Efter nu at have øvet mig igennem 2-3 liter mælk, er jeg efterhånden i stand til konsistent at producere mælk med det jeg vil tro må være en god del microfoam. Til forskel fra den meget "tørre" skum jeg lavede i starten er denne skum blød i munden, og den man har en klar fornemmelse af, at den næsten "smelter" i mundhulen.
Faktisk var rådet om at øve sig i ganske almindeligt vand, et rigtigt godt råd - for her kan man virkelig se hvad der sker. I starten havde jeg en klar tendens til at ikke at "dyppe" min steamwand langt nok ned i mælken i de første 10-14 sekunder, resultatet var en "tør" skum med større "bobler", men nu hvor jeg sætter studsen en anelse længere ned, lige under overfladen af mælken bliver mit skum MEGET bedre. Når mælken bliver mellem 40° og 50° varm, dypper jeg min steamwand helt ned mod bunden af kanden, og sikrer mig en vinkel, der giver en god "swirl" i mælken. Her holder jeg den så til jeg ikke længere kan holde på kanden, så tæller jeg til tre (langsomt) og slukker for dampen.
Spørgsmålet er nu som følger:
Lader i mælken stå og falde til ro før i hælder den i kaffen? Banker i kanden mod bordet og svinger mælken lidt rundt? Eller hælder i den direkte i kaffen?
Jeg har endnu ikke eksperimenteret med at lave Latte Art, for jeg ejer endnu ikke en Cappucino-kop, men jeg kan jo sagtens se om konsistensen er rigtig, og det forekommer mig at skummet måske er en anelse for tyk endnu, så det kunne jeg godt tænke mig at få lidt bedre styr på.
Alle råd og kommentarer er velkomne
Faktisk var rådet om at øve sig i ganske almindeligt vand, et rigtigt godt råd - for her kan man virkelig se hvad der sker. I starten havde jeg en klar tendens til at ikke at "dyppe" min steamwand langt nok ned i mælken i de første 10-14 sekunder, resultatet var en "tør" skum med større "bobler", men nu hvor jeg sætter studsen en anelse længere ned, lige under overfladen af mælken bliver mit skum MEGET bedre. Når mælken bliver mellem 40° og 50° varm, dypper jeg min steamwand helt ned mod bunden af kanden, og sikrer mig en vinkel, der giver en god "swirl" i mælken. Her holder jeg den så til jeg ikke længere kan holde på kanden, så tæller jeg til tre (langsomt) og slukker for dampen.
Spørgsmålet er nu som følger:
Lader i mælken stå og falde til ro før i hælder den i kaffen? Banker i kanden mod bordet og svinger mælken lidt rundt? Eller hælder i den direkte i kaffen?
Jeg har endnu ikke eksperimenteret med at lave Latte Art, for jeg ejer endnu ikke en Cappucino-kop, men jeg kan jo sagtens se om konsistensen er rigtig, og det forekommer mig at skummet måske er en anelse for tyk endnu, så det kunne jeg godt tænke mig at få lidt bedre styr på.
Alle råd og kommentarer er velkomne

Comment