Opslag

Collapse
No announcement yet.

Hjælp til Silvia

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Hjælp til Silvia

    Jeg er kommet i problemer med min dejlige Silvia, som jeg efterhånden har haft i et års tid. Jeg har haft stor succes med, først at købe kværnet kaffen, en gang om ugen på risteriet og efterfølgende ved selv at kværne de friskristede bønner..
    På det seneste er min espresso \"faldet af på den\".. Jeg har købt en bundløs filterholder, hvorfra espressoen, i starten, flød som en drøm. Men her på det sidste, kommer den underligt ud?
    De første 6-8 sek ligner dét det skal - lidt a\'la det her:
    http://www.youtube.com/watch?v=5OMCaglCrAI

    Den følgende kegleform, som jeg så fint havde i starten, opstår ikke længere, men i stedet løber min espresso vandret ind mod midten, hvorfra den falder ned i koppen.. enkelte gange, skyder filteret tilmed tynde stråler ud i forskellige retninger som et bruserhoved i en offentlig idrætshal :S

    Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op? Jeg har naturligvis forsøgt at lege med indstillingen af min Casa-kværn.. Jeg temperature-surfer hver gang.. Jeg har kun brugt kildevand i tanken.. Jeg backflusher i ny og næ.. Ja - jeg tror sku jeg har været ganske artig hvad angår min maskine!

    Hvis du her et råd eller kan se at jeg gør et eller andet ufatteligt dumt, så sig endeligt til!?

    På forhånd tak - og tak for et godt forum, som ind til videre har hjulpet mig som smuglæser i gæste-status!
    BFC - La Valentina Junior
    ECM - Manufacture Casa
    i-Roast2

  • #2
    Re:Hjælp til Silvia

    Hvilken kværn har du?? alt tyder jo på det er kvaliteten af din kværning der er blevet ringere, hvis det har været fint engang, har rengjortet kværn for nylig?? (alså har haft den skilt af)
    8270 Højbjerg

    Pour over - The Second Best Use for Your Right Hand

    Nuova Simonelli Musica, Casadio , Mahlkönig Guatemala , Hottop Analog
    og de fleste manuelle brygmetoder www.thybo.org

    Comment


    • #3
      Re:Hjælp til Silvia

      Du gør intet forkert .. tværtom.

      Kegleformen er tegn på for hurtig extraktion.

      At den strinter, er fordi der kommer til at sidde en eller fler kaffepartkler i en af kanalerne i kurven.
      Administrator på EspressoBar
      Nuova Simonelli Appia 1.GR.
      Mazzer Kony Electronic

      Comment


      • #4
        Re:Hjælp til Silvia

        Kværnen er en ECM Manufacture Casa. Den er købt i slutningen af dec 08 - og rengøringen har blot bestået i at tømme den og vende kafferesterne ud i håndvasken.. Der er sikkert en bedre måde at gøre det på?

        Mht kegleformen - synes bare der var et eller andet rart ved den.. Det var som om at cremaen blev mere fyldig?
        BFC - La Valentina Junior
        ECM - Manufacture Casa
        i-Roast2

        Comment


        • #5
          Re:Hjælp til Silvia

          Hvordan smager shottet?

          JEg ved ikke hvordan man skiller Casaen ad, men du kan evt støvsuge den.
          Mvh Morten

          --------------------
          Lelit Bianca
          Mazzer Major Electronic
          Mahlkönig Vario
          Hario V60
          Hario 3 kops Siphon
          Hario Skerton

          Comment


          • #6
            Re:Hjælp til Silvia

            Shotet smager udemærket.. Men jeg længes efter fylden i cremaen, som ellers var så dejlig førhen. Jeg forsøger naturligvis lige at støvsuge kværnen, men umiddelbart ville det være underligt hvis det skulle hjælpe?
            BFC - La Valentina Junior
            ECM - Manufacture Casa
            i-Roast2

            Comment


            • #7
              Re:Hjælp til Silvia

              Når jeg renser kværn skiller jeg den af, får det øverste kværneblad op og ligger det i en omgang novodan. det nederste børster jeg jeg af med en stiv børste og støvsuger godt =)
              8270 Højbjerg

              Pour over - The Second Best Use for Your Right Hand

              Nuova Simonelli Musica, Casadio , Mahlkönig Guatemala , Hottop Analog
              og de fleste manuelle brygmetoder www.thybo.org

              Comment


              • #8
                Re:Hjælp til Silvia

                Du kan også købe sådan noget http://www.kaffemekka.dk/default.asp...tails&Item=405

                Det virker måske lidt dyrt, men det fungerer, og til almindelig amatørbrug er der til lang tid. Kaffemekka har det vist til en helt OK pris.

