Hej til hvem der måtte have lyst til at svare: På min Gs3 har jeg indstillet 2 lungoer til 4oz vand(automatisk indstilling) uden kaffe i filter, hvilket resulterer i ialt 60 ml. espresso. Gennemløbstiden er 30-34 sek.(kaffen begynder først at løbe ud efter 6-7 sek.) Jeg bruger præcist 18 gr. kaffe, rammer v. sidste tamp kanten inden i filterkurven(er det fordi jeg underdoserer?)Jeg har hørt forskellige meninger om temperatur fra 93.5 til 96 grader. Her taler jeg om den temperatur der står i displayet. Min espressoblend er ristet til 2. knæk er i gang. Farven er mahognybrun uden antydninger af olie udenpå bønnerne, og min temperatur i displayet står på 96, i forsøg på at undgå lys crema. Inden tampning sørger jeg for at kaffen fra alle sider skråner op mod midten. Skal jeg overdosere noget mere, for at træne pakketeknik. Måske de profesionelle bruger filterkurver uden kanter inden. Tak til hvem der vil svare. Mvh. Thomas
Opslag
Collapse
No announcement yet.
Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Collapse
X
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Hej Thomas,
jeg er ikke sikker på hvad dit spørgsmål er, udfra ovenstående lyder det da til du har helt godt styr på processen!
Mht både doseringen og temperaturen kan man vist ikke sige noget om andet end at du selv må teste dig frem til hvad du syntes smager godt.
Man kan dog gi følgende retningslinier: hvis det smager surt er det underekstraheret, kværn finere eller doser mindre, hvis det smager bittert/røget er det overekstraheret, kværn grovere eller doser mere.
Håber det hjælper.Good, fast, cheap... Pick two!
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Sænk temperaturen - jeg bruger 95,6c på kedlen som std. udgangspunkt, men går gerne lavere! (at angive temp på display giver ingen næsten ingen mening uden at kende dit offset).
Du har ikke sat pre-infusuion til, gætter jeg på (jeg bruger det ikke selv).
Få gennemløbstiden ned (25-28 sek.) og prøv at tampe lidt lettere!
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Hvad gør pre-infusionen, her tænker jeg ikke så meget på den tekniske del med gradvis introduktion af vand/tryk, men mere på fordelen ved selve teknikken.
Jeg er stødt på det en del gange uden helt at kunne gennemskue effekten, og kan nu forstå at ihvertfald Jacob har valgt det fra...?Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
Mario: Mahlkönig Vario, the Third
Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Kleen™ wrote:
Hvad gør pre-infusionen, her tænker jeg ikke så meget på den tekniske del med gradvis introduktion af vand/tryk, men mere på fordelen ved selve teknikken.Administrator på EspressoBar
Nuova Simonelli Appia 1.GR.
Mazzer Kony Electronic
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
ChrZacho wrote:
Den fugter kaffen så den udvider sig og danner en fastere puck, inden den rammes af 9 bars tryk.
- mindre chanelling?
- mere ensartet ekstraktion?
Og i bekræftende fald, hvad er så argumentet for at fravælge det?!Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
Mario: Mahlkönig Vario, the Third
Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Kleen™ wrote:
Og det at pucken er udvidet/fastere gør hvad?
- mindre chanelling?
- mere ensartet ekstraktion?
Du undgår at kaffen bliver ramt af 9 bar, mens den er mere porøs.
Og i bekræftende fald, hvad er så argumentet for at fravælge det?!
Der skal jo en form for styring til.Administrator på EspressoBar
Nuova Simonelli Appia 1.GR.
Mazzer Kony Electronic
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Tak til alle for feedback. Temperaturoffset hvad mener du lige? At der står 95,6 i displayet. Jeg har også fået at vide, at jeg skulle slå prefinfusion det fra, men interessant, at det skulle give jævnere ekstraktion og dermed fastere puck. Hvor meget mon den skulle indstilles. Det virker temmelig subtilt med indstillingsmuligheden f.eks. 1,6 sek. Rammer du på et tidspunkt inderkanten ved tampning. Jeg mener derfor v. 18 gr., man skal sørge for at have et bjerg i midten, hvad enten man så bruger pege eller tommelfinger(Schomers er nok efterhånden fortid) for at få lagt pres på. Hvis der er andre betragtninger, hører jeg gerne.
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
ChrZacho wrote:
Kaffen udvider sig når den bliver fugtig, derved vil den også pakke/trykke sig. Du undgår at kaffen bliver ramt af 9 bar, mens den er mere porøs
Og i bekræftende fald, hvad er så argumentet for at fravælge det?!
