder man nogen der er modige nok til at sælge fine robusta? Er der nogle af jer som har en bønnepusher med god robusta på programmet?

 • #2
  Jeg ved at Risteriet solgte uristet Robusta på et tidspunkt, men ellers har jeg ikke set det her i Danmark.

  Så du kommer formentligt til at tage en tur til enten England eller Tyskland, eftersom de er de eneste steder hvor jeg mindes at have set "god" Robusta, men eftersom jeg selv går langt udenom Robusta, så kan jeg af gode grunde ikke svare på om det er oppe i speciality klassen.

  Men ellers spørg på Home-Barista eller evt. Det tyske eller engelske kaffe Forums får du ikke nogle bedre svar.

  Comment


  • #3
   Jeg havde på et tidspunkt et kg grøn robusta, men jeg tror ikke det var af den fine slags :-X Den var privat importeret af en gut, som havde et par sække stående.

   Ristede en batch. Smagte på det, smed resten ud.

   Lyder ellers spændende.
   Last edited by Jens_Muff; 24. July 2013, 14:55.
   - La Pavoni
   - Mahlkönig K30 Vario og Mahlkönig Guatemala
   - Aillio Bullet R1
   - Tjek i øvrigt Bønneklubben ud på Facebook

   Comment


   • #4
    Kaffemekka har grøn indisk robusta, øko og ikke-øko, så vidt jeg husker. Kvaliteten kender jeg ikke noget til, men prisen ligger vistnok omkring 80/kg for øko.
    -Sune

    Mahlkönig Kenia / OE Lido3
    Chemex / V60 / Phoenix70 / Aeropress
    Computerstyret Hottop
    Instagram

    Comment


    • #5
     Et par risterier i Tyskland og en i Østrig ved jeg henter noget kvalitets robusta hjem     SCAE certificeret kafferister & medejer af:
     https://holybean.dk Holy Bean coffeeroasters
     Cederfeldsgade 18A
     5560 Aarup (Fyn)

     Comment

     Working...
     X