Hej alle,
som tidligere skrevet i en af trådene så er jeg aldrig blevet gode venner med Sweet Marias Liquid Amber. Grunden er simpelthen den at kaffen strømmer ud af PF og smækker Crema ud i 80% af koppen.
Jojo, bevares er crema godt. Men det her er for meget. Så fik jeg et godt tip om at lade den ristede kaffe stå noget længere tid. I går aftes havde så stået 4 dage i en VacuVin. Desværre ingen ændrede resultater.
Med samme finhed som jeg bruger til f.eks. Espressobar Blend og SM\'s Monkey Blend - der med præcis 14gr giver 60ml dejlig espresso på 25 sek...(ja, der er blevet finjusteret på kværnen
:P ) - fosser crema\'en som sagt ud og fylder koppen på 8-10 sek. Så kværner jeg endnu finere....det tager lidt længere tid 12-14 sek...men fosser stadig ud.
Jeg bruger bundløst PF - og forestiller mig at det kunne hjælpe med spouts...men en STOR forskel er det nok ikke. Jeg er meget omhyggelig med stampningen og bruger klik-måtten hver gang - jeg har minimal channeling.
Alle blandinger jeg har omtalt er ristet 20-30sek inde i 2. knæk - ca. 225° - 230°.
Er der nogen af jer der oplever noget lignende med bestemte blends...eller er det bare mig og LA der bare ikke svinger!?:blink:
Synes sgu det er for mærkeligt, når mine kværn, dosering og stampning passer fint til mine øvrige blends...
som tidligere skrevet i en af trådene så er jeg aldrig blevet gode venner med Sweet Marias Liquid Amber. Grunden er simpelthen den at kaffen strømmer ud af PF og smækker Crema ud i 80% af koppen.
Jojo, bevares er crema godt. Men det her er for meget. Så fik jeg et godt tip om at lade den ristede kaffe stå noget længere tid. I går aftes havde så stået 4 dage i en VacuVin. Desværre ingen ændrede resultater.
Med samme finhed som jeg bruger til f.eks. Espressobar Blend og SM\'s Monkey Blend - der med præcis 14gr giver 60ml dejlig espresso på 25 sek...(ja, der er blevet finjusteret på kværnen

Jeg bruger bundløst PF - og forestiller mig at det kunne hjælpe med spouts...men en STOR forskel er det nok ikke. Jeg er meget omhyggelig med stampningen og bruger klik-måtten hver gang - jeg har minimal channeling.
Alle blandinger jeg har omtalt er ristet 20-30sek inde i 2. knæk - ca. 225° - 230°.
Er der nogen af jer der oplever noget lignende med bestemte blends...eller er det bare mig og LA der bare ikke svinger!?:blink:
Synes sgu det er for mærkeligt, når mine kværn, dosering og stampning passer fint til mine øvrige blends...
Comment