Opslag

Collapse
No announcement yet.

Ny Barista mælk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Ny Barista mælk

    Ny Barista mælk , lyder da spænende.

    http://www.mejeri.dk/smcms/mejeri_dk...ex.htm?ID=8970
    Fortid
    La Marzocco GS3
    Casadio Macinadosatore Istantaneo
    Hottop KN8828-P

    BWM S M/LCD på vandværket
    Reg Barber 58mm Anodized/Stål
    Pullman/Synesso ridgeless
    Bumper TS
    Motta Knockbox
    Nutid
    Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
    French Press-Bodum 4 cup

  • #2
    Re:Ny Barista mælk

    Meget spændende... :cheer:

    Er der nogen der har været i sverigeland og har prøvet produktet?
    Administator på espressobar
    Izzo Alex Duetto
    Toper Cafemino
    Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
    Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

    Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

    Comment


    • #3
      Re:Ny Barista mælk

      Kan huske at Klaus nævnte, at han havde mødtes med en barista der skulle deltage i JM eller SM, som havde en \"vild mælk\" med. Han kunne ikke fortælle mere dengang. Gad vide om der er en sammenhæng? :dry:
      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

      La Marzocco GS/3
      Baratza Forté
      Bestmax filter


      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

      Comment


      • #4
        Re:Ny Barista mælk

        Ja det kunne godt tyde på Søren har svenskeren med.
        Fortid
        La Marzocco GS3
        Casadio Macinadosatore Istantaneo
        Hottop KN8828-P

        BWM S M/LCD på vandværket
        Reg Barber 58mm Anodized/Stål
        Pullman/Synesso ridgeless
        Bumper TS
        Motta Knockbox
        Nutid
        Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
        French Press-Bodum 4 cup

        Comment


        • #5
          Re:Ny Barista mælk

          det lyder spændende - men måske med et aber dabei...

          Sådan som jeg læser artiklen, handler det om, at steamingen skal give et mere konstant resultat. Det er i og for sig godt nok, men spørgsmålet er, om det er en kompensator for et ikke-præcist stykke håndværk?

          Det er selvfølgelig fint, at der bliver arbejdet med mælken også, men hvis det gør, at man får et ensartet resultat uanset hvad man gør ved mælken, så tror jeg ikke det er noget jeg er ubetinget begejstret for...
          Administrator på EspressoBar

          Black coffee rules...

          Comment


          • #6
            Re:Ny Barista mælk

            Jeg mener jeg læste et sted at man have lavet en tilsvarende barista-mælk i USA, og her var det gældende at fedtprocenten var på mellem 4,5 og 5,5 % - altså mere end den normale fedtprocent for sødmælk (eller det der svarer til sødmælk) i USA. Her er fedtprocenten vist nok på mellem 4 og 4,5 %.

            Til sammenligning er fedptocenten for Arla Express (sød) på 3,5 %.

            Den større fedtprocent... giver den en mere stabil skumstruktur eller hvad?
            Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
            Østerbro

            La Marzocco GS3
            Mahlkönig K30 Vario


            Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

            Comment


            • #7
              Re:Ny Barista mælk

              Det kan der være noget om Hobzon. Jeg bruger normalt sødmælk fra Hirtshals Andelsmejeri. Det er en økologisk mælk, med ret højt fedtindhold, og den giver de bedste resultater for mig. De skriver på karton\'en, at fedtindholdet vil variere alt efter årstiden. Det kan være, at det er dét de vil kompencere for.
              Administrator på EspressoBar

              Black coffee rules...

              Comment


              • #8
                Re:Ny Barista mælk

                Det var jo dét jeg tænkte. Jeg tror jeg skal finde mig mine gamle skolebøger frem. Jeg mener at kunne huske der var et par siden om, hvordan mælks molekylare struktur ændrer sig ved opvarmning. Jeg tænker også det kan have noget med laktosen at gøre. Jeg mener engang at have læst at laktosen ved opvarmning blover restruktureret til en mere gluacin-lignende form, så mælkesukkeret bliver med andre ord mere sukerlignende.

                Det er måske derfor Klaus (og andre) synes den økologiske mælk smager bedre i kaffen, fordi den efter steamning er lidt sødere?
                Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
                Østerbro

                La Marzocco GS3
                Mahlkönig K30 Vario


                Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

                Comment


                • #9
                  Re:Ny Barista mælk

                  Jeg tror at fedt procenten har noget at gøre med en (bedre) smag.

