Hej kaffespecialister.
Er der nogle af Jer som har nogle erfaringer med hvad den optimale etraktionstemperatur er?
I shomers bog opererer han med 203,5 grader F (hvilket er ca 95,25 grader C).
Klaus derimod opererer med 93,5 grader C i dette link på en Synesso hvilket jo i denne sammenhæng er en relativt stor forskel.
Er det et spørgsmål om \"religion\", alternativt hvad er den fysiske sammenhæng.
På min egen mskine som ikke er \"rigtig\" PID, men som alligevel har temperaturstyring synes jeg at kunne se en forskel (fleretigerstriber i espressoen) hvis jeg ændrer fra 95 til 94 grader C.
PS: Klaus du må MEGET gerne dele ud af din know-how her
Er der nogle af Jer som har nogle erfaringer med hvad den optimale etraktionstemperatur er?
I shomers bog opererer han med 203,5 grader F (hvilket er ca 95,25 grader C).
Klaus derimod opererer med 93,5 grader C i dette link på en Synesso hvilket jo i denne sammenhæng er en relativt stor forskel.
Er det et spørgsmål om \"religion\", alternativt hvad er den fysiske sammenhæng.
På min egen mskine som ikke er \"rigtig\" PID, men som alligevel har temperaturstyring synes jeg at kunne se en forskel (fleretigerstriber i espressoen) hvis jeg ændrer fra 95 til 94 grader C.
PS: Klaus du må MEGET gerne dele ud af din know-how her

Comment