Pris ... hvorfor har du ikke en MV?? .. B)
Der skal jo en form for styring til.
Dertil kommer det ikke uvæsentlige faktum at MV\'en er en italiensk produceret maskine, der ikke engang har mulighed for at brygge kaffe...B)
BS aside: Det jeg mente var at det lyder til at Jacob har valgt at slå præinfusionen FRA i hans GS/3, på trods af at funktionen er indbygget - og det formoder jeg at der er en grund til. Men hvilken (-> Jacob..?)Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
Mario: Mahlkönig Vario, the Third
Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på G
Jacob wrote:
Sænk temperaturen - jeg bruger 95,6c på kedlen som std. udgangspunkt, men går gerne lavere! (at angive temp på display giver ingen næsten ingen mening uden at kende dit offset).
Du har ikke sat pre-infusuion til, gætter jeg på (jeg bruger det ikke selv).
Få gennemløbstiden ned (25-28 sek.) og prøv at tampe lidt lettere!(med mindre du kender maskinen og ved hans indstilligen er helt sindsygt høj)
Det overrasker nok ikke nogen jeg er stor fortaler for at man laver sine egne kontrollerede eksperimenter og danner sig et indtryk af hvordan man betjener maskinen og sin kaffe derudfra.Good, fast, cheap... Pick two!
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på G
RuneL wrote:
Jacob wrote:
Sænk temperaturen - jeg bruger 95,6c på kedlen som std. udgangspunkt, men går gerne lavere! (at angive temp på display giver ingen næsten ingen mening uden at kende dit offset).
Du har ikke sat pre-infusuion til, gætter jeg på (jeg bruger det ikke selv).
Få gennemløbstiden ned (25-28 sek.) og prøv at tampe lidt lettere!(med mindre du kender maskinen og ved hans indstillingen er helt sindsygt høj)
Jeg må tilstå at jeg ikke helt er med på hvad Hamilton egentlig spørger om i sit første indlæg.
>bruger præcist 18 gr. kaffe, rammer v. sidste tamp kanten
>inden i filterkurven(er det fordi jeg underdoserer?)
18 gram er ikke en underdosering i et std. filter! Men mængden af kaffen sammen med pakningen og tamperens diameter er selvfølgelig årsagen til at tamperen rammer kanten. Derfor foreslog jeg en anden måde at pakke kaffen på med et lettere tamp. Personlig har jeg ikke for gode erfaringer med 30+ gennemløbstider for en 18 grams dosering. Derfor en opfordring til at prøve en kortere.
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
Hamilton wrote:
Temperaturoffset hvad mener du lige? At der står 95,6 i displayet.
Hvor stort et offset er din maskine sat op til? (hedder noget i retning af \'coffee boiler temperature offset\' i menuerne).
Hamilton wrote:
Jeg har også fået at vide, at jeg skulle slå prefinfusion det fra, men interessant, at det skulle give jævnere ekstraktion og dermed fastere puck. Hvor meget mon den skulle indstilles. Det virker temmelig subtilt med indstillingsmuligheden f.eks. 1,6 sek.
Foruden den elektroniske pre-infusion er der også sat en restriktion (ved ikke lige hvad vi kalder den på dansk) i maskinen som gør at trykket er et par sekunder eller 4 om at nå helt op. Godt nok til at en amatør som mig ikke har nogen af de problemer som en pre-infusion ellers kunne hjælpe med. Det kan selvfølgelig være at at man kan vinde noget mht. til smagen ved at benytte pre-infusionen, men jeg har endnu tilgode at finde en kaffe og de dertil hørende rette indstillinger.
Hamilton wrote:
Rammer du på et tidspunkt inderkanten ved tampning.
Hamilton wrote:
Jeg mener derfor v. 18 gr., man skal sørge for at have et bjerg i midten, hvad enten man så bruger pege eller tommelfinger(Schomers er nok efterhånden fortid) for at få lagt pres på. Hvis der er andre betragtninger, hører jeg gerne.
Comment
-
Re:Feedback ønskes til hjemmeespressobrygning på Gs3
OT. men hvor stor er egentlig jeres gicleur ? på jeres GS3ere(flowrestricter/vanddyse)Fortid
La Marzocco GS3
Casadio Macinadosatore Istantaneo
Hottop KN8828-P
BWM S M/LCD på vandværket
Reg Barber 58mm Anodized/Stål
Pullman/Synesso ridgeless
Bumper TS
Motta Knockbox
Nutid
Moccamaster KGB 741 + Guldfilter + Friskristet/Greatcoffee.dk
French Press-Bodum 4 cup
Comment
Comment