Opslag
Collapse
No announcement yet.
WBC ændrer på 25s reglen
Collapse
X
-
Re:WBC ændrer på 25s reglen
Ja, det er da en opblødning af de tidligere regler. Det er andre ændringer også. Fx skal der ikke længere serveres sukker til espressoen (hvilket også var lidt latterligt). Noget som kostede Mikkel Pilegaard MANGE point til DM og mindst 2. pladsen. Er ikke helt klar over, om han ville have vundet, hvis han havde husket sukker...
Jeg har ikke læst reglerne helt igennem endnu, men er spændt på at se, hvad der ellers er af regelændringer...Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser
-
Re:WBC ændrer på 25s reglen
Nej verden er ikke gået helt i ståB) og hvad Rob bla. har fortalt er føgende , som jeg da lige ku smide her.
We are publishing a rules update summary shortly . which will help
identify the small number of changes.
The rule covering the extraction times has been modified . It has been
felt that yes the WBC guidline for extraction is a very correct one .
But as the coffee world explores the very different flavour profiles of
all those now available individual estate coffees. So to encourage the
barista to explore flavours a more liberal attitude to the extraction
time. It has always been the concern of judges that the extractions are
consisant. Now the barista can do a slighter longer or shorter
extraction what ever suites that coffee. Taste score will show up if the
taste is great or bad. WBC still expects a espresso to be served not a
restretto or a lungo.Fortid
La Marzocco GS3
Casadio Macinadosatore Istantaneo
Hottop KN8828-P
BWM S M/LCD på vandværket
Reg Barber 58mm Anodized/Stål
Pullman/Synesso ridgeless
Bumper TS
Motta Knockbox
Nutid
Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
French Press-Bodum 4 cup
Comment
-
Re:WBC ændrer på 25s reglen
RuneL wrote:
Kig lige på sektion 2.2.1.E i det her dokument!
Jeg har længe argumenteret for at det skal være smageni koppen der afgører, hvilken brygmetode der er den bedste, både hvad angår tamping-tryk, pumpetryk, temperatur og ekstraktionstid. At have alt for rigide regler, stemme derfor ikke helt overens med det erklærede formål, at finde den ultimative kaffeoplevelse,
På den anden side vedkender jeg dog, at WBC-konkurrencerne har en opdragende effekt, hvorfor man måske burde have TO forskellige konkurrencer: 1. Hvor der er smagen der er det primære og 2. Hvor det er eksekveringen der er det primære. Resultatet af disse to konkurrencer, kunne så gå sammen om at finde den samlede vinder.
Men kort og godt - det er glimrende at man nu løsner lidt op i reglerne.Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Comment
-
Re:WBC ændrer på 25s reglen
Jeg er også enig i, at opblødningen af reglerne er en god ting. Dog kun til en vis grænse. Så længe der står specificeret i reglerne, at der skal brygges espresso, synes jeg der er grænser for, hvor langt væk fra den traditionelle brygmetode, man kan flytte sig. Man kan jo så diskutere, om der bør stå \"espresso\" eller bare \"kaffe\" i reglerne.
Men ja, som vi vist også er blevet enige om før, vil to konkurrencer måske være på sin pladsStifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser
Comment
Comment