Opslag

Collapse
No announcement yet.

Udvikling af EspressoBar blend

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Udvikling af EspressoBar blend

    Hej,

    Roed skrev følgende i vores administrator forum. Derfor lægger jeg nu op til debat i dette nye forum som kun kan ses (håber jeg :unsure af Thomas, Kasper, Chr., Søren og undertegnede

    Mht blend: Thomas vil gerne have nogle forslag fra os (jer) til en blend, han vil gerne lave den, men syntes, ligesom jeg, at den skal komme helt fra hjertet i espressobar.
    Zacho havde følgende input:

    http://coffea.dk/forum/viewtopic.php...1f3b1e55fdb9d5

    Da det er Thomas der skal udvikle blenden efter vores input, sakl det selvfølgelig være bønner som Thomas forhandler. Men derfor kan man jo godt blive inspireret af Chr's blend.

    Jeg har selv haft god held med denne (synes jeg selv):

    40% Brasilien Yellow Bourbon
    40% Indonesien Mandheling
    20% Costa Rica SHB Olympia

    Jeg har også prøvet at skifte Costa Rica ud med Uganda bønnen. Det giver en lidt kraftigere (godt) men også på én eller anden måde lidt fladere (skidt) smag. Så jeg kan ikke helt bestemme mig for, om den er bedre eller dårligere.

    Når det nu er en EspressoBar Exclusive blend, kunne det også være meget fedt at lave den lidt mere eksklusiv. Thomas, hvordan tror du det ville gøre sig med:

    40% Brasilien Yellow Bourbon
    40% Indonesien Mandheling
    20% Nepal Mount Everest

    Og ville prisen blive for voldsom?
    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

    La Marzocco GS/3
    Baratza Forté
    Bestmax filter


    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

  • #2
    Re:Udvikling af EspressoBar blend

    Hey med Jer,

    Blenden med Nepal kunne være rigtig spændende - jeg prøver sgu lige at riste noget og lege lidt - evt. med Kenya istedet....
    Det påvirker ikke prisen voldsomt - det er trods alt kun ca. 20%.....
    /Thomas
    kaffeagenterne.dk - onlinesalg af rå og ristet kaffe samt udstyr.

    [img size=300]http://www.kaffe-agenterne.dk/images/kaffeagenterne-logo_lille.gif[/img]

    Comment


    • #3
      Re:Udvikling af EspressoBar blend

      Jeg har da i øvrigt en slat af Nepal'en liggende også. Jeg tror lige jeg sætter en omgang af den blend over her også
      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

      La Marzocco GS/3
      Baratza Forté
      Bestmax filter


      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

      Comment


      • #4
        Re:Udvikling af EspressoBar blend

        Ved ikke om det er muligt ... at lave en rist på dagen ... her tænker jeg på en proff rist ... tror jeg kunne være en nice oplevelse for alle ... så kunne vi riste den blend som vi nu når frem til og folk har sp mulighed for at købe den på stedet .... eller over nettet senere, både som grønne og som ristet.
        Administrator på EspressoBar
        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
        Mazzer Kony Electronic

        Comment


        • #5
          Re:Udvikling af EspressoBar blend

          God idé med en ristning på dagen - det talte jeg faktisk også med Kasper om....
          /Thomas
          kaffeagenterne.dk - onlinesalg af rå og ristet kaffe samt udstyr.

          [img size=300]http://www.kaffe-agenterne.dk/images/kaffeagenterne-logo_lille.gif[/img]

          Comment


          • #6
            Re:Udvikling af EspressoBar blend

            Ja vi skal da ha fyret op under din 5kgs :-)

            Mht blend, så er det Jer der styrer, jeg er totalt noob (også) på det område...
            Administator på espressobar
            Izzo Alex Duetto
            Toper Cafemino
            Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
            Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

            Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

            Comment


            • #7
              Re:Udvikling af EspressoBar blend

              Nu gik det hele jo op i hat og briller pga de tekniske problemer. Men jeg nåede da at få ristet 270 gram af blandingen med Yellow Bourbon(40%), Mandheling(40%) og Mount Everest(20%).

