WOW - man får det jo næsten dårligt af at se hvor flot det KAN gøres :blink:
Men på den anden side, så skal vi ikke miste modet. Dels er det for hovedparten lavet af profesionelle baristaer, der sikkert skænker hundredevis af cappuccinoer hver eneste dag, vi får også kun bedste resultater at se.
Med mine 3-4 kopper kaffe om dagen, vil det tage mig 18 år (3 kopper om dagen, 365 dage om året) at skænke det samme antal cappuccino som en professionel travl barista skænker i løbet af 12 måneder (100 kopper om dagen, 16 arbejdsdage om måneden).
Så vi behøver ikke undre os over, at de er skrappe
Det behøver dog ikke betyde at vi ikke ind imellem kan skænke en kop der er fantastisk, eller hele tiden blive bedre. Det tager bare lidt længere tid at få styr på tingene, og vi skal bare indstille os på, at vi måske flopper lidt flere kopper end en professionel ville gøre.
Så jeg bliver ved - inspireret, udfordret, vel vidende at jeg nok aldrig når op på deres niveau. Men det er også i orden, for jeg hygger mig mens jeg hele tiden bliver bedre.
Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon) Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Meget meget imponerende. Selvom vi laver fine latte arts, så er der en stort stykke vej til dem i linker til. Og specielt mælkekonsistensen er der arbejdet meget med som det ser ud....
Men det er rart med nogle links og inspiration, skulle man kede sig :woohoo:
Vibiemme Domobar Inox Baratza Sette 270
...when the pupil is ready, the teacher will appear...
Ja Scottie er dælme dygtig til latte art. Jeg havde fornøjelsen at hjælpe ham med træningen til barista VM (WBC) op til Tokyo sidste år. Men jeg må indrømme at når det kommer til mange rosettaer i en kop, kan jeg ikke være med.
Vi havde for øvrigt besøg af hans landsmand (Australier) og en af mine gode venner, Jack Hannah, sidste sommer. Da havde han netop vundet VM i latte art. Han tryllede lige 8 vidt forskellige free-pour designs op ad hatten. Ikke noget med \"etching\" eller \"chocolade-design\", men bare vildt seje mønstre og billeder. Han sluttede så lige af med at lave en perfekt, symmetrisk rosetta bag ryggen :woohoo: Men vi tog ham på espressoen :P
Jeg har siddet og kigget lidt på Youtube, og efter min mening er mange af de kopper, der laves med mange rosettaer, mere sjældne end de er kønne. Men det kommer vel, når man er blevet rigtig skrap, at man så vil have lidt flere udfordringer? :woohoo:
Personligt nøjes jeg med at kvaje mig med de helt enkle designs. Der er rigeligt avanceret til at jeg kan kludre i det :laugh:
Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon) Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Hej Klaus , hæfter mig ved at du skriver hjælp til træningen :whistle: hos mig bliver det kun til chokolade design , free pour bliver kun til lidt strint endnu synes det er for fedt hvad Steve ryster ud af ærmet
Fortid
La Marzocco GS3
Casadio Macinadosatore Istantaneo
Hottop KN8828-P
BWM S M/LCD på vandværket
Reg Barber 58mm Anodized/Stål
Pullman/Synesso ridgeless
Bumper TS
Motta Knockbox Nutid
Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
French Press-Bodum 4 cup
Comment