Opslag

Collapse
No announcement yet.

salt i espresso-vandet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • salt i espresso-vandet

    Hørte den anden dag fra en bekendt, at bagerkæden \"Emmerys\" tilsætter en smule salt i deres vand, til deres maskine. Det skulle gi kaffen en bedre smag.

    Den har jeg godt nok ikke hørt før....
    Nogle af jer kaffe-elskere som kender til dette lille trick? :huh:
    Elektra Microcasa a Leva
    Demoka-Minimoka kværn
    RB 49mm short ball i træ/stål
    MokaMaster fra VEV-Vicano ita.
    Don Pedro-vaacum kaffebrygger (Bodum
    )

  • #2
    Re:salt i espresso-vandet

    Nææh, men Emmerys kaffe er ikke særligt god, så det kan da umuligt være et særligt godt trick?
    Nuova Simonelli Oscar - Stempelkande - Aeropress
    Mahlkönig \\\"DDR\\\" Guatemala - Compak K3 Chrome

    Comment


    • #3
      Re:salt i espresso-vandet

      Mon ikke én eller anden har misforstået deres anvendelse af kalkfilter, som regenereres med salt?

      At TILSÆTTE salt til vandet lyder da direkte sygt. Men måske er det et forsøg på at få det til at lyde endnu mere eksklusivt? :dry:
      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

      La Marzocco GS/3
      Baratza Forté
      Bestmax filter


      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

      Comment


      • #4
        Re:salt i espresso-vandet

        Synes MoBaks svar lyder plausibelt. Ellers er mit bud at de er af den forståelse at man, i stedet for at gøre det ordentligt, kan lave god espresso ved hjælp af smarte tricks.
        Mvh Morten

        --------------------
        Lelit Bianca
        Mazzer Major Electronic
        Mahlkönig Vario
        Hario V60
        Hario 3 kops Siphon
        Hario Skerton

        Comment


        • #5
          Re:salt i espresso-vandet

          bss wrote:
          Nææh, men Emmerys kaffe er ikke særligt god, så det kan da umuligt være et særligt godt trick?
          Jeg kender ikke Emmerys kaffe, men hvis den ikke smager godt er det nok saltet der ødelægger smagen :P

          Jeg tror dog også at det er i forbindelse med regenerering af vandfilteret at saltet kommer ind i billedet.
          Administator på espressobar
          Izzo Alex Duetto
          Toper Cafemino
          Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
          Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

          Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

          Comment


          • #6
            Re:salt i espresso-vandet

            ja jeg synes sku også det lød underligt :huh:
            Salt fremhæver smag i maden, måske mener de også det virker i kaffe
            Elektra Microcasa a Leva
            Demoka-Minimoka kværn
            RB 49mm short ball i træ/stål
            MokaMaster fra VEV-Vicano ita.
            Don Pedro-vaacum kaffebrygger (Bodum
            )

            Comment


            • #7
              Re:salt i espresso-vandet

              Hmm, det minder mig faktisk om at hvis du har lavet fx en madret for salt, så kan du med fordel tilsætte lidt kaffe i retten, det har en evne til at dæmpe saltsmagen...
              Administator på espressobar
              Izzo Alex Duetto
              Toper Cafemino
              Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
              Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

              Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

              Comment


              • #8
                Re:salt i espresso-vandet

                Joh, salt er en smagsforstærker, og modvirker bitterhed/syrlighed - men jeg tror nu ikke det er så godt De skulle hellere riste mørkere, eller bruge andre bønner (fra et andet land?)...

                EDIT: Og jeg har nu kun hørt om det, i filter/stempel...
                Sort som en panter, sort som slanter
                Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
                Sort som piloten I en Tie Fighter
                Sort som pletterne på Pongo
                Sort som alle andre end Tintin I Congo
                Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

                Comment


                • #9
                  Re:salt i espresso-vandet

                  Er det nu også så langt ude, som man skulle tro.. ?

                  Jeg læste på et tidspunkt noget om \"kaffebønnens naturlige saltindhold\". Jeg kan desværre slet ikke huske hvor jeg læste det- om det var i en bog eller på en hjemmeside. Men det undrede mig, fordi jeg ikke synes at man kan smage noget som helst salt i kaffen. Tværtimod kan man jo riste sine bønner på en måde så man fremhæver sødmen.
                  Og jeg vidste ikke at en grøn kaffebønne indeholdt salt (hvis det overhovedet passer)

                  Og en kop kaffe er både bitter, sødlig og syrlig - så mangler man bare saltet hmy:

                  Mad der indeholder de 4 smage sødt, syrligt, bittert og salt, har en større mundfylde, det \"ligger bedre\" i munden. Naturligvis i den rette balance.
                  Claus Meyer har vist skrevet en del om emnet. Her er et link http://www.clausmeyer.dk/da/faglige_...s_anatomi.html

                  Nu er kaffe jo ikke en madret, og det kan være det forholder sig helt anderledes mht salt i Emmerys kaffevand, men man kunne jo prøve at eksperimentere lidt med en lille bitte smule salt i kaffen. Jeg tror det er meget lidt, der skal i, hvis det er.
                  Mazzer Mini Electronic A
                  TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
                  Gene Café kafferister
                  Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
                  Mypressi Twist


                  \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

                  Comment


                  • #10
                    Re:salt i espresso-vandet

                    filip wrote:
                    Er det nu også så langt ude, som man skulle tro.. ?

