Jeg synes jeg skylder en lille update i hvordan det går med silviaen her et par uger efter anskaffelse. B)
Jeg må jo starte med at sige at jeg er glad - godt at jeg fik et råd herfra om at gå efter en maskine, der er god kvalitet og kan levere varen. Tak for det :-D
Jeg troede at jeg efterhånden var ved at blive habil espressobrygger - men var så på kursus hos risteriet i tirsdags hvor det gik op for mig at man også skal se på om der kommer lige meget kaffe i hvert shot - eftersom jeg har kørt det hele ned i en kop har jeg ramt rette mængde, men nu hvor jeg har to glas kan jeg se at jeg konsekvent har for meget kaffe gennem højre og for lidt gennem venstre side. Så jeg må jo øve mig i at fordele kaffen og mit tampertryk rigtigt. Til gengæld er jeg ved at have styr på det med kværnen ( sådan da) så der skal ikke længere så meget kaffe gennem møllen før man får noget, der kan drikkes.
Så er der mælken - jeg har i flere uger kunnet levere en fremragende cafe au lait :lol: men skummet det har jeg simpelthen ikke formået at levere - på trods af at jeg har læst utallige tråde om emnet - set videoer osv. Det er bare ikke lykkedes. Men - efter at se det live på kurset, så fik jeg sneget mig til at prøve - og under instruktion - ja så dukkede den fineste microskum op i kanden :silly: . Fedt tænkte jeg - nu kan jeg det der - købten en ny kande (har ødelagt den gamle) og et thermometer for at kunne følge med. Og i går aftes skulle den nye fantastiske teknik så afprøves.
Resultatet var i vert fald skum - i den helt store 80\'erstil :laugh: jeg fik simpelthen ikke sat termometeret ordentligt på plads i kanden tror jeg - så den blev ved med at mene at mælken var 25 grader varm selvom jeg efterhånden fik den strukket helt op til kanten :unsure: ... Men eftersom øvelse gør mester, så tror jeg det bare er frem med kanden og så følge Hobzons råd om 10 liter kakaomælk - så må den være der!
Jeg har i hvert fald fået manden overbevist om at jeg nu laver bedre skum end en mælkepisker gør - så mon ikke jeg en dag kan invitere nogen på en ordentlig cappuchino...
Jeg må jo starte med at sige at jeg er glad - godt at jeg fik et råd herfra om at gå efter en maskine, der er god kvalitet og kan levere varen. Tak for det :-D
Jeg troede at jeg efterhånden var ved at blive habil espressobrygger - men var så på kursus hos risteriet i tirsdags hvor det gik op for mig at man også skal se på om der kommer lige meget kaffe i hvert shot - eftersom jeg har kørt det hele ned i en kop har jeg ramt rette mængde, men nu hvor jeg har to glas kan jeg se at jeg konsekvent har for meget kaffe gennem højre og for lidt gennem venstre side. Så jeg må jo øve mig i at fordele kaffen og mit tampertryk rigtigt. Til gengæld er jeg ved at have styr på det med kværnen ( sådan da) så der skal ikke længere så meget kaffe gennem møllen før man får noget, der kan drikkes.
Så er der mælken - jeg har i flere uger kunnet levere en fremragende cafe au lait :lol: men skummet det har jeg simpelthen ikke formået at levere - på trods af at jeg har læst utallige tråde om emnet - set videoer osv. Det er bare ikke lykkedes. Men - efter at se det live på kurset, så fik jeg sneget mig til at prøve - og under instruktion - ja så dukkede den fineste microskum op i kanden :silly: . Fedt tænkte jeg - nu kan jeg det der - købten en ny kande (har ødelagt den gamle) og et thermometer for at kunne følge med. Og i går aftes skulle den nye fantastiske teknik så afprøves.
Resultatet var i vert fald skum - i den helt store 80\'erstil :laugh: jeg fik simpelthen ikke sat termometeret ordentligt på plads i kanden tror jeg - så den blev ved med at mene at mælken var 25 grader varm selvom jeg efterhånden fik den strukket helt op til kanten :unsure: ... Men eftersom øvelse gør mester, så tror jeg det bare er frem med kanden og så følge Hobzons råd om 10 liter kakaomælk - så må den være der!
Jeg har i hvert fald fået manden overbevist om at jeg nu laver bedre skum end en mælkepisker gør - så mon ikke jeg en dag kan invitere nogen på en ordentlig cappuchino...
Comment