Opslag

Collapse
No announcement yet.

Hvilken kop

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Hvilken kop

  Hej alle.

  Selv om man ellers havde besluttet sig for at vente med at eksperimentere med Latte Art, til man dels har lært at lave et ordentligt skud espresso, dels er i stand til at skumme mælken korrekt - så kan man jo ikke lade være med at svinge mælkekanden lidt når man nu alligevel står og hælder.

  Så kigger man på videoklip, og efterhånden bider man mærke i, at stort set alle laver Latter Art i cappicino koppe - der er ikke mange der laver det i glas.

  Skyldes dette koppens udforming og rummål (ca. 180ml), at det ganske enkelt er nemmere at lave Latte Art i en kop fremfor et glas?

  Det virker også som om man ikke skal "tøve" for meget, for der skal en vis "turbulens" til i glasset, for overhovedet at gøre det muligt - er dette korrekt opfattet?
  Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
  Østerbro

  La Marzocco GS3
  Mahlkönig K30 Vario


  Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

 • #2
  Re:Hvilken kop

  Ja, det er nemmere at lave flot latte art i en kop. Det skyldes at det er nemmere at komme tæt på overfladen med tuden, end ved et højt glas. Du er nødt til at have tuden på kanden rimelig tæt på overfladen for at 'tegne' mønstret på.
  Koppen udformning har også en del at sige. Både for smag og latte art. Til VM brugte jeg nogle tulipan-formede, lidt høje men små cappuccino-kopper fra IPA. De er gode da skummet pga den slanke form bliver tykkere, men de er meget vanskelige at lave virkelig flot latte art i. For nogle måneder siden begyndte jeg at eksperimentere meget med forskellige typer kopper, for at finde en, der havde korrekt størrelse, rund bund, ikke gjorde overfladearealet på cremaen alt for stort, men som samtidig var til at lave flot latte art i. Nu har jeg heldigvis fundet nogle som jeg mener lever op til alle disse krav og samtidig er i en flot hvid porcelæn fra D'Ancap (som laver rigtig mange serier, hvor nogle er rigtig gode og andet er noget skrammel).
  Klaus Thomsen
  World Barista Champion 2006
  Kig ind på vores Blog her
  The Coffee Collective

  Comment


  • #3
   Re:Hvilken kop

   Tak Klaus, for et meget konkret og konstruktivt svar. Kunne jeg lokke dig til at fortælle lidt mere om hvilken serie fra D'Ancap du mere specifikt tænker på? For det har da godt nok lidt at vælge mellem.
   Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
   Østerbro

   La Marzocco GS3
   Mahlkönig K30 Vario


   Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

   Comment


   • #4
    Re:Hvilken kop

    Jeg kan anbefale de små cappuccino kopper fra risteriet.dk. Jeg er ikke selv særlig god til Latte art, men disse kopper har ihvertfald en stor top overflade til noget mønster.
    Den side, som du forsøgte at se, blev desværre ikke fundet. Fejlen kan skyldes, at siden er blevet slettet, eller at adressen (linket til siden) er forkert.


    Men er da helt sikkert med på en lytter mht. de kopper Klaus snakker om.
    - La Spaziale S1 Dream
    - Bestmax S
    - Ceado E37S
    - Rancilio Rocky SD
    - Hottop B

    Comment


    • #5
     Re:Hvilken kop

     Hobzon wrote:
     Tak Klaus, for et meget konkret og konstruktivt svar. Kunne jeg lokke dig til at fortælle lidt mere om hvilken serie fra D\'Ancap du mere specifikt tænker på? For det har da godt nok lidt at vælge mellem.
     Nu er jeg ikke Klaus, men det har du nok opdaget. Jeg tror dog alligevel at jeg har et bud.

     TCCs cappucino kopper ser ud til at være fra denne serie:


     Jeg har selv ledt efter til tulipan formede kopper, men kan ikke finde nogen IPA forhandler i DK: http://www.ipaporcellane.it/inglese/...i/genova/1.htm
     Mvh Morten

     --------------------
     Lelit Bianca
     Mazzer Major Electronic
     Mahlkönig Vario
     Hario V60
     Hario 3 kops Siphon
     Hario Skerton

     Comment


     • #6
      Re:Hvilken kop

      Jeg så nogle fede nok tulipanformede koppe i Magasin i Kbh, da jeg var derovre til Fair Fælled weekenden.

      De er fra Design House Stockholm. Jeg kan ikke lige linke direkte til dem, men de er fra serien der hedder Blond White (klik Products, klik 3. billede i 4. række, hvorefter man kan klikke rundt i hele serien.
      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

      La Marzocco GS/3
      Baratza Forté
      Bestmax filter


      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

      Comment

      Working...
      X