                    Og en kop kaffe er både bitter, sødlig og syrlig - så mangler man bare saltet hmy:
                    Og det var vist også den forklaring han havde fået dengang på Emmerys, at saltet var for at fremhæve smagen af det søde/syrlige osv.
                    Man ku jo for sjov spørge næste gang man kom for vi et af stederne
                    Elektra Microcasa a Leva
                    Demoka-Minimoka kværn
                    RB 49mm short ball i træ/stål
                    MokaMaster fra VEV-Vicano ita.
                    Don Pedro-vaacum kaffebrygger (Bodum
                    )

                    Comment


                    • #11
                      Re:salt i espresso-vandet

                      Tjae, jeg tror stadig ikke helt på den.

                      Jeg var til cupping inde hos TCC i går, og da Casper delte smags-hjulet ud, gik han kun over det syrlige, det søde og det bitre, for som han sagde: \"Hvis kaffen smager salt, så skal man bare sende den tilbage.\"
                      Så jeg kan ihvertfald næsten sige med sikkerhed at det ikke indgår i de professionelle baristaers vurdering af kaffen.
                      Nuova Simonelli Oscar - Stempelkande - Aeropress
                      Mahlkönig \\\"DDR\\\" Guatemala - Compak K3 Chrome

                      Comment


                      • #12
                        Re:salt i espresso-vandet

                        bss wrote:
                        Tjae, jeg tror stadig ikke helt på den.

                        Jeg var til cupping inde hos TCC i går, og da Casper delte smags-hjulet ud, gik han kun over det syrlige, det søde og det bitre, for som han sagde: \"Hvis kaffen smager salt, så skal man bare sende den tilbage.\"
                        Så jeg kan ihvertfald næsten sige med sikkerhed at det ikke indgår i de professionelle baristaers vurdering af kaffen.
                        man kunne jo lave en tester derhjemme, micro lidt salt i ens vand, og så lave et skud espresso, det kan i hvertfald ikke skade maskinen

                        bss: drikke du din idido som ren espresso? Var derinde for et par dage siden og ville smage, de var desværre løbet tør for den. Drikker deres blend lige nu, men er lidt varm på at prøve idido´en ren. (drikker altid ren espressso/ristretto)
                        Elektra Microcasa a Leva
                        Demoka-Minimoka kværn
                        RB 49mm short ball i træ/stål
                        MokaMaster fra VEV-Vicano ita.
                        Don Pedro-vaacum kaffebrygger (Bodum
                        )

                        Comment


                        • #13
                          Re:salt i espresso-vandet

                          Ja, eller rettere sagt, jeg gjorde, for der er ikke mere tilbage. Så det er nu deres espressoblend der er i min kværn.

                          Men den mørke idido er helt sikkert virkeligt god. Inde til cuppingen blev jeg til gengæld helt vildt imponeret over den lyse, den er efter min mening bedre, ihvertfad i stempel. Hvordan den er i espresso finder jeg nok ud af snart.
                          Nuova Simonelli Oscar - Stempelkande - Aeropress
                          Mahlkönig \\\"DDR\\\" Guatemala - Compak K3 Chrome

                          Comment


                          • #14
                            Re:salt i espresso-vandet

                            jeg føler mig nu også ret overbevist om at kaffen ikke skal smage salt, men at saltet (ligesom i varm mad) skal virke smagsforstærkende, og være med til at skabe balancen mellem sødt, surt, salt og bittert.

                            Men jeg tror det er på tide at smide en mail til Emmerys og høre hvad de egentlig har gang i..
                            Mazzer Mini Electronic A
                            TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
                            Gene Café kafferister
                            Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
                            Mypressi Twist


                            \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

                            Comment


                            • #15
                              Re:salt i espresso-vandet

                              filip wrote:
                              Men jeg tror det er på tide at smide en mail til Emmerys og høre hvad de egentlig har gang i..
                              Ja, det ville da være interessant. Meld endelig svaret tilbage
                              Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                              La Marzocco GS/3
                              Baratza Forté
                              Bestmax filter


                              1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                              Comment

                              Working...
                              X