Hej alle.
Da jeg læse tråden med \"Tips til afmontering/rensning af E61 bruserdækken\", kom jeg til at tænke på hvor ofte i andre backflusher og renser jeres udstyr.
Jeg selv bruger følgende frekvens:
Espressomaskinen (Silvia)
Hvis jeg laver flere skud i træk:
Renser med en hård børste, mens pumpen kører mellem hvert skud, renser med en hård børste efter sidste skud, backflusher med rent vand, og slutter med \"the wiggle dance\", hvor jeg løsner bryghåndtaget under tryk, og derved får skyllet pakningen og monteringskanten.
Hvis jeg laver et enkelt skud:
Renser med en hård børste efter skuddet, backflusher med rent vand, og slutter med \"the wiggle dance\".
Dagligt (efter sidste skud):
Bryghåndtag og filterkurv skruppes grundigt med en hård \"grydesvamp\" og opvaskemiddel.
En gang om ugen:
Backflush med Novadan eller lignende. Diffussionsfilteret skrues ud og renses med en hård børste, og ligger med diffussionsskiven (tung messingskive), skrue, etc. i blød i Novadan i et par timer i meget varmt vand.
En gang om måneden:
Afkalkning, og rensning af vandbeholder.
Kaffekværn
Hvert skud:
Forkværning 1-2 sekunder og smider kaffen ud (får tilbageblevne kafferester i doseren ud)
Hver uge (mens hopperen alligevel er tom):
Hopperen afmonteres og vaskes, doser og kværnekammer støvsuges grundigt.
Hver måned (når hopperen er tom):
Kører en pose Grindz igennem kværnen, støvsuger grundigt, vasker hopper, og kværner 4-5 sekunder kaffe et par gange eller tre (der efterfølgende smides ud), for så at slutte med endnu en grundig støvsugning.
----
Hvordan gør i andre?
Da jeg læse tråden med \"Tips til afmontering/rensning af E61 bruserdækken\", kom jeg til at tænke på hvor ofte i andre backflusher og renser jeres udstyr.
Jeg selv bruger følgende frekvens:
Espressomaskinen (Silvia)
Hvis jeg laver flere skud i træk:
Renser med en hård børste, mens pumpen kører mellem hvert skud, renser med en hård børste efter sidste skud, backflusher med rent vand, og slutter med \"the wiggle dance\", hvor jeg løsner bryghåndtaget under tryk, og derved får skyllet pakningen og monteringskanten.
Hvis jeg laver et enkelt skud:
Renser med en hård børste efter skuddet, backflusher med rent vand, og slutter med \"the wiggle dance\".
Dagligt (efter sidste skud):
Bryghåndtag og filterkurv skruppes grundigt med en hård \"grydesvamp\" og opvaskemiddel.
En gang om ugen:
Backflush med Novadan eller lignende. Diffussionsfilteret skrues ud og renses med en hård børste, og ligger med diffussionsskiven (tung messingskive), skrue, etc. i blød i Novadan i et par timer i meget varmt vand.
En gang om måneden:
Afkalkning, og rensning af vandbeholder.
Kaffekværn
Hvert skud:
Forkværning 1-2 sekunder og smider kaffen ud (får tilbageblevne kafferester i doseren ud)
Hver uge (mens hopperen alligevel er tom):
Hopperen afmonteres og vaskes, doser og kværnekammer støvsuges grundigt.
Hver måned (når hopperen er tom):
Kører en pose Grindz igennem kværnen, støvsuger grundigt, vasker hopper, og kværner 4-5 sekunder kaffe et par gange eller tre (der efterfølgende smides ud), for så at slutte med endnu en grundig støvsugning.
----
Hvordan gør i andre?
Comment