Denne tråd er en afstikker af tråden \'Doseringens indvirkning på smagen\'
RuneL wrote:
Jeg har egentlig ikke udforsket området særlig meget. Men inspireret af denne tråd på HB, fandt jeg at espresso\'erne på min Andreja Premium blev bedst når jeg brugte ca. 16 gram kaffe i dobbeltkurven og altså ikke de ca. 20 gram der ville blive resultatet af diveser kendte distributionsmetoder. Nu kan jeg ikke beskrive espresso smag så fint som visse andre i dette forum, men jeg vil beskrive smagen ved \'underdosering\' som mere rund og mild.
Da jeg for et par måneder siden købte en ny maskine, med en lidt anden gruppeudformning (58mm på Andreja vs. 53mm på Vivaldi, overførte jeg egentlig bare min erfaring fra Andreja\'en og fandt at 14-15 gram kaffe i dobbeltkurven gav ca det samme spillerum mellem puk og showerscreen. Det vil sige at der ikke er synlige mærker af showerscreen i pukken efter brygning. Men efter at have læst resultaterne fra jeres forsøg med dosering bør jeg nok prøve mig frem med andre doseringer på Vivaldi\'en.
Hvad siger i andre derude. Er der nogen der har leget med \'extraction-space\' ???
RuneL wrote:
KimH wrote:
Hej Kim,
det var præcis dette spørgsmål der satte tankerne igang omkring doserings-forsøget. Jeg vurderede det var det passende startpunkt for mig. Laver du en tråd og beskriver hvordan du udforsker extraction-space?
Blot en tanke som måske burde have sin egen tråd: Når nu der er så mange parametre at lege med. Hvordan skyder man sine (hjemmeristede eller nyindkøbte) bønner ind, uden at bruge hele posen af bønner inden man rammer plet? Er der en rækkefølge der giver bedst mening at justere parametre på? Jeg har af og til oplevet at have brugt det meste af en ristning på 250 gram inden resultatet blev godt :blush:
det var præcis dette spørgsmål der satte tankerne igang omkring doserings-forsøget. Jeg vurderede det var det passende startpunkt for mig. Laver du en tråd og beskriver hvordan du udforsker extraction-space?
Da jeg for et par måneder siden købte en ny maskine, med en lidt anden gruppeudformning (58mm på Andreja vs. 53mm på Vivaldi, overførte jeg egentlig bare min erfaring fra Andreja\'en og fandt at 14-15 gram kaffe i dobbeltkurven gav ca det samme spillerum mellem puk og showerscreen. Det vil sige at der ikke er synlige mærker af showerscreen i pukken efter brygning. Men efter at have læst resultaterne fra jeres forsøg med dosering bør jeg nok prøve mig frem med andre doseringer på Vivaldi\'en.
Hvad siger i andre derude. Er der nogen der har leget med \'extraction-space\' ???
Comment