Hej EspressoBar.
Jeg er en forholdvis ny kaffeelsker, og endnu nyere hjemmebarista. Jeg invisterede i sådan én Francis Francis X1 i sommerferien, og lidt illy kaffe sammen med. Dårlig kvalitet, mangel på viden, I know, og så videre. Sådan har det sådan set kørt lige siden. Jeg har intet ekstra udstyr, foruden et håndtag til rigtig kaffe og en skummekande. Jeg har læst en del her på sitet, i håb om at på et tidspunkt ramme den rigtige mængde af alt inkl. held, og fremstille den perfekte cappucino. Det er langt fra lykkedes, og som regel er det udrikkeligt det jeg får fremstillet. Men i lørdags var jeg forbi Baresso i Aalborg, og beslutter mig for at købe en pose bønner, og får dem til at kværne dem, da jeg ikke har en kværn, endnu. Jeg kommer hjem. Hælder 14 g op, trykker med 15 kg, og maskingen brummer som den plejer. Så går der cirka 15 sekunder, og så bliver den fuldstændig lydløs. Det tager mig cirka 2-3 min at bygge 80 ml espresso, hvilket er en del mere end de 22-30 sekunder det i realiteten skulle tage. Men hvad kan der være galt? Jeg kan ikke forstå at en professionel barista kan kvæne kaffen så forkert? Men på den anden side, kan jeg heller ikke forstå at min maskine ikke kan genere nok tryk til at lave kaffen? Hvad er der galt? I øvrigt, når jeg smider den brugte kaffe ud er det blevet en hårdkogt klump der kan knækkes fra hinanden..
På forhånd tak.
Jeg er en forholdvis ny kaffeelsker, og endnu nyere hjemmebarista. Jeg invisterede i sådan én Francis Francis X1 i sommerferien, og lidt illy kaffe sammen med. Dårlig kvalitet, mangel på viden, I know, og så videre. Sådan har det sådan set kørt lige siden. Jeg har intet ekstra udstyr, foruden et håndtag til rigtig kaffe og en skummekande. Jeg har læst en del her på sitet, i håb om at på et tidspunkt ramme den rigtige mængde af alt inkl. held, og fremstille den perfekte cappucino. Det er langt fra lykkedes, og som regel er det udrikkeligt det jeg får fremstillet. Men i lørdags var jeg forbi Baresso i Aalborg, og beslutter mig for at købe en pose bønner, og får dem til at kværne dem, da jeg ikke har en kværn, endnu. Jeg kommer hjem. Hælder 14 g op, trykker med 15 kg, og maskingen brummer som den plejer. Så går der cirka 15 sekunder, og så bliver den fuldstændig lydløs. Det tager mig cirka 2-3 min at bygge 80 ml espresso, hvilket er en del mere end de 22-30 sekunder det i realiteten skulle tage. Men hvad kan der være galt? Jeg kan ikke forstå at en professionel barista kan kvæne kaffen så forkert? Men på den anden side, kan jeg heller ikke forstå at min maskine ikke kan genere nok tryk til at lave kaffen? Hvad er der galt? I øvrigt, når jeg smider den brugte kaffe ud er det blevet en hårdkogt klump der kan knækkes fra hinanden..
På forhånd tak.
Comment