Hej..
Ja så holdte vi lige et MiniJam ved mig d. 22 dec.. RuneL var i Odense så vi havde aftalt og mødes.. (Han bor jo i svenskerland.. )
Ikke mindst fordi vi skulle handle kamera men også for og få lavet lidt kaffe..
Morten (Mhmh) var også med, og han havde sin Silvia PID og ascaso I-2 med.. ( Mit det gamle setup.. )
Udstyr representeret på dagen..
ECM Giotto Classic
Rancilio Silvia PID
Rancilio Rocky
Fiorenzato T-80
Ascaso I-2
Dagen forløb fint og vi fik snakket masser af kaffe og foto.. Og lavet diverse forskellige forsøg..
F.eks ville vi prøve og tage et billede af en 4-huls dampdyse på Giotto'en, men det viste sig og være en rimelig svær opgave.
Jeg har oploadet de 2 bedst billeder.. Men det blev ikke helt som vi havde håbet..
Da det begynte og blive mørkt, kørte vi ind til Odense centrum, for at tage lidt billeder med jule stemning..
Vi gik en tur gennem gå gaden, og gjorde holdt, da vi så Kent Coffee's lille kaffebil.. Der fik vi lige en Cappucino til og varme os på..
Ved ikke om i kender Kent coffee, men det er en lille Mikrorister på fyn som har en 45 knallert som er lavet som en kasse vogn, og omme i kassen har han installeret en Mahlkoenig kværn og en 2 gruppers espressomaskine.. Og så sælger han god kaffe til dem som kommer forbi..
Så han holder sådan lidt forskellige steder i gågaden..
Hjemvendt igen, prøvede vi og lave lidt forsøg med de forskellige kværne..
Og det var faktisk rimelig interresant.. Bønnerne vi brugte var Espresso Milano fra Stellini og de er købt ristet. Og ristet 4 dage før MiniJam'et..
Første kørte vi et par skud på Ascaso'en.. De var dejligt bløde og runde i smagen, og med ringe syrlighed..
Så var det Rocky'ens tur.. Skudene fra havde ikke helt den samme sødme, som ascaso'en, og havde noget mere syrlighed..
Fiorenzato'en var helt klart mere kompleks i smagen, hvor man både havde det søde og syrlige med i koppen.
Men en ting som overraskede os meget var, farven på crema'en.. Hver gang vi bryggede fra fiorenzato'en var crema'en væsentligt mere mørk, end med både Rocky og ascaso'en. De var begge noget lysere i crema'en.. Og dette var lavet ved samme gennemløbstid. Og galdte alle shot's i løbet af dagen..
Nå men til sidst havde vi ligesom fået kaffe nok for den dag.. Og det var ved og blive sent. Så vi gik hver til sit..
Men alt i alt en kanon dag.. Og vi havde det rigtigt sjovt..
Ja så holdte vi lige et MiniJam ved mig d. 22 dec.. RuneL var i Odense så vi havde aftalt og mødes.. (Han bor jo i svenskerland.. )
Ikke mindst fordi vi skulle handle kamera men også for og få lavet lidt kaffe..

Morten (Mhmh) var også med, og han havde sin Silvia PID og ascaso I-2 med.. ( Mit det gamle setup.. )
Udstyr representeret på dagen..
ECM Giotto Classic
Rancilio Silvia PID
Rancilio Rocky
Fiorenzato T-80
Ascaso I-2
Dagen forløb fint og vi fik snakket masser af kaffe og foto.. Og lavet diverse forskellige forsøg..
F.eks ville vi prøve og tage et billede af en 4-huls dampdyse på Giotto'en, men det viste sig og være en rimelig svær opgave.
Jeg har oploadet de 2 bedst billeder.. Men det blev ikke helt som vi havde håbet..
Da det begynte og blive mørkt, kørte vi ind til Odense centrum, for at tage lidt billeder med jule stemning..
Vi gik en tur gennem gå gaden, og gjorde holdt, da vi så Kent Coffee's lille kaffebil.. Der fik vi lige en Cappucino til og varme os på..
Ved ikke om i kender Kent coffee, men det er en lille Mikrorister på fyn som har en 45 knallert som er lavet som en kasse vogn, og omme i kassen har han installeret en Mahlkoenig kværn og en 2 gruppers espressomaskine.. Og så sælger han god kaffe til dem som kommer forbi..
Så han holder sådan lidt forskellige steder i gågaden..
Hjemvendt igen, prøvede vi og lave lidt forsøg med de forskellige kværne..
Og det var faktisk rimelig interresant.. Bønnerne vi brugte var Espresso Milano fra Stellini og de er købt ristet. Og ristet 4 dage før MiniJam'et..
Første kørte vi et par skud på Ascaso'en.. De var dejligt bløde og runde i smagen, og med ringe syrlighed..
Så var det Rocky'ens tur.. Skudene fra havde ikke helt den samme sødme, som ascaso'en, og havde noget mere syrlighed..
Fiorenzato'en var helt klart mere kompleks i smagen, hvor man både havde det søde og syrlige med i koppen.
Men en ting som overraskede os meget var, farven på crema'en.. Hver gang vi bryggede fra fiorenzato'en var crema'en væsentligt mere mørk, end med både Rocky og ascaso'en. De var begge noget lysere i crema'en.. Og dette var lavet ved samme gennemløbstid. Og galdte alle shot's i løbet af dagen..
Nå men til sidst havde vi ligesom fået kaffe nok for den dag.. Og det var ved og blive sent. Så vi gik hver til sit..
Men alt i alt en kanon dag.. Og vi havde det rigtigt sjovt..
Comment