Opslag

Collapse
No announcement yet.

Vejning af shot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Vejning af shot

    så fik jeg også prøvet at veje mit shot... 8g... Hvilket jo ikke er meget, så nu er jeg lidt i tvivl om jeg gør det som i andre...
    Jeg laver mit skud, rører 3 gange rundt og smider det op på vægten... bang 8g. synes jo ikke det er så forfærdeligt meget... men det smagte fantastisk, lidt ligesom den toblerone jeg købte i lufthavnen... men uden honning... måske lidt mere hen ad mørk chokolade og ristede hasselnødder.... Nå men hvordan gør i når i vejer jeres skud? Og er 8g helt hen i vejret?

    Daniel
    \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

  • #2
    Re:Vejning af shot

    8g ... det var ikke møj ... hvormange ml er det??
    Administrator på EspressoBar
    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
    Mazzer Kony Electronic

    Comment


    • #3
      Re:Vejning af shot

      det var lige omkring 20-25... har kun shot glas der kan måle 35ml...
      \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

      Comment


      • #4
        Re:Vejning af shot

        Hmmm .. tror vist lige jag skal prøve at veje ...
        Administrator på EspressoBar
        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
        Mazzer Kony Electronic

        Comment


        • #5
          Re:Vejning af shot

          det ville være nice...
          \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

          Comment


          • #6
            Re:Vejning af shot

            Hmmm ..19g for knapt 30ml ... hmmm
            Administrator på EspressoBar
            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
            Mazzer Kony Electronic

            Comment


            • #7
              Re:Vejning af shot

              ja det er jo en væsentlig forskel... havde også regnet med at det ville der omkring.... nå men jeg har jo et par måneder til at finde ud af det i...
              OT: stiller du opå igen i år Zacho? og vhordan går det med din giotto?
              \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

              Comment


              • #8
                Re:Vejning af shot

                Hej - da den regerende amatørmester i går hjalp mig med at skyde min dual boiler ind, gik vi efter 32 gram brygget på 16 gram kaffe til espresso. Det bliver målsætningen for mine shots fra nu af.
                Dalla Corte Super Mini
                Mazzer Major E
                Mahlkönig Encore

                Comment


                • #9
                  Re:Vejning af shot

                  Stiller kun op hvis der mangler tilmeldinger .... det tror jeg ikke der kommer til .. B)
                  Administrator på EspressoBar
                  Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                  Mazzer Kony Electronic

                  Comment


                  • #10
                    Re:Vejning af shot

                    Var der meget creama i dit shot??
                    Administrator på EspressoBar
                    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                    Mazzer Kony Electronic

                    Comment


                    • #11
                      Re:Vejning af shot

                      Jeg har talt med kleen et par gange og mindes at han siger 1ml=1g +- lidt hmmmm har dog ikke prøvet at veje det selv
                      La Spaziale Vivaldi 2
                      Mazzer Super Jolly
                      Troll tamper
                      Bullet R1

                      Comment


                      • #12
                        Re:Vejning af shot

                        Cherub wrote:
                        Hej - da den regerende amatørmester i går hjalp mig med at skyde min dual boiler ind, gik vi efter 32 gram brygget på 16 gram kaffe til espresso. Det bliver målsætningen for mine shots fra nu af.
                        Altså 2 shots .. ik??
                        Administrator på EspressoBar
                        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                        Mazzer Kony Electronic

                        Comment


                        • #13
                          Re:Vejning af shot

                          Hejsa, interessant tråd som dog har været diskuteret før.
                          Scott Rao nævner i sin bog at man kan veje, og det hele er inspireret af Andy Schecter der engang i tidernes morgen manglede en måde at kommunikere skriftligt med folk om man lavede en ristretto, en normale eller en lungo.

                          Kort sagt definerer de en ristretto som forholdet 1:1 mellem vægten på kaffen og vægten på drikken, dvs. 16g kaffe giver 16g færdig drik. En normal espresso er 1:2, dvs. 16g kaffe giver 32g færdig drik.

                          Jeg tror de der vælger at prøve at veje deres skud vil blive overrasket over hvor meget deres sædvanlige skud er til ristretto siden. Dermed ikke sagt at det er den endegyldige definition af hvad en espresso er, det er bare en måde der er nem at måle og kommunikere.
                          Good, fast, cheap... Pick two!

                          Comment


                          • #14
                            Re:Vejning af shot

                            tja meget crema og meget crema... ikke rigtig... Synes nu at 32g. lyder af meget, medmindre det var på 2shots, for så er det vel 16g? hvor lang tid løb de/den? og hvor mange ml kom der? for det lyder som om den har været tyk som sirup så???
                            \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                            Comment


                            • #15
                              Re:Vejning af shot

                              RuneL wrote:
                              Hejsa, interessant tråd som dog har været diskuteret før.
                              Scott Rao nævner i sin bog at man kan veje, og det hele er inspireret af Andy Schecter der engang i tidernes morgen manglede en måde at kommunikere skriftligt med folk om man lavede en ristretto, en normale eller en lungo.

                              Kort sagt definerer de en ristretto som forholdet 1:1 mellem vægten på kaffen og vægten på drikken, dvs. 16g kaffe giver 16g færdig drik. En normal espresso er 1:2, dvs. 16g kaffe giver 32g færdig drik.

                              Jeg tror de der vælger at prøve at veje deres skud vil blive overrasket over hvor meget deres sædvanlige skud er til ristretto siden. Dermed ikke sagt at det er den endegyldige definition af hvad en espresso er, det er bare en måde der er nem at måle og kommunikere.
                              Tak Rune, det var lige dig jeg manglede altid rart at høre en champ\'s mening!
                              Så med 16g. kaffe og et DOBBELTshot der vejer 16g. er det ifølge scott, en ristretto? Vidste godt at jeg var til den korte ende, men var bare ikke sikker på jeg var på rette spor...
                              Det passer jo godt med min vejning så, da de 8g. er for et enkelt shot...
                              \\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin

                              Comment

                              Working...
                              X