                  Jeg har et par gange købt lidt mælk i Tyskland, det de kalder vollmilch, og der er fedtprocenten 4,5. Den bliver hurtig meget tyk, men er suveren i smag og konsistens når det lykkes.
                  Administator på espressobar
                  Izzo Alex Duetto
                  Toper Cafemino
                  Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                  Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                  Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                  Comment


                  • #10
                    Re:Ny Barista mælk

                    Fedtet fremhæver smagen. Tænk på en god bøf med og uden marmorering
                    Du kan også tydeligt smage forskel på skummet/minimælk og sødmælk i en latte ;P Sødmælk giver en sød og blød smag
                    Sort som en panter, sort som slanter
                    Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
                    Sort som piloten I en Tie Fighter
                    Sort som pletterne på Pongo
                    Sort som alle andre end Tintin I Congo
                    Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

                    Comment


                    • #11
                      Re:Ny Barista mælk

                      Du kan evt. også prøve at blande lidt piskefløde i din sødmælk næste gang du laver en latte - Det er specielt
                      Sort som en panter, sort som slanter
                      Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
                      Sort som piloten I en Tie Fighter
                      Sort som pletterne på Pongo
                      Sort som alle andre end Tintin I Congo
                      Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

                      Comment


                      • #12
                        Re:Ny Barista mælk

                        Den svenska Baristamjølk , det ser dog ikke ud til at fedtprocenten er så voldsom høj.

                        http://garngastronomi.blogspot.com/2007/07/barista.html
                        Fortid
                        La Marzocco GS3
                        Casadio Macinadosatore Istantaneo
                        Hottop KN8828-P

                        BWM S M/LCD på vandværket
                        Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                        Pullman/Synesso ridgeless
                        Bumper TS
                        Motta Knockbox
                        Nutid
                        Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                        French Press-Bodum 4 cup

                        Comment


                        • #13
                          Re:Ny Barista mælk

                          ordo.dk wrote:
                          Fedtet fremhæver smagen. Tænk på en god bøf med og uden marmorering
                          Du kan også tydeligt smage forskel på skummet/minimælk og sødmælk i en latte ;P Sødmælk giver en sød og blød smag
                          Selvfølgelig har fedtprocenten noget med smagen at gøre, jeg tænkte mere på hvornår den \"knækker\" og bliver for meget.
                          Administator på espressobar
                          Izzo Alex Duetto
                          Toper Cafemino
                          Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                          Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                          Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                          Comment


                          • #14
                            Re:Ny Barista mælk

                            ku da lige tilføje denne med lidt mere produkt information , men det bliver da sjovt at se om den danske udgave kommer til at ligne den svenske , eller om der er lidt nyt i støbeskeen til det danske marked.

                            http://www3.arla.se/Default____17767...MenuItem=21162
                            Fortid
                            La Marzocco GS3
                            Casadio Macinadosatore Istantaneo
                            Hottop KN8828-P

                            BWM S M/LCD på vandværket
                            Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                            Pullman/Synesso ridgeless
                            Bumper TS
                            Motta Knockbox
                            Nutid
                            Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                            French Press-Bodum 4 cup

                            Comment


                            • #15
                              Re:Ny Barista mælk

                              Har lige fået lidt mere insider info fra en ko tæt på arla der oplyser mig om at der er 2 forskellige varianter , 1 med 2,6% og 1 med 0,9%. Og der skulle ikke være planer om at lancere dem på det danske marked endnu.Til sammenligning mener dyrerne at den danske sødmælk er for fed , og dermed for tung , til at få noget godt mælkeskum af hmm.
                              Ja nu har jeg ikke selv haft mulighed for at sammenligninge , så fortsætter med min sød mælk , mon det er derfor jeg mangler den sidste % i det lykkes:silly:
                              Fortid
                              La Marzocco GS3
                              Casadio Macinadosatore Istantaneo
                              Hottop KN8828-P

                              BWM S M/LCD på vandværket
                              Reg Barber 58mm Anodized/Stål
                              Pullman/Synesso ridgeless
                              Bumper TS
                              Motta Knockbox
                              Nutid
                              Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
                              French Press-Bodum 4 cup

                              Comment

                              Working...
                              X