                Mvh
                Lars
                Rancilio Silvia - PID
                Rancilio Rocky
                Gene Café
                I-Roast
                Stempelkande
                Koge- og kaffekande...

                Comment


                • #9
                  Re:Hjælp til Silvia

                  Jeg fik lige pillet kværnen fra hinanden.. Og der var godt nok meget at hente! Havde ikke regnet med at der var så mange gemmesteder til gammel kaffe i sådan en! :blink:
                  Nå, men Thybo - det var et hit at skille den ad og få støvsugeren helt ned i dybet..

                  Tak for hjælpen!
                  BFC - La Valentina Junior
                  ECM - Manufacture Casa
                  i-Roast2

                  Comment


                  • #10
                    Re:Hjælp til Silvia

                    Prøv med weiss distribution technic (google det). Det lyder i mine ører som om du er blevet mere doven med distributionen hvorfor der opstår channeling

                    Comment


                    • #11
                      Re:Hjælp til Silvia

                      ChrZacho wrote:
                      Kegleformen er tegn på for hurtig extraktion.
                      Hej Christian, vil du uddybe lidt på dette?

                      Til OP, det er ret tydeligt at se på videoen at du skal arbejde på din distribution, kaffen starter med at komme lidt rundt i en cirkel og så fra den fjerne side af filteret. Måske skal du ændre på den måde du pakker kaffen, og enten ha en tamper der passer bedre i filteret eller ikke slå på siden af filteret med tamperen så pucken bryder forseglingen mod filterkurven.

                      Håber det gir lidt at arbejde med!
                      Good, fast, cheap... Pick two!

                      Comment


                      • #12
                        Re:Hjælp til Silvia

                        Lars_K wrote:
                        Du kan også købe sådan noget http://www.kaffemekka.dk/default.asp...tails&Item=405

                        Det virker måske lidt dyrt, men det fungerer, og til almindelig amatørbrug er der til lang tid. Kaffemekka har det vist til en helt OK pris.

                        Mvh
                        Lars
                        Det har værret nævnt før i en anden tråd, men alm paraboiled ris virker næsten lige så godt som Grindz, jeg bruger det selv med stor succes.
                        Michael EPO Rasmussen

                        Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

                        Comment


                        • #13
                          Re:Hjælp til Silvia

                          RuneL wrote:
                          ChrZacho wrote:
                          Kegleformen er tegn på for hurtig extraktion.
                          Hej Christian, vil du uddybe lidt på dette?
                          For hurtig extraktion.


                          Ok extraktion .. kunne være lidt bedre.
                          Administrator på EspressoBar
                          Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                          Mazzer Kony Electronic

                          Comment


                          • #14
                            Re:Hjælp til Silvia

                            Genialt spottet! Jeg føler mig ufattelig dum nu hvor jeg sidder med den bedste kop i lange tider.. Mit problem opstod i form af channeling - jeg har tillagt mig den uvane at slå på filteret lige inden jeg skyder. Dum fejl! Men hold da op hvor er det dejligt at silviaen lever igen!
                            BFC - La Valentina Junior
                            ECM - Manufacture Casa
                            i-Roast2

                            Comment


                            • #15
                              Re:Hjælp til Silvia

                              Jeg er helt enig med Zacho kaffen smager bare bedre når den løber langsommere. Den skal være helt mørk og tyktflydende og det bliver den kun hvis man dropper alt om \"kegleformen\" og lader den løbe som på billedet Zacho sendte. Jeg vil ikke benægte at for synets skyld er kegle formen god, men smagen... Det er bare bedre med den mørke langsomme extraction. :P
                              Vibiemme domobar super
                              Mazzer mini Electronic B (nero)
                              Manufacture Bottomless PF
                              Manufacture PF
                              RegB stamber
                              RegB Knock Box
                              Den store stamberstand Risteriet

                              Comment

                              Working...
                              X