Hej!
Jeg prøver at ramme det så omtalte sweet spot, og synes også selv jeg gør fremskridt...
Mit problem er dog at jeg synes crema\'en for hurtigt bliver lys = underextraktion = måske for groft malet/for let tampet/for lav temperatur. Har brugt http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.html som hjælp...
MEN hvis jeg maler finere eller tamper hårdere ender jeg med nærmest ingenting i koppen...
Det gør at jeg hælder til det med temperaturen. Er der en snild måde at tjekke temp på? Kan et stegetermometer i koppen give et ok billede eller er det bare total misvisende?
Har kigget lidt i tråden om Eric\'s device til E61-hovedet- og sådan en mod kommer vist på ønskesedlen:P
Hvis der er nogen af jer mere erfarne hjemme-baristi, som har nogle tips og tricks er I velkomne til at kommentere:silly:
Hav en god aften!
Jeg prøver at ramme det så omtalte sweet spot, og synes også selv jeg gør fremskridt...
Mit problem er dog at jeg synes crema\'en for hurtigt bliver lys = underextraktion = måske for groft malet/for let tampet/for lav temperatur. Har brugt http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.html som hjælp...
MEN hvis jeg maler finere eller tamper hårdere ender jeg med nærmest ingenting i koppen...
Det gør at jeg hælder til det med temperaturen. Er der en snild måde at tjekke temp på? Kan et stegetermometer i koppen give et ok billede eller er det bare total misvisende?
Har kigget lidt i tråden om Eric\'s device til E61-hovedet- og sådan en mod kommer vist på ønskesedlen:P
Hvis der er nogen af jer mere erfarne hjemme-baristi, som har nogle tips og tricks er I velkomne til at kommentere:silly:
Hav en god aften!
Comment