Jeg læste et sted, at man sagtens kunne bruge ris. Så jeg afprøvede det på min I-mini, med et ganske godt resultat. Jeg brugte grødris, hvor \"riskværn\" eksperter vist nok anbefaler parboiled ris( men det kan jeg da finde ud af helt præcist ). Anyway, så virkede det godt.
Bare husk at stille kværnen en del grovere, end din espresso indstilling. Har du så nogle gamle bønner, du alligvel ikke gider drikke, kværner du en mængde efterfølgende ved varierende indstillinger på kværnen. Når du ikke længere kan se hvide risfragmenter i den kværnede kaffe, er du klar igen.
Coff
Izzo Alex Duetto
Ascaso I-mini
Iroast2
Xpressivo Presso Barista
Solis Maestro Plus Handpresso
En dobbelt Espresso i hånden, er bedre end to hænder i Espressoen !!!
Men er der ikke noget med, at Grindz indeholder alkohol, som hjælper med at opløse olieresterne? Det gør mine ris i hvert fald ikke
Mht til ris, har jeg flere gange læst, at man skal sørge for at bruge minutris. Det er vist noget med, at de er halvt kogte og så tørret og derfor er de ikke så hårde ved kværnen.
Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
Men er der ikke noget med, at Grindz indeholder alkohol, som hjælper med at opløse olieresterne? Det gør mine ris i hvert fald ikke
Mht til ris, har jeg flere gange læst, at man skal sørge for at bruge minutris. Det er vist noget med, at de er halvt kogte og så tørret og derfor er de ikke så hårde ved kværnen.
Jeg skal ikke kunne sige om der er alcohol i Grindz. Men med hensyn til min. ris så kan jeg godt bekræftige at min. ris giver en bedre resultat end alm grødris, af samme årsag står der næsten altid en pakke uncle bens i mit skab.
Michael EPO Rasmussen
Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche
Hvor lang tid tager det jer at skille jeres kværn ad? Jeg skiller min totalt ad ca en gang om måneden, hvor kværnbladene lægges i blød i Novodan og skrubbes. Sådan en operation tager under ½ time og må alt andet lige være mest effektivt.
Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
Jeg bruger PAMA minut-grødris - Sådan nogle små flager. Jeg grinder en lille håndfuld. Det er ganske effektivt De sløver heller ikke knivene så meget som ris (parboiled eller ej). Ikke at de sløver så meget alligevel, tror jeg
Sort som en panter, sort som slanter
Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
Sort som piloten I en Tie Fighter
Sort som pletterne på Pongo
Sort som alle andre end Tintin I Congo
Sort som en afro, så sæt den kaff' på!
Comment