Opslag

Collapse
No announcement yet.

Kaffeforskning - og gad vide hvad vi så kan bruge den viden til

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kaffeforskning - og gad vide hvad vi så kan bruge den viden til

  Kemikerens kaffe er uden bitter smag

  Når kaffen er bitter, skyldes det ikke koffein, som mange måske tror.

  Det er ristningen, der driver den bitre smag frem, forklarer Thomas Hoffmann fra det tekniske universitet i München. Han har nu identificeret de to kemikaliegrupper, som frembringer smagen: det drejer sig om de såkaldte chlorogensyre-lactoner og phenylindaner, som begge er antioxidanter. Stofferne findes i ristede kaffebønner, men ikke de rå, grønne bønner.

  Forskerne har længe vidst, at stofferne er til stede i kaffen, men deres betydning for den bitre smag har ikke været kendt. De dannes begge ud fra chlorogensyre, som er til stede i de rå bønner - chlorogensyre er dog ikke i sig selv bittert. I let- og mediumristede bønner er det lactonerne, som består af omkring ti forskellige kemiske forbindelser, der er skyld i bitterheden. I mørkt ristet kaffe, som espresso, er det de såkaldte phenylindaner, som opstår når cholorogensyre-lactonerne nedbrydes.

  Thomas Hoffmann, som selv er ivrig kaffedrikker, eksperimenterer nu med at bearbejde de rå kaffebønner på en måde, så kaffen ikke bliver bitter. De præcise metoder hertil ønskede han dog ikke at oplyse til tilhørerne på mødet i American Chemical Society i Boston denne uge, hvor han fremlagde resultaterne af sin kaffe-forskning.

  Sakset fra: http://ing.dk/artikel/80624


  Mvh.

  Peter
  Rancilio Silvia - PID
  Macap MC4 Stepless
  Behmor 1600
  Xpressivo Presso Barista

  Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. - Antoine de Saint-Exupery

 • #2
  Re:Kaffeforskning - og gad vide hvad vi så kan bruge den viden til

  Meget sjov artikel.

  Vi kan da bruge den til at bestemme om vores kaffe skal være Lactone-bitter (let- og mellemristet) eller Phenylindaner-bitter (mørkristet). Det sidder jeg nemlig tit og tænker over, når jeg drikker min kaffe. :huh:

  Hvorfor finder manden dog ikke bare en bønne med mindre bitterhed, hvis ikke han kan lide bitter smag i kaffen? :unsure:

  I mørkt ristet kaffe, som espresso...
  Hvem siger i øvrigt, at espresso nødvendigvis er mørkere ristet end andet kaffe? :silly:
  Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

  La Marzocco GS/3
  Baratza Forté
  Bestmax filter


  1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

  Comment

  Working...
  X