Opslag

Collapse
No announcement yet.

Dobbelt espresso flyder over....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Dobbelt espresso flyder over....

    hej alle

    Jeg har tidligere primært drukket cortado og cappuccino, men er nu begyndt at drikke mere espresso og machiatto. Her starter dog et problem. Der er jo en del crema når jeg brygger skudet og den flyder over koppens størrelse inden jeg er færdig og så synker det jo en smule efterfølgende. Hvordan håndterer i andre det ?
    Mazzer Mini E mod. B
    Mahlkönig K30
    Izzo Alex Duetto II
    Behmor 1600
    Torr Classic Tamper Grenadill

  • #2
    Reobbelt espresso flyder over....

    Hvad størrelse kopper bruger du??
    Michael EPO Rasmussen

    Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

    Comment


    • #3
      Reobbelt espresso flyder over....

      EPO wrote:
      Hvad størrelse kopper bruger du??
      80 ml så der er sådan set plads til lidt \"ekstra\" i forhold til en dobbelt espresso.
      Mazzer Mini E mod. B
      Mahlkönig K30
      Izzo Alex Duetto II
      Behmor 1600
      Torr Classic Tamper Grenadill

      Comment


      • #4
        Reobbelt espresso flyder over....

        En anden ting jeg undrer mig lidt over er at jeg faktisk kommer temmelig meget kaffe i filteret(19 g i et 14 g filter) og kværner næsten så fint som maskinen kan og alligvel ligger min gennemløbstid måske lige til den korte side. Forstår det ikke helt.
        Mazzer Mini E mod. B
        Mahlkönig K30
        Izzo Alex Duetto II
        Behmor 1600
        Torr Classic Tamper Grenadill

        Comment


        • #5
          Reobbelt espresso flyder over....

          Hvilken kaffe bruger du?? og hvor frisk er den??
          Michael EPO Rasmussen

          Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

          Comment


          • #6
            Reobbelt espresso flyder over....

            Måske er det lang tid siden, du har haft badevægten på køkkenbordet

            Hvor hårdt stamper du?
            Nuovo Simonelli Musica, Obel Mito Instantaneo 75

            Comment


            • #7
              Reobbelt espresso flyder over....

              EPO wrote:
              Hvilken kaffe bruger du?? og hvor frisk er den??
              Latte blend fra Kaffe-Agenterne ristet i forgårs.
              Mazzer Mini E mod. B
              Mahlkönig K30
              Izzo Alex Duetto II
              Behmor 1600
              Torr Classic Tamper Grenadill

              Comment


              • #8
                Reobbelt espresso flyder over....

                zebracykel wrote:
                Måske er det lang tid siden, du har haft badevægten på køkkenbordet

                Hvor hårdt stamper du?
                Pænt hårdt. Over 15 kg i hvert fald.
                Mazzer Mini E mod. B
                Mahlkönig K30
                Izzo Alex Duetto II
                Behmor 1600
                Torr Classic Tamper Grenadill

                Comment


                • #9
                  Reobbelt espresso flyder over....

                  el jefe wrote:
                  EPO wrote:
                  Hvilken kaffe bruger du?? og hvor frisk er den??
                  Latte blend fra Kaffe-Agenterne ristet i forgårs.
                  Måske skal du prøva at lade den ligge et par dage mere...
                  \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                  Comment


                  • #10
                    Reobbelt espresso flyder over....

                    el jefe wrote:
                    EPO wrote:
                    Hvilken kaffe bruger du?? og hvor frisk er den??
                    Latte blend fra Kaffe-Agenterne ristet i forgårs.
                    Hvis jeg ikke husker helt galt så er der 10% robusta i latte blenden hvilket helt naturligt giver en del crema, noget andet er at den måske lige er lidt riglig frisk, hvilket også kan give ekstra crema. Prøv evt. at lade bønnerne hvile et par dage ekstra

                    PS jeg er sku for langsom :P
                    Michael EPO Rasmussen

                    Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

                    Comment


                    • #11
                      Reobbelt espresso flyder over....

                      EPO wrote:
                      el jefe wrote:
                      EPO wrote:
                      Hvilken kaffe bruger du?? og hvor frisk er den??
                      Latte blend fra Kaffe-Agenterne ristet i forgårs.
                      Hvis jeg ikke husker helt galt så er der 10% robusta i latte blenden hvilket helt naturligt giver en del crema, noget andet er at den måske lige er lidt riglig frisk, hvilket også kan give ekstra crema. Prøv evt. at lade bønnerne hvile et par dage ekstra

                      PS jeg er sku for langsom :P
                      Men tilgengæld en del mere uddybende! Men kan kun give dig ret! De fleste kaffer har godt af at ligge et sted mellem 5 og 10 dage for de tages i brug, men der er selfølgelig altid undtagelsen der bekræfter reglen...
                      \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                      Comment


                      • #12
                        Reobbelt espresso flyder over....

                        Hvor lang tid tager dit skud egentlig?
                        Nuovo Simonelli Musica, Obel Mito Instantaneo 75

                        Comment


                        • #13
                          Reobbelt espresso flyder over....

                          zebracykel wrote:
                          Hvor lang tid tager dit skud egentlig?
                          et par og tyve sekunder. måske 22-23 sek lige pt. Hvis jeg maser mere kaffe i filteret tager det selvfølgelig længere.
                          Mazzer Mini E mod. B
                          Mahlkönig K30
                          Izzo Alex Duetto II
                          Behmor 1600
                          Torr Classic Tamper Grenadill

                          Comment


                          • #14
                            Reobbelt espresso flyder over....

                            Mit bud er at kaffen er alt for frisk. Giv den en uge, og se så hvordan den reagerer.

                            Jeg drikker kun mine espressobønner efter mindst 7 dages hvile, skyder jeg den før drukner jeg i crema.
                            Administator på espressobar
                            Izzo Alex Duetto
                            Toper Cafemino
                            Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                            Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                            Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                            Comment


                            • #15
                              Reobbelt espresso flyder over....

                              Det er da lidt af et luxus problem - men jeg synes smagen udvikler sig til det bedre, særlig på robusta-blends efter en uges tid
                              Vibiemme domobar super
                              Mazzer mini Electronic B (nero)
                              Manufacture Bottomless PF
                              Manufacture PF
                              RegB stamber
                              RegB Knock Box
                              Den store stamberstand Risteriet

                              Comment

                              Working...
                              X