Opslag

Collapse
No announcement yet.

Kaffelitteratur?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Kaffelitteratur?

    Hej

    Jeg er for nylig begyndt at dyrke min hobby lidt mere. Min hobby er kaffe, som de fleste nok kunne gætte sig til. Jeg har i lang tid haft en bog af Rasmus Kjær og Jens Henrik Thomsen der hedder: Kaffe. Super lækker bog for den begyndende kaffeelsker.

    Er der andre bøger der kan anbefales? Bøger om kaffeproducerende lande eller processen fra bonde til kop.

    På forhånd tak.

    Mvh
    Jacob Knudsen

  • #2
    Re:Kaffelitteratur?

    Kokkens bog om kaffe er også ret god =)
    8270 Højbjerg

    Pour over - The Second Best Use for Your Right Hand

    Nuova Simonelli Musica, Casadio , Mahlkönig Guatemala , Hottop Analog
    og de fleste manuelle brygmetoder www.thybo.org

    Comment


    • #3
      Re:Kaffelitteratur?

      knudsen wrote:
      ...en bog af Rasmus Kjær og...
      Mvh
      Jacob Knudsen
      Personligt og helt og aldeles subjektivt synes jeg ikke den mand fortjener noget som helst ros!!!
      \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

      Comment


      • #4
        Re:Kaffelitteratur?

        BaristaDK wrote:
        knudsen wrote:
        ...en bog af Rasmus Kjær og...
        Mvh
        Jacob Knudsen
        Personligt og helt og aldeles subjektivt synes jeg ikke den mand fortjener noget som helst ros!!!
        Nu kender jeg ikke bogen ... men du bliver vist nød til at uddybe lidt .. det er jo noget af en voldsom melding ... :blink:
        Administrator på EspressoBar
        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
        Mazzer Kony Electronic

        Comment


        • #5
          Re:Kaffelitteratur?

          altså for ikke at ende i byretten, landsretten og højesteret synes jeg bare vi skal lade den ligge her


          Men jeg kan da sige at generelt er jeg meget i mod umoralske mennesker, der lever højt på andres bekostning... og som uden skrupler, stjæler andre folks penge!
          \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

          Comment


          • #6
            Re:Kaffelitteratur?

            Synes måske tråden tog en lidt anden drejning end tiltænkt. Uanset dine personlige meninger om forfatteren så synes jeg stadig det er en informerende bog.

            Jeg vil bestemt se nærmere på Kokkens bog om kaffe.

            Tak

            Comment


            • #7
              Re:Kaffelitteratur?

              Det har du ret i, det må du undskylde... Har også lige fået kokkens bog om kaffe af min kæreste og den kan jeg kun anbefale... men ellers kig ind til bl.a. risteriet, de har vist rimeligt mange bøger, som er værd at læse... og hvis man ikke er så meget til læsningen, har de også nogle dvd\'er
              \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

              Comment


              • #8
                Re:Kaffelitteratur?

                Selv om du ikke rister selv - så er følgende, godt nok på engelsk, en bog jeg jeg VARMT kan anbefale:

                Kenneth Davids \"Home Coffee Roasting\" med undertitlen \"Romance & Revival\" af (ISBN-13: 978-0-312-31219-0). Selv om bogen naturligvis handler om kafferistning, så kommer den meget bredt omkring emnet, og specielt kapitel 4 (What to roast), kommer godt omkring de mange kaffesorter, deres særpræg, kendetegn og kvaliteter.

                Jeg rister ikke selv kaffe, men har stadig fået utroligt meget ud af at læse denne bog.

                Er du til Espresso er der efter min mening TO \"must haves\" i denne kategori:

                1. David C. Schomers \"Espresso Coffee, Professional Techniques\" (ISBN: 1-59404-031-1), der af mange betegnes som \"bibelen\" indenfor espresso.

                2. Scott Raos \"The Professional Barista\'s Handbook\", der er langt mere teknisk, men som også tilbyde et unikt indblik i det at lave espresso.

                Hvad angår literatur omhandlende kaffe, sådan helt generelt kan jeg ikke komme med anbefalinger. Jeg har læst et par bøger, men der var ikke nogen af dem der var specielt nævneværdige.
                Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
                Østerbro

                La Marzocco GS3
                Mahlkönig K30 Vario


                Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

                Comment


                • #9
                  Re:Kaffelitteratur?

                  Synes også at EspressBar, CoffeeGeek.com og Home-Barista.com er ret god litteratur.

                  Mange er også glade for Scott Rao\'s The Barista Handbook (mener jeg den hedder)
                  Mvh Morten

                  --------------------
                  Lelit Bianca
                  Mazzer Major Electronic
                  Mahlkönig Vario
                  Hario V60
                  Hario 3 kops Siphon
                  Hario Skerton

                  Comment


                  • #10
                    Re:Kaffelitteratur?

                    Tusind tak for jeres svar

                    Har lidt at gå igang med nu.

                    Comment


                    • #11
                      Re:Kaffelitteratur?

                      De eneste kaffebøger jeg har på hylden indtil videre er Schomers og Raos bøger.
                      De er begge anbefalelsesværdige, jeg har tidligere skrevet om dem på min blog, så jeg vil ikke skrive det hele igen her.
                      Det gode ved at have begge bøger er at man ser at der er 2 sider af samme sag, de er for det meste enige, men hvor Schomer ligger en lidt stringent linje er Rao mere åben over for at tingene godt kan være lidt anderledes.

                      De 2 posts på min blog:
                      http://scarycreatures.net/espresso-ala-schomer/
                      http://scarycreatures.net/scott-rao-...-med-pa-vejen/
                      Nuova Simonelli Oscar - Stempelkande - Aeropress
                      Mahlkönig \\\"DDR\\\" Guatemala - Compak K3 Chrome

                      Comment


                      • #12
                        Re:Kaffelitteratur?

                        knudsen wrote:
                        Jeg har i lang tid haft en bog af Rasmus Kjær og Jens Henrik Thomsen der hedder: Kaffe. Super lækker bog for den begyndende kaffeelsker.
                        Jeg har selv den bog, og synes også den er god. Jeg havde faktisk ikke lagt mærke til, at det var Jehns Henrik Thomsen der var medforfatter. Hvor der åbenbart er nogle der har et issue med Rasmus Kjær, må jeg til gengæld sige, at Jens Henrik er - efter min subjektive mening - en ret cool fætter B)
                        Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                        La Marzocco GS/3
                        Baratza Forté
                        Bestmax filter


                        1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                        Comment

                        Working...
                        X