Der er et eller andet galt:
Når jeg brygger gudedrikken på min Alex, har jeg i den seneste tid haft problemer med cremaen. Ikke at jeg ikke formår at få crema i koppen, der er faktisk stort set ikke andet når jeg stopper skudet.
Men cremaen er utrolig ustabil, efter omkring den samme tid det tager at skumme mælken, er cremaen sunket så meget at jeg kan se kaffen igennem cremaen.
Jeg har ved den gode KimH lånt et probetermometer (hed det vist) for at kontrollere at jeg ikke brygger ved for høj temp. Ja ja det gjorde jeg selvfølgelig, men har nu fået bedre styr på mit coolingflush, som jo betyder så meget for os med HX maskiner.
Så den del af problemet tør jeg godt udelukke.
Det er heller ikke friskheden af mine bønner der er problemet, jeg rister 3 gange om ugen og lader dem hvile 2 dage inden jeg tager dem i brug, så den del burde jo også være ok.
Jeg brygger (stort set) udelukkende bundløst, med 21g kurven solidt plantet.
Har de sidste par dage prøvet at køre ned i mængden af kaffe,inspireret af et andet indlæg her på siden, så jeg pt bruger mit 14g's.
Jeg mistænker lidt arealet i mine cappa kopper for at have en del af skylden, jeg bruger Risteriets store kopper for tiden. Og jeg oplever ikke nogen "gennemsigtighed" i mine rene skud i espresso glassene, der er der stadig fuld crema i koppen lang tid efter skudet.
Der er ikke noget galt i smagen på kaffen, jeg syntes stadig at mine rene skud smager rigtigt godt fyldige og runde. Og har den sædvanlige gode lange eftersmag.
Hvad er det galt? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør forkert/anderledes end normalt...
... jeg har selvfølgelig sagt til konen at det nok er min Rocky der ikke er god nok til Alex'en, og hun sagde at det da også var synd at jeg ikke har en kværn der passer bedre til Alex'ens kvalitet. Nu hvor jeg har brugt så mange penge på en så god maskine... :whistle:
Edit: Stavebøf..
Post edited by: Roed, at: 2008/01/11 22:45
Når jeg brygger gudedrikken på min Alex, har jeg i den seneste tid haft problemer med cremaen. Ikke at jeg ikke formår at få crema i koppen, der er faktisk stort set ikke andet når jeg stopper skudet.
Men cremaen er utrolig ustabil, efter omkring den samme tid det tager at skumme mælken, er cremaen sunket så meget at jeg kan se kaffen igennem cremaen.
Jeg har ved den gode KimH lånt et probetermometer (hed det vist) for at kontrollere at jeg ikke brygger ved for høj temp. Ja ja det gjorde jeg selvfølgelig, men har nu fået bedre styr på mit coolingflush, som jo betyder så meget for os med HX maskiner.
Så den del af problemet tør jeg godt udelukke.
Det er heller ikke friskheden af mine bønner der er problemet, jeg rister 3 gange om ugen og lader dem hvile 2 dage inden jeg tager dem i brug, så den del burde jo også være ok.
Jeg brygger (stort set) udelukkende bundløst, med 21g kurven solidt plantet.
Har de sidste par dage prøvet at køre ned i mængden af kaffe,inspireret af et andet indlæg her på siden, så jeg pt bruger mit 14g's.
Jeg mistænker lidt arealet i mine cappa kopper for at have en del af skylden, jeg bruger Risteriets store kopper for tiden. Og jeg oplever ikke nogen "gennemsigtighed" i mine rene skud i espresso glassene, der er der stadig fuld crema i koppen lang tid efter skudet.
Der er ikke noget galt i smagen på kaffen, jeg syntes stadig at mine rene skud smager rigtigt godt fyldige og runde. Og har den sædvanlige gode lange eftersmag.
Hvad er det galt? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør forkert/anderledes end normalt...
... jeg har selvfølgelig sagt til konen at det nok er min Rocky der ikke er god nok til Alex'en, og hun sagde at det da også var synd at jeg ikke har en kværn der passer bedre til Alex'ens kvalitet. Nu hvor jeg har brugt så mange penge på en så god maskine... :whistle:
Edit: Stavebøf..
Post edited by: Roed, at: 2008/01/11 22:45
Comment