Nu hvor jeg får mig en espressomaskine har jeg kigget lidt på mulighederne for enten at filtere postevandet eller at købe kildevand på flaske.
De åbenlyse fordele ved at filtrere postevandet er jo at man ikke skal slæbe sig en pukkel til, ulempen er måske at man trods filtrering stadig har en del kalk tilbage i vandet, og at maskinens videresalgsværdi måske er højere, hvis man kun har brugt kildevand fremfor postevand.
På den anden side er kildevandets fordele måske en bedre smag og en højere videresalgsværdi som brugt maskine. Ulemperne er at man skal slæbe en masse vand.
Jeg er i den heldige situation at jeg ikke behøver at slæbe vandet, fordi jeg har en bekendt i et kildevandsfirma, der kan lever alt det kildevand til døren jeg har brug for - og til et rimelig favorabel pris (20kr. for 9 liter kildevand).
Men jeg er nysgerrig efter at høre hvor meget vand man egentlig bruger, for der bruges jo vand udover det der ender i espressokoppen (rensning af portafilter, backflush, steaming, etc.) Så mine spørgsmål er:
Hvor meget vand skal jeg påregne at bruge på en måned, hvis jeg laver et 3-4 dobbeltshots om dagen, de fleste af disse med dertil hørende skummet mælk?
Hvad vil omkostningen i kalkfiltre være om måneden til denne mængde vand, såfremt man vælger at bruge postvand og filtrere dette?
De åbenlyse fordele ved at filtrere postevandet er jo at man ikke skal slæbe sig en pukkel til, ulempen er måske at man trods filtrering stadig har en del kalk tilbage i vandet, og at maskinens videresalgsværdi måske er højere, hvis man kun har brugt kildevand fremfor postevand.
På den anden side er kildevandets fordele måske en bedre smag og en højere videresalgsværdi som brugt maskine. Ulemperne er at man skal slæbe en masse vand.
Jeg er i den heldige situation at jeg ikke behøver at slæbe vandet, fordi jeg har en bekendt i et kildevandsfirma, der kan lever alt det kildevand til døren jeg har brug for - og til et rimelig favorabel pris (20kr. for 9 liter kildevand).
Men jeg er nysgerrig efter at høre hvor meget vand man egentlig bruger, for der bruges jo vand udover det der ender i espressokoppen (rensning af portafilter, backflush, steaming, etc.) Så mine spørgsmål er:
Hvor meget vand skal jeg påregne at bruge på en måned, hvis jeg laver et 3-4 dobbeltshots om dagen, de fleste af disse med dertil hørende skummet mælk?
Hvad vil omkostningen i kalkfiltre være om måneden til denne mængde vand, såfremt man vælger at bruge postvand og filtrere dette?
Comment