Hejsa!
Som resultat denne tråd: http://www.espressobar.dk/index.php?...id=18198#18198 er jeg nu den heldige ejer af en NS Oscar + en Eureka Mignon.
Og det er en rar fornemmelse at ”flaskehalsen” lige nu er det udførende led – undertegnet!
Jeg har nu forsøgt mig frem i et par dage, og har erfaret at det ikke er ligetil med sådan en espresso!
Jeg søger derfor et par begynder råd, som jeg håber jeg kan få lidt hjælp til
.
Smagsmæssigt har min skud været præget af en hel del bitterhed, til tider surt. Jeg har været helt i tvivl om jeg virkelig kunne lide espresso
.
Min Eureka mignon er jo trinløst justeret så der er ikke lige nogen umiddelbart nogen skala at indstille efter, men hvis jeg justerer den helt i bund (ingenting kommer ud), og går tilbage indtil den begynder at kunne kværne, ja så kommer der fin kaffe ud, som tenderer at klumpe lidt.. (jeg bruger en 100% arabica fra kaffemekka), men hvor meget skal jeg dosere i mit filter? Jeg leger pt med dobbeltfiltret, altså 14 gram.. Jeg har bare ingen vægt som kan afveje 14 gram – men afhængig af formalingsgraden fylder det jo mere eller mindre, så jeg kan vel ikke bare fylde kurven op vel?
I går prøvede jeg så at sætte timeren på maks, og kværne så fint jeg nu kunne få det. Kurven var ikke helt fyldt op, men efter at have presset det med omkring 25 kg, så fik jeg espressoen til at løbe i omkring 20 sekunder, og smagen var første gang drikkelig. Men denne gang var kurven altså ikke fyldt helt op – giver det mening?
Helt kort summeret, så søger jeg altså et tips om formalingsgrad på min eureka, samt om mængden og hvordan jeg bør distribuere?
Og til sidst, hvor hårdt skal jeg spænde håndtaget på min oscar?
Ved godt det er mange spørgsmål, men håber i kan hjælpe
Mvh
Ronni
Som resultat denne tråd: http://www.espressobar.dk/index.php?...id=18198#18198 er jeg nu den heldige ejer af en NS Oscar + en Eureka Mignon.
Og det er en rar fornemmelse at ”flaskehalsen” lige nu er det udførende led – undertegnet!
Jeg har nu forsøgt mig frem i et par dage, og har erfaret at det ikke er ligetil med sådan en espresso!
Jeg søger derfor et par begynder råd, som jeg håber jeg kan få lidt hjælp til

Smagsmæssigt har min skud været præget af en hel del bitterhed, til tider surt. Jeg har været helt i tvivl om jeg virkelig kunne lide espresso

Min Eureka mignon er jo trinløst justeret så der er ikke lige nogen umiddelbart nogen skala at indstille efter, men hvis jeg justerer den helt i bund (ingenting kommer ud), og går tilbage indtil den begynder at kunne kværne, ja så kommer der fin kaffe ud, som tenderer at klumpe lidt.. (jeg bruger en 100% arabica fra kaffemekka), men hvor meget skal jeg dosere i mit filter? Jeg leger pt med dobbeltfiltret, altså 14 gram.. Jeg har bare ingen vægt som kan afveje 14 gram – men afhængig af formalingsgraden fylder det jo mere eller mindre, så jeg kan vel ikke bare fylde kurven op vel?
I går prøvede jeg så at sætte timeren på maks, og kværne så fint jeg nu kunne få det. Kurven var ikke helt fyldt op, men efter at have presset det med omkring 25 kg, så fik jeg espressoen til at løbe i omkring 20 sekunder, og smagen var første gang drikkelig. Men denne gang var kurven altså ikke fyldt helt op – giver det mening?
Helt kort summeret, så søger jeg altså et tips om formalingsgrad på min eureka, samt om mængden og hvordan jeg bør distribuere?
Og til sidst, hvor hårdt skal jeg spænde håndtaget på min oscar?
Ved godt det er mange spørgsmål, men håber i kan hjælpe
Mvh
Ronni
Comment