Hej,
Jeg forsøgte mig i morges med James Hoffmanns mokapot teknik, der kan ses her: http://www.jimseven.com/2009/01/21/v...-pot/#comments
Han anbefaler at man kværner medium til groft. Jeg kværnede en lidt gammel Idido på 42 fra reelt nul punkt på min Rocky, tættere på groft en medium, og det lod til at være en rigtig god indstilling. Jeg brugte, som James også anbefaler, kogende vand fra start af.
Det er klart den bedst kop på en mokapot jeg nogensinde har fået. Nuancerne i Ididoen var ikke helt så fremtrædende som på stempel, og det skyldes til dels nok at kaffen ikke var så frisk, men nok også at det er en stærk kop kaffe kanden producerer.
Endelig var kaffen enormt sød, måske den brygmetode har prøvet, der skaber den sødeste kaffe. Der var også masser af krop og mundfylde, men det synes jeg nu også jeg oplevet på stempel med ididoen.
Så alt i alt, er det en brygmetode som jeg regner med at bruge meget mere. Og fter at jeg, for gud ved hvilken gang, har smadret glasset til min lille stempelkande, tror jeg at mokakanden kommer til at lave min daglige morgenkop.
Jeg forsøgte mig i morges med James Hoffmanns mokapot teknik, der kan ses her: http://www.jimseven.com/2009/01/21/v...-pot/#comments
Han anbefaler at man kværner medium til groft. Jeg kværnede en lidt gammel Idido på 42 fra reelt nul punkt på min Rocky, tættere på groft en medium, og det lod til at være en rigtig god indstilling. Jeg brugte, som James også anbefaler, kogende vand fra start af.
Det er klart den bedst kop på en mokapot jeg nogensinde har fået. Nuancerne i Ididoen var ikke helt så fremtrædende som på stempel, og det skyldes til dels nok at kaffen ikke var så frisk, men nok også at det er en stærk kop kaffe kanden producerer.
Endelig var kaffen enormt sød, måske den brygmetode har prøvet, der skaber den sødeste kaffe. Der var også masser af krop og mundfylde, men det synes jeg nu også jeg oplevet på stempel med ididoen.
Så alt i alt, er det en brygmetode som jeg regner med at bruge meget mere. Og fter at jeg, for gud ved hvilken gang, har smadret glasset til min lille stempelkande, tror jeg at mokakanden kommer til at lave min daglige morgenkop.
Comment