Hvad er definitionen på en Ristretto? Altså hvor i består definitions forskellen på Ristretto og en standard espresso helt præcist? :dry:
Opslag
Collapse
No announcement yet.
Ristretto/Normal espresso
Collapse
X
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Mindre end et almindeligt espressoshot, men med mere koncentreret smag. Men der er vist forskellige opfattelser/definitioner på dem. Her er ihvertfald en.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ristretto
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Ja, mange tak for det. Det vidste jeg sådan set godt i forvejen jeg mener, jeg ved godt hvad en ristretto er det jeg søgte var mere den direkte forskel på en \"kort\" espresso med fin kærning og en ristretto, for der er vel en forskel, ikke. Eller er det bare mig der er uvidende?Vibiemme domobar super
Mazzer mini Electronic B (nero)
Manufacture Bottomless PF
Manufacture PF
RegB stamber
RegB Knock Box
Den store stamberstand Risteriet
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Mig bekendt er en ristretto netop en \"kort espresso\". Samme mængde bønner, samme tamping, men du stopper skuddet tidligere.Mvh. Anders
Udstyr: La Marzocco Linea Mini, Baratza Sette 270W, Mahlkönig Vario med Ditting stålknive, Diverse Espro Press kander, Aeropress, Hario mm.
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Skurken wrote:
Mig bekendt er en ristretto netop en \"kort espresso\". Samme mængde bønner, samme tamping, men du stopper skuddet tidligere.
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Ahhh ok. Jeg har altid bare kørt det på \"café-måden\" så. Nok fordi det er sådan man ser det blive gjort når man bestiller dem på diverse kaffesteder.
Men jeg skal da prøve at eksperimentere lidt mere med det kan jeg se.Mvh. Anders
Udstyr: La Marzocco Linea Mini, Baratza Sette 270W, Mahlkönig Vario med Ditting stålknive, Diverse Espro Press kander, Aeropress, Hario mm.
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
rsbrix wrote:
Det er jo så nemt. Hvis man ved et uheld har kværnet for fint, så siger man bare \"Jeg har lavet en ristretto til dig - på den rigtige måde\"Miss Silvia m. Manometer & PID
Rocky SD
Xpressivo Barista stamper
Behmor 1600
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
klaus wrote:
Skurken wrote:
Mig bekendt er en ristretto netop en \"kort espresso\". Samme mængde bønner, samme tamping, men du stopper skuddet tidligere.
Den endte vel i ca. 25 ml. og smagte vidunderligt :laugh:
Jeg gør selv det samme på min Elektra, kværner lidt fint og har en gennemløbstid på 30-35 sek og shottet ender også mellem 20 og 30 ml.(også Idido og med ca. 15-16 gram bønne, det dobbelte filter kan ikke ta mere)
Når jeg ramme rigtigt smager de så englene syngerElektra Microcasa a Leva
Demoka-Minimoka kværn
RB 49mm short ball i træ/stål
MokaMaster fra VEV-Vicano ita.
Don Pedro-vaacum kaffebrygger (Bodum)
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Jeg kværner også altid ret fint, men så stamper jeg tilsvarende blødere, så løber den til espresso på ca.20 sek. og til cappa og latte på ca. 25sek. på den måde bliver espressoen helt \"tyk\" og med spandevis af mørk og ”spættet” crema :P
Næsten alla ristretto, det er FANTASTISK at gøre det med en robusta blend, og lave en cappuccino på den mådeVibiemme domobar super
Mazzer mini Electronic B (nero)
Manufacture Bottomless PF
Manufacture PF
RegB stamber
RegB Knock Box
Den store stamberstand Risteriet
Comment
-
Re:Ristretto/Normal espresso
Hej.
En Ristretto har intet med hvordan grinderen er indstillet at gøre, den skal laves på præcis den samme måde som en alm espresso. Ristretto betyder kort på italiensk ikke andet. det er en kort espresso. Jeg drikker ikke andet. Har opholdt mig meget i italien. Der bruger vi espresso til Cappuccino til turister. Ristetto drikker vi selv. Det der er vigtigt når man som jeg drikker ca. 20 ristretto i løbet af en dag, er at jeg ikke vil have for meget koffein. I en Ristretto er der så og sige næsten ingen koffein, selv om det er en af de stærkeste kopper kaffe man kan få.
Venligst.
Dante.
Comment
Comment