              Den smager jeg lige på i morgen
              Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

              La Marzocco GS/3
              Baratza Forté
              Bestmax filter


              1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

              Comment


              • #8
                Re:Udvikling af EspressoBar blend

                Glæder mig til at høre nærmere.
                Mht til smagsprøve, så har du adressen :-)
                Administator på espressobar
                Izzo Alex Duetto
                Toper Cafemino
                Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                Comment


                • #9
                  Re:Udvikling af EspressoBar blend

                  MoBak wrote:
                  ... Derfor lægger jeg nu op til debat i dette nye forum som kun kan ses (håber jeg :unsure af Thomas, Kasper, Chr., Søren og undertegnede
                  Jeg er altså også med her... så måske i lige skal fjerne et eller andet admin-flag på mig igen. Det er måske noget i fik sat da jeg skulle hjælpe med forummet der gik ned.
                  Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
                  Østerbro

                  La Marzocco GS3
                  Mahlkönig K30 Vario


                  Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

                  Comment


                  • #10
                    Re:Udvikling af EspressoBar blend

                    Hobzon wrote:
                    MoBak wrote:
                    ... Derfor lægger jeg nu op til debat i dette nye forum som kun kan ses (håber jeg :unsure af Thomas, Kasper, Chr., Søren og undertegnede
                    Jeg er altså også med her... så måske i lige skal fjerne et eller andet admin-flag på mig igen. Det er måske noget i fik sat da jeg skulle hjælpe med forummet der gik ned.
                    Det forstår jeg ikke. Du står som helt almindelig Registered ligesom en testbruger jeg har. Og den testbruger kan ikke se dette forum. Kan rettighederne ligge i din cache?
                    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                    La Marzocco GS/3
                    Baratza Forté
                    Bestmax filter


                    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                    Comment


                    • #11
                      Re:Udvikling af EspressoBar blend

                      hey, hey - det er sgu en 10 kgs jeg har
                      /Thomas
                      kaffeagenterne.dk - onlinesalg af rå og ristet kaffe samt udstyr.

                      [img size=300]http://www.kaffe-agenterne.dk/images/kaffeagenterne-logo_lille.gif[/img]

                      Comment


                      • #12
                        Re:Udvikling af EspressoBar blend

                        kaffeagenten wrote:
                        hey, hey - det er sgu en 10 kgs jeg har

                        AAAARRRGGGHHHHH!!!! Sorry B)
                        Administator på espressobar
                        Izzo Alex Duetto
                        Toper Cafemino
                        Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                        Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                        Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                        Comment


                        • #13
                          Re:Udvikling af EspressoBar blend

                          Hva så tøser?? Kan det drikkes??? :dry:
                          Administator på espressobar
                          Izzo Alex Duetto
                          Toper Cafemino
                          Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                          Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                          Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                          Comment


                          • #14
                            Re:Udvikling af EspressoBar blend

                            Roed wrote:
                            Hva så tøser?? Kan det drikkes??? :dry:
                            Umiddelbart tror jeg ikke den er dum. Jeg har dog kun smagt på den dagen efter rist (under 24 timer) og det synes jeg generelt er for kort hviletid. Jeg smager på den igen her i weekenden og vender lige tilbage.

                            Prøvede du noget af, Thomas?
                            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                            La Marzocco GS/3
                            Baratza Forté
                            Bestmax filter


                            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                            Comment


                            • #15
                              Re:Udvikling af EspressoBar blend

                              Nej - har desværre ikke haft tid......

                              Prøver at få det gjort i weekenden :-)
                              /Thomas
                              kaffeagenterne.dk - onlinesalg af rå og ristet kaffe samt udstyr.

                              [img size=300]http://www.kaffe-agenterne.dk/images/kaffeagenterne-logo_lille.gif[/img]

                              Comment

                              Working